Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 19

Subiect: Oferte Banci

gigibecali este deconectat Banned
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    24th January 2008
    Posturi
    6
    Putere Rep
    0

Implicit Oferte Banci

Vreau sa deschid aici un thread in care sa incercam fiecare sa scriem cate o experienta cu bancile din Romania.

Experientele astea se refera la:

1. deschiderea unui cont, crearea unui card, la un ordin de plata externa, la un transfer intre doua conturi personale cu valuta diferita, etc. sau orice alta miscare pe care ati incercat sa o faceti in relatie cu o banca

2. comisioane ascunse sau neavantajoase, termeni bancari/financiari, calitatea serviciilor bancilor

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    24th January 2008
    Posturi
    6
    Putere Rep
    0

Implicit

O sa incep repede cu un exemplu care nu spune mai nimic, dar arata cam despre ce vreau sa vorbim concret.

Banca BRD:

Sunt anul 3 la facultate si mi-am facut un card BRD-ISIC (adica pentru studenti) in anul 1, pe la jumatate (dupa ce am renuntat la un cont Tiriac, cel putin pentru ca nu prea gaseam automate in zona mea).
    Pliantele BRD-ISIC invadasera facultatea. Ce nu mi-a placut la ele era faptul ca aveau niste tabele in care era subliniata ideea de 0% comision, repetata pentru fiecare tip de operatiune in parte. De ce nu puteau sa spuna "0 comision pentru urmatoarele operatiuni:"? Se mai vorbea despre reduceri pe la pizza, film, disco, curse aeriene, etc., dar, bineinteles, pentru niste pizzerii de pilda, mai putin vizitate. Ma rog, era ca si cum BRD-ul are grija de banii tai si iti ofera servicii gratis.

Ce nu mi-a placut:
    Automatul pe care ma bazez este Out Of Service cam des (dupa mine n-ar trebui sa se gaseasca in situatia asta niciodata atunci cand eu am nevoie de bani).
    Cand am apelat BRD Vocalis ca sa-i intreb cum functioneaza comertul online, nu au stiut sa-mi zica nimic nici despre eBay, nici despre PayPal, care devenise accesibil in acea perioada. Problemele mele erau: exista posibilitatea sa fiu penalizat in bani daca decid ca nu mai cumpar un produs de pe eBay pentru care am castigat licitatia? Cum adica trebuie sa am cont la o banca din SUA ca sa pot sa-mi fac un cont PayPal?
    Am facut o plata externa si dupa un timp au incercat ei sa ma convinga telefonic ca dintr-o greseala au uitat sa-mi ceara 10EUR in plus si ca ma roaga sa depun suma asta in cont.

Inca o data, ce-am scris eu nu spune mare lucru, dar cam asa ar fi bine sa arate un post pe tema asta.

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    24th January 2008
    Posturi
    6
    Putere Rep
    0

Implicit

Cand vorbeam de calitatea serviciilor ma refeream de exemplu la cat de larga este reteaua de bancomate, la faptul ca sunt banci unde bancomatul este plasat discret intr-o camera in care intri pe baza cardului, la faptul ca alte banci si-au facut sedii intr-o incapere de dimensiunea unui chiosc sau a unei sufragerii si trebuie sa stai la ditamai coada la orice ora sau sa astepti afara daca inauntru sunt mai mult de 4 pesoane, etc.

joe
    joe este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    4th January 2007
    Posturi
    29
    Putere Rep
    0

Implicit

Eu folosesc cel mai des si pe firma si ca persoana fizica BRD. Nu zic ca este cea mai buna, dar nici nu am motive sa ma plang. Dupa un anumit nivel si istoric iti poti negocia comisioanele. Probabil au sa sara multi sa spuna ca BRD e nu stiu cum. Repet, nu spun ca e cea mai buna sau cea mai frumoasa, dar e perfecta ptr. mine.

Ce vreau sa spun e altceva. Nu exista comisioane ascunse sau neascunse. Exista doar contracte citite sau necitite. Nimeni (banca sau orice altcineva) nu isi permite sa aiba conditii neincluse in contract.

mike_ppc este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    7th September 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    839
    Putere Rep
    34

Implicit

Imi pare rau, dar nu totul e in contract. Acolo de obicei se specifica "se aplica lista de comisoane si speze ale bancii". Problema e ca atunci cand acestea se schimba nu esti notificat. Asa au aparut situatii (chiar la BRD) cand, cu un card pe care mai aveai 2-3 RON, dar nu-l mai foloseai, dupa o perioada te trezesti dator la banca 10 RON. Si asta pentru ca la un moment dat au introdus o taxa de cont curent, care inainte nu era.

alecs este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    5th February 2007
    Locaţie
    Timisoara
    Vârstă
    37
    Posturi
    490
    Putere Rep
    35

Implicit

Despre cunostintele legate de comert online, te asigur ca 99% din cei cu care te vei intalni la ghisee (si nu numai) vor fi pe alta planeta cand vine vorba de asa ceva. Vorbesc din experienta de la bancpost si brd de pana acum, dar ma indoiesc ca altundeva ar fi altfel.

Citat Postat în original de mike_ppc Vezi Post
    Imi pare rau, dar nu totul e in contract. Acolo de obicei se specifica "se aplica lista de comisoane si speze ale bancii". Problema e ca atunci cand acestea se schimba nu esti notificat. Asa au aparut situatii (chiar la BRD) cand, cu un card pe care mai aveai 2-3 RON, dar nu-l mai foloseai, dupa o perioada te trezesti dator la banca 10 RON. Si asta pentru ca la un moment dat au introdus o taxa de cont curent, care inainte nu era.
    Sigur aparea un "ne rezervam dreptul de a modifica comisioanele fara a fi nevoiti sa anuntam acest lucru".
    Am lista de directoare românești gratuite și o unealtă pentru căutare de utilizatori în rețelele sociale românești.

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    24th January 2008
    Posturi
    6
    Putere Rep
    0

Implicit

uite o sa citesc inca o data contractul (desi e o chestie nesuferita), de data asta concentrat pe aflarea comisioanelor sau referirilor la comisioane. si o sa revin cu cateva probleme noi, daca gasesc.

acuma, cand ma refer la comisioane, trebuie sa ma gandesc ca, in relatia cu o banca, pot sa ma folosesc de varii servicii. nu ma gandesc neaparat cat ma "fura" bancomatul pe luna si atat, de exemplu.

aveti astfel de povesti - puneti-le aici.

mike_ppc este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    7th September 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    839
    Putere Rep
    34

Implicit

Citat Postat în original de alecs Vezi Post
    Sigur aparea un "ne rezervam dreptul de a modifica comisioanele fara a fi nevoiti sa anuntam acest lucru".
    Sunt aproape convins ca in orice contract cu o banca scrie chestia asta. Oricum, ideea era ca asta e atitudinea bancilor fata de clientii sai. De parca ne-au castigat la belciug si suntem obligati sa stam sa suportam umilintele lor. Daca nu vor sa castige pe termen lung, ci vor sa tepuiasca pe termen scurt, tot pierderea lor va fi.

revenco_andrei este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    21st July 2006
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    40
    Posturi
    353
    Putere Rep
    34

Implicit

Eu lucrez cu Transilvania... si nu am avut probleme. In schimb am avut o experienta foarte urata cu Raiffeisen (sau mai exact cu o cretina de la respectiva banca). Tipa mi-a activat si un cont in euro desi am specificat clar ca nu ma intereseaza, cont pentru care a trebuit sa dau de la mine inca vreo 50 RON (comisionul de administrare anual). In concluzie... nu voi mai lucra niciodata cu Raiffeisen.

Oricum... sunt sigur ca fiecare dintre noi are experiente diferite cu diverse banci. Unul multumit de brd si cu boala pe tiriac, altul invers... si tot asa.
    Interesant ar fi totusi daca ar putea cineva sa faca o lista cu comisioanele de la diverse banci si eventual si cu particularitatile fiecareia.
    Probleme cu Adwords? Te putem ajuta in depistarea fraudei PPC: Xiona

Tudi este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    30th December 2007
    Locaţie
    Cluj-Napoca
    Vârstă
    38
    Posturi
    1.581
    Putere Rep
    36

Implicit

Pana acum am lucrat pt plati online cu Bancpost (nu am avut probleme) si Banca Transilvania (nici aici nu am avut probleme).

De 2 zile mi-am facut cont/card la ING ca student (0 comisioane!) si pare o oferta ft solida...sa vedem.

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Cele mai bune banci pentru incasari cecuri Adsense
    De Cristian Mezei în forumul Adsense
    Răspunsuri: 28
    Ultimul Post: 30th May 2021, 08:30
  2. Situri "MFA" - banci, imobiliare
    De imobiliareorg în forumul Website-uri
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 22nd January 2008, 18:24
  3. Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 27th November 2007, 12:27
  4. Comisioane banci pentru cecuri Adsense