Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 18

Subiect: Recomandari

Ciprian Sorlea este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    5th September 2005
    Locaţie
    Cluj Napoca, Romania
    Vârstă
    43
    Posturi
    885
    Putere Rep
    38

Implicit Recomandari

Ca tot am vazut "fobia" lui Cristi pentru mesaje nesolicitate, vreau sa va cer parerea in urmatoarea privinta:

Se da site-ul x, care pentru un articol, are functionalitatea de "Recomend to a friend", sau... in romaneste, spam-uieste pe cineva din partea noastra. Vi s-ar parea corect daca in loc sa se trimita direct mesajul de recomandare, sa se trimita un email frumos, in care sa se spuna: Cineva v-a recomandat un articol/pagina/etc de pe site-ul nostru. Daca doriti sa primiti recomandarea, dati click aici. Daca vreti sa nu mai primiti notificari/recomandari din partea noastra dati click dincoace. Si, cand dai click pe "dincoace", adica HELL NO, chiar sa nu mai primesti nimic. Vi se pare o solutie SPAM free? Adica, chiar si cel mai anti-spam utilizator (Cristi?) ar avea ceva de comentat la chestia asta?
    Scriem pe blog despre Optimizare site-uri.
    Avem pentru voi peste 20 de Unelte SEO.

Cristian Mezei este deconectat Administrator
    Reputatie:
    63
    Data înscrierii
    20th February 2005
    Locaţie
    Everywhere
    Posturi
    6.975
    Putere Rep
    63

Implicit

Deci e oricum o mica probabilitate ca mail-ul ala sa fi fost trimis prin recomandari. E spam.
    Co-founder of Deepstash. Tech lover. Dinosaur. Dad. Chef.

Chaos este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    3rd April 2006
    Locaţie
    Cluj-Napoca
    Vârstă
    41
    Posturi
    389
    Putere Rep
    35

Implicit

Citat Postat în original de Cristian Mezei Vezi Post
    Deci e oricum o mica probabilitate ca mail-ul ala sa fi fost trimis prin recomandari. E spam.
    Nu sunt de acord cu asta... no offence.
    Daca intradevar functioneaza corect ceea ce a propus Ciprian... mi se pare o solutie chiar spam free...
    In special daca exista si posibilitatea ca in momentul in care utilizatorul accepta mail-ul sa aiba optiunea de abonare la newletter etc... iar daca nu doreste sa nu ii fie trimise alte mail-uri.
    Deci e ok si mi se pare chiar de bun simt.
    Nu trebuie sa cadem in extreme.

Reputatie:
    63
    Data înscrierii
    20th February 2005
    Locaţie
    Everywhere
    Posturi
    6.975
    Putere Rep
    63

Implicit

Parerea mea este ca este tot SPAM. Mail nesolicitat. Eu nu vreau sa primesc aceste mail-uri.

Nu trebuie sa cadem in extreme.
    Please. Nu decide tu cat timp imi pierd eu stergand spam zilnic.

Poti avea o parere, dar nu imi spune ca parerea mea, despre inbox-ul meu e nasoala.

Mi-am modificat acest post, cu scuze daca a parut "jignitor". Nu asta a fost intentia.
    Ultima modificare făcută de Cristian Mezei; 15th December 2006 la 12:57.

Chaos este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    3rd April 2006
    Locaţie
    Cluj-Napoca
    Vârstă
    41
    Posturi
    389
    Putere Rep
    35

Implicit

Citat Postat în original de Cristian Mezei Vezi Post
    Ti se pare tie o solutie spam free ca esti la un birou distanta de Ciprian ?

Parerea mea este ca este tot SPAM. Mail nesolicitat. Eu nu vreau sa primesc aceste mail-uri.

Please. Nu decide tu cat timp imi pierd eu stergand spam zilnic.

Poti avea o parere, dar nu imi spune ca parerea mea, despre inbox-ul meu e nasoala.
    Sa ne intelegem...faptul ca eu sunt la un birou distanta sau nu de Ciprian nu are legatura cu ceea ce eu postez pe un forum. Acesta sau nu!
    Ceea ce eu postez reprezinta parerea mea personala asupra lucrurilor.
    Cu totii pierdem timp stergand mesaje spam si raportand la spamcop insa asta nu inseamna ca trebuie sa imi mananc neuronii cu ceva care nu merita atentie.
    Caracterizari de genul celei facute de tine mai sus nu accept din partea nimanui, indiferent de cine este.
    Am suficienta personalitate iar ceea ce ai spus tu o iau ca pe un afront.
    edit: eu nu am decis nimic pentru nimeni. mi-am exprimat o opinie personala bazata si pe legislatia care prevede, la noi, opt-out desi cel mai corect ar fi opt-in. Iar ceea ce propune Ciprian este opt-in.

Reputatie:
    63
    Data înscrierii
    20th February 2005
    Locaţie
    Everywhere
    Posturi
    6.975
    Putere Rep
    63

Implicit

Atunci ramai tu cu spam-ul. Eu unul nu vreau "recomandari".

pustiu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    28th April 2006
    Locaţie
    Cluj Napoca
    Vârstă
    43
    Posturi
    160
    Putere Rep
    34

Implicit

Ciprian, nu putem sa spunem ca asta ar fi solutia buna. Aici totul tine de bunul simt al webmasterilor si al adminilor de site-uri. E clar ca acele linkuri de recomanda unui prieten nu au o eficienta atat de mare incat sa deranjeze pe cineva.
    E clar ca se folosesc o serie de liste de emailuri si se trimit mailuri de genul... un prieten iti recomanda... dand senzatia celor care nu stiu prea multe in domeniu ca sunt intr-adevar trimise de la un prieten de pe net.
    Daca o sa primesti direct mailul, sau o sa primesti mai intai un email in care sa ai posibilitatea sa confirmi sau nu, eu zic ca e la fel de enervant.
    Care e problema din punctul meu de vedere: ca iti vine un email, ok, treaca mearga, unul nu ma supar, dar vreau sa fie respectate doua conditii.
    1. Sa am posibilitate de dezabonare
    2. Sa mearga dezabonarea respectiva.

Aici apare problema noastra, si aici totul tine dupa parerea mea de bunul simt al fiecaruia.(ma refer la cel care detine site-ul respectiv)
    ps: scuze daca am fost incoerent... am mintea in 10 directii, si am scris mesajul pe franturi.

Krumel este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    69
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    47
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    69

Implicit

Ciprian..poti trimite mail frumos cu poezii si cu poze socante...ca sa imi ceara aprobarea sa primesc ceea ce mi-a trimis nu stiu cine, ceva.

Ideea e simpla...iti pot trimite si eu zilnic de pe un suport (pentru ca devii suport de trimis mail nesolicitat) de genul asta mailuri. Daca nu e controlat in vreun fel: se se trimita un mail de pe un singur ip/user etc..atunci e egal cu 0.

Cristian are dreptate: vrei sa faci glume si sa trimiti link-uri poze etc..trimite de pe mailul tau..nu de pe ceea ce ofera un site. Adresele respective pot fi "colectionate" si refolosite de catre detinatorul site-ului.

Cat despre posibilitatea de dezabonare: eu nu mai am incredere in povesti dinastea. SI atitudinea fata de email spam si SEO (Web) spam pe forumul asta e indreptatita. Multi nu stiu ce fac. Cred ca fac ceva bun si folositor, dar nu iau in calcul si partea asta. Ca poti deveni o sursa de spam.
    Krumel - apeleaza la serviciile oferite de mine prin formularul de pe blog.

Ciprian Sorlea este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    5th September 2005
    Locaţie
    Cluj Napoca, Romania
    Vârstă
    43
    Posturi
    885
    Putere Rep
    38

Implicit

Eu nu zic ca solutie asta trebuie la scara larga. Doar ma interseaza daca o astfel de implementare ar putea clarifica situatia asupra mesajelor de recomandare care nu sunt trimise de prieteni, etc, ci de webmasteri cu scop de reclama.

Consider ca ar prezenta transparenta. Cum a zis si pustiu, chiar daca e opt-in, chiar daca e opt-out, cand dai unsubscribe asa sa fie. Pentru myJob, unsubscribe a insemnat 3 mailuri la suport. Pentru un site cu simt, inseamna un click pe link-ul din footerum mailului.

Cu alte cuvinte, totul tine de bun simt. Eu cu varianta asta de implementare pentru recomandari voiam sa subliniez faptul ca oferi transparenta si areti utilizatorului ca de fapt ii pretuiesti intimitatea. Si intr-adevar, ii trimit un email, insa nu-i pui nici un mesaj publicitar in el, si ii spui ca daca nu vrea sa mai primeasca mesaje, e suficient sa dea click pe un link. Si chestia aia chiar sa mearga.

In fine. Multumesc tuturor pentru pareri. Daca mai exista altele, le astept cu interes.
    Ultima modificare făcută de Ciprian Sorlea; 15th December 2006 la 13:16.
    Scriem pe blog despre Optimizare site-uri.
    Avem pentru voi peste 20 de Unelte SEO.

Krumel este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    69
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    47
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    69

Implicit

...totul tine de bun simt.
    Asa e...bun simt..dar spam nu catalogeaza oamenii sau firmele ca fiind cu bun simt.
    Krumel - apeleaza la serviciile oferite de mine prin formularul de pe blog.

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. recomandari VPS
    De Mascka în forumul Hosting
    Răspunsuri: 10
    Ultimul Post: 15th January 2010, 01:38
  2. Retragere Recomandări AdSense
    De neo în forumul Adsense
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 1st July 2008, 18:23
  3. recomandari
    De Bogdan Citoiu în forumul Comert electronic, e-Commerce
    Răspunsuri: 3