Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 13

Subiect: Cum implementez/gandesc asta?

  1. #1
    Avatarul lui Federals
    Federals este deconectat Ambasador
    Data înscrierii
    29th November 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    612
    Putere Rep
    14


    Implicit Cum implementez/gandesc asta?

    M-am uitat prin codul Joomla/SOBI dar e prea nearanjat si ma ia cu dureri de cap

    Daca va uitati la mine pe site, o sa vedeti ca toate anunturile alea sunt asezate in mici tabele si au paginatie. Sa scot dintr-o baza de date informatii si sa le pun in tabele stiu.

    Ce nu stiu: cum sa fac paginatia?

    Presupun ca trebuie sa execut query-ul, si aflu cate rezultate imi intoarce. Il impart la nr de elemente/pagina (sa zic 10), apoi ce fac? Pt ca vreau si ca fiecare pagina sa fie accesibila prin link.php?nr_pagina=3 de exemplu

    Deci trebuie cumva sa inserez si un $_GET['nr_pagina'] pe undeva prin query, cred.

    Macar idei, nu codul complet.
    Mersi!

  2. #2
    Avatarul lui Daniel
    Daniel este deconectat Membru SeoPedia
    Data înscrierii
    21st May 2008
    Locaţie
    Bucuresti(pt moment)
    Posturi
    470
    Putere Rep
    15


    Implicit

    da, te folosescti de clauza LIMIT in query.
    Cod:
    SELECT * FROM `anunturi` LIMIT 0, 10
    iti va returna primele 10 rezultate, in timp ce
    Cod:
    SELECT * FROM `anunturi` LIMIT 10, 10
    returneaza de la 11 la 20

  3. #3
    Avatarul lui Federals
    Federals este deconectat Ambasador
    Data înscrierii
    29th November 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    612
    Putere Rep
    14


    Implicit

    Mersi!

  4. #4
    Avatarul lui rnicolescu
    rnicolescu este deconectat Membru SeoPedia
    Data înscrierii
    6th October 2005
    Posturi
    110
    Putere Rep
    17



  5. #5
    Avatarul lui Federals
    Federals este deconectat Ambasador
    Data înscrierii
    29th November 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    612
    Putere Rep
    14


    Implicit

    mersi!

  6. #6
    Avatarul lui resahc
    resahc este deconectat Membru SeoPedia
    Data înscrierii
    9th February 2007
    Locaţie
    Iasi
    Posturi
    149
    Putere Rep
    15


    Implicit

    eu zic ca n-are rost sa te complici cu clase si alte prostii...ca treaba e foarte simpla
    ai asa...
    $nr_pagina=$_GET['nr_pagina'];
    $catepepagina=10; (sau ce valoare ai tu la cate articole per pagina)
    $from=($nr_pagina*$catepepagina)-$catepepagina;

    si query-ul o sa fie "select ... from .... where... limit $from,$catepepagina"

  7. #7
    Avatarul lui Federals
    Federals este deconectat Ambasador
    Data înscrierii
    29th November 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    612
    Putere Rep
    14


    Implicit

    mersi mult! simplu si eficient

  8. #8
    Avatarul lui danielbuca
    danielbuca este deconectat Ambasador
    Data înscrierii
    13th August 2006
    Locaţie
    Bucharest
    Vârstă
    36
    Posturi
    406
    Putere Rep
    19


    Implicit

    Raspunsurile date sunt corecte dar vad ca este un subiect care nu a fost atins de nimeni si anume ce am selectat din post-ul tau.

    Citat Postat în original de Federals Vezi Post
    Presupun ca trebuie sa execut query-ul, si aflu cate rezultate imi intoarce.
    Pentru a afla cate rezultate ai nu trebuie sa folosesti acelasi query ci trebuie sa folosesti un query de genul: Select count(*) from nume_tabela where conditii .
    Daca nu sunt conditii atunci nu folosesti where.

    Acest query iti va returna exact cate inregistrari sunt in tabela cu un load minim pe baza de date.

  9. #9
    Avatarul lui Federals
    Federals este deconectat Ambasador
    Data înscrierii
    29th November 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    612
    Putere Rep
    14


    Implicit

    Pai da, am rezolvat. Mersi tuturor!

  10. #10
    Avatarul lui Joaffx
    Joaffx este deconectat Junior SeoPedia
    Data înscrierii
    19th June 2008
    Posturi
    9
    Putere Rep
    0


    Implicit

    Federals, sper ca ai filtrat variabila superglobala $_GET inainte sa faci query-ul . Nu cred ca vrei sa te trezesti intr-o zi cu baza de date goala .

    Deci asa :
    $blabla = $_GET['nr_pag']; // vulnerabila la SQL Injection

    Eu folosesc mysql_escape_string();
    $blabla = mysql_escape_string($_GET['nr_pag'];

    resahc , codul tau este vulnerabil.

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

LinkBacks (?)

  1. 7th October 2010, 08:01
  2. 13th August 2010, 01:13
  3. 23rd October 2008, 07:14
  4. 28th September 2008, 18:40
  5. 9th July 2008, 08:21

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

  1. Ce cod e asta ?
    De Popescu Marian în forumul Adsense
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 7th June 2008, 20:24
  2. Asta mod de promovare...
    De tataraseni în forumul E-mail SPAM
    Răspunsuri: 24
    Ultimul Post: 22nd September 2007, 13:23
  3. Wtf E Asta ??
    De Toto în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 3rd May 2006, 02:41
  4. Cum Sa Fac Asta
    De w3bmaster în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 12th April 2006, 01:59
  5. Cum fac asta...
    De andypopa în forumul Client side
    Răspunsuri: 7
    Ultimul Post: 30th September 2005, 14:59

Permisiuni postare

  • Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •