Postat în original de
casperel
Bun... deci ING si Raiffaisen fac la fel. Altii ? Oare e o practica adoptata de toti ?
In ultimii ani am folosit doar ing si de 1 an raif. Am renuntat la restul datorita sitemului infect de "online", sunt ca niste elefanti.
Ce ai scris tu mai sus, pare o aberatie, dar banuiesc ca este doar un tertip pt un extra %.
Azi am facut un schimb valutar, lei-euro, la 1000 euro, pierd 68 ron (acceptabil) comparativ cu "cursul google". Am renuntat de 2-3 ani la cursul bnr, pentru ca imi fac sange rau
. Cursul google pentru mine este reper (caut in google: 1000 euro , 328 usd , etc).
Daca faci schimbul valutar in PP si acolo ai "pierdere". Diferenta o face frecventa schimburile si a transferurilor. Dupa 1-2 luni de activitate poti decide singur cum e mai "ieftin" pentru tine.
La mine e simplu:
1.Cont ron pentru romania (logic).
2.Cont euro pt incasari euro (cu schimb valutar cand e necesar).
3.PP cu usd, pentru plati un usd (domenii, hosting, servicii freelanceri, etc.).
Toate platile le fac pe moneda, iar in cel mai rau caz "accept pierderea", pentru ca nu este o pierdere saptamanala/lunara, etc.
Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.