Pagina 2 din 3 PrimulPrimul 123 UltimulUltimul
Rezultate 11 la 20 din 21

Subiect: Caut loc de munca: marketing

Prometeu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    41
    Data înscrierii
    27th October 2007
    Posturi
    1.434
    Putere Rep
    41

Implicit

Încercați să separați anumite noțiuni. Stagiu de practică, internship, voluntariat.

Dacă voi nu sunteți în stare să separați aceste noțiuni nu e de mirare că ajung ambasadorii să se plângă de piața locurilor de muncă.

Internshipul în România trebuie să fie plătit, cel puțin asta mi-a spus managera unei agenții de recrutare, nu am mai căutat alte surse să mă asigur dacă e vorba de legislație sau doar de principiu, va trebui să revin.

În orice caz, voluntariatul și stagiile de practică ar trebui să fie de ajuns pentru un student. Când termină facultatea, pot încerca internshipuri, acestea să fie plătite, nu salariu întreg dar plătite.

În fine, lipsește educația angajatorilor dar nu are rost aici să țin teorii.

AlexMar este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    14th March 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    38
    Posturi
    426
    Putere Rep
    26

Implicit

Sustin ideea lui Prometeu chiar daca nu am trecut prin astfel de etape dar o sustin. Nu ai cum sa lucrezi pe gratis la o firma dupa ce ai terminat facultatea. Odata ce muncesti trebuie sa fi platit. Cum a zis si el, nu cu mult dar macar cu 1-2 sute de euro pe luna.
    Ca daca e asa, eu ccred ca imi fac agentie de marketing si iau numai studenti sa munceasca pe gratis promitandu-le ca ii voi angaja daca imi place de ei.

mariusx este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    16th May 2006
    Posturi
    240
    Putere Rep
    40

Implicit

conteaza foarte mult si unde se face acest internship.
    Daca se face la o multifunctionala ... de regula ori nu se plateste ori se plateste foarte prost .. doar sa ia bani de transport si mancare.
    Daca se face la o firma la coltul strazi se plateste pentru ca ala de fapt nu e internship. :d

Daca internship-ul s-ar plati pai care e diferenta atunci dintre internship si contract pe perioada determinata ?

relansat este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    18th July 2011
    Locaţie
    Iasi
    Posturi
    780
    Putere Rep
    32

Implicit

Citat Postat în original de AlexMar Vezi Post
    Sustin ideea lui Prometeu chiar daca nu am trecut prin astfel de etape dar o sustin. Nu ai cum sa lucrezi pe gratis la o firma dupa ce ai terminat facultatea. Odata ce muncesti trebuie sa fi platit. Cum a zis si el, nu cu mult dar macar cu 1-2 sute de euro pe luna.
    Ca daca e asa, eu ccred ca imi fac agentie de marketing si iau numai studenti sa munceasca pe gratis promitandu-le ca ii voi angaja daca imi place de ei.
    Si crezi ca ai descoperit gaura din covrig sau ce? Sunt deja altii care ti-au luat-o-n fata

Eu, unul, as fi dispus sa platesc pentru a lucra la o anumita companie atat timp cat am posibilitatea de a invata ceva in domeniul care ma intereseaza.

Altfel, in cazul in care vreau sa lucrez acolo doar sa imi iau banii la sfarsitul lunii, nu stau nici jumatate de ora dupa program, sa fie clar

Gratian Alinei este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    25
    Data înscrierii
    8th November 2013
    Locaţie
    Mangalia
    Posturi
    203
    Putere Rep
    25

Implicit

În Germania, de exemplu, Internship-ul e plătit, dar acolo e altă situație. Tinerii își iau job-uri/internship-uri de la vârste fragede, iar la fiecare loc de muncă execută activități pentru care sunt deja pregătiți (la început necalificate) și, în același timp, învață lucruri noi. În nici un caz nu-i dă nimeni un job de marketing, înaintea altora de nivel inferior.

Chiar și în multinaționalele de la noi, există o perioadă de training/școlarizare, la toate nivelurile; nimeni nu îți dă bani degeaba și trage de tine de nu te vezi. Muncă "la birou" din prima, mai greu.

Pentru un absolvent de Marketing (și la Master - pe vremea mea la Master ajungeau 10 pe țară!!!) eu aș aștepta un CV impresionant - fie că e online (mai ales aici) sau offline. Trebuie să te pasioneze ceva și, atunci, pe toată perioada studiilor, la CV se vor fi adunat o grămadă de proiecte...și automat experiență.

Marius Cristian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    14th January 2007
    Locaţie
    Bucuresti, Romania
    Posturi
    1.519
    Putere Rep
    53

Implicit

Toti cei care ati conjuvat pe aici verbul "a trebui" ar trebui () sa va ganditi putin la legea cererii si a ofertei.

Atat timp cat exista oamenii precum relansat, sotia lui lovelife etc tot atat timp va exista si internship-ul neplatit.
    Platit nu ar fi, dupa cum bine spunea cineva mai sus, decat un contract de munca.

Intr-adevar exista (nu stiu daca nu cumva s-au si concretizat) niste idei de legi ptr "trecerea" ca vechime in munca a internship-ului. Demagogie. Cine suporta "pensia"? Daca se poate face asta si daca se va face. Daca nu si e doar ptr perioada de vechime in munca poate fi un mic avantaj pentru cei care nu au lucrat mult timp cu contract de munca pana pe la 60 si ceva de ani.

In rest variantele intermediare (cu avantaje fiscale), struto-camilesti, nu fac decat sa creeze decalaje intre agentii economici, sigur unii vor avea un procent mare de internisti, la fel cu multe corporatii, mai ales in IT, si-au transformat angajatii in PFA-uri (cu mici artificii, angajarea "de forma" si la o terta firma).

In alta ordine de idei, de multe ori sub masca internship-ului se ascunde si munca la negru (contractul de tip internship este facut pentru a justica in fata vreunui control de la ITM de ce o anumita persoana se gaseste in sediul firmei si presteaza anumite activitati).

Cunosc si firme care organizeaza internshipuri platite pentru studenti. Tocmai pentru ca au nevoie de niste oamenii "cheap" care sa indeplineasca niste activitati pentru anumite perioade de timp si doresc sa se poata baza pe ei. Deci se poate.

Ontopic: Marea problema nu cantitatea de teorie de la ASE (sau de la alta facultate), ci diferenta dintre necesitatea practica a pietei si ceea ce se face la ore. E mult balast si poti verifica si tu calitatea cursurilor despre marketing online, ca sa ne raportam la cunostintele membrilor acestui forum.
    Majoritatea cursurilor in invatamantului romanesc sunt facute in functie de necesitatile profesorilor existenti in institutie (e foarte mult de spus aici) de a avea un loc de munca si mai putin pe necesitatile de specializare a absolventilor pentru a avea un loc de munca. De aici cred ca vine si faptul ca o firma prefera sa angajeze un absolvent de nota 7 cu 6 luni experienta in detrimentul unuia de 10.
    Ultima modificare făcută de Marius Cristian; 11th June 2014 la 18:47.

Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    14th March 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    38
    Posturi
    426
    Putere Rep
    26

Implicit

Plecand de la ce ati spus voi si de la ce trebuia sa fac eu m-am gandit ca nu mi-ar strica nici mie un internship pentru weekend?
    Are nevoie cineva de un coleg de weekend?
    Mentionez ca eu am program full-time la locul actual de munca.

emm
    emm este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    58
    Data înscrierii
    11th November 2006
    Posturi
    829
    Putere Rep
    58

Implicit

Plecand de la ce ati spus voi si de la ce trebuia sa fac eu m-am gandit ca nu mi-ar strica nici mie un internship insa ma gandeam, oare exista asa ceva pentru weekend?
    Mentionez ca eu am program full-time la locul actual de munca.
    Probabil ai putea gasi pe unde se lucreaza nonstop. Eventual sambata.

Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    14th March 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    38
    Posturi
    426
    Putere Rep
    26

Implicit

In online, se lucreaza practic non-stop deci eu caut pe marketing online.

emm
    emm este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    58
    Data înscrierii
    11th November 2006
    Posturi
    829
    Putere Rep
    58

Implicit

In online, se lucreaza practic non-stop deci eu caut pe marketing online.
    Nu toti lucreaza non-stop in online.

Pagina 2 din 3 PrimulPrimul 123 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Caut de munca
    De relansat în forumul Servicii web / Jobs
    Răspunsuri: 99
    Ultimul Post: 3rd April 2019, 13:58
  2. Caut de munca!!
    De Ionut Cosmin în forumul Continut web
    Răspunsuri: 8
    Ultimul Post: 25th October 2013, 13:33
  3. Caut de munca
    De Cartis Dragos în forumul Servicii web / Jobs
    Răspunsuri: 0