![]() |
|
|
|||||||
| Server side Apache, PHP, ASP, Baze de date, MySql, SQL |
|
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
||||
|
||||
|
M-am uitat prin codul Joomla/SOBI dar e prea nearanjat si ma ia cu dureri de cap
![]() Daca va uitati la mine pe site, o sa vedeti ca toate anunturile alea sunt asezate in mici tabele si au paginatie. Sa scot dintr-o baza de date informatii si sa le pun in tabele stiu. Ce nu stiu: cum sa fac paginatia? Presupun ca trebuie sa execut query-ul, si aflu cate rezultate imi intoarce. Il impart la nr de elemente/pagina (sa zic 10), apoi ce fac? Pt ca vreau si ca fiecare pagina sa fie accesibila prin link.php?nr_pagina=3 de exemplu Deci trebuie cumva sa inserez si un $_GET['nr_pagina'] pe undeva prin query, cred. Macar idei, nu codul complet. Mersi!
|
||||
|
||||
|
da, te folosescti de clauza LIMIT in query.
Code:
SELECT * FROM `anunturi` LIMIT 0, 10 Code:
SELECT * FROM `anunturi` LIMIT 10, 10
|
||||
|
||||
|
Mersi!
|
||||
|
||||
|
Class Paginator
Ai si exemple acolo. |
|
|
||||
|
||||
|
mersi!
|
|||
|
|||
|
eu zic ca n-are rost sa te complici cu clase si alte prostii...ca treaba e foarte simpla
ai asa... $nr_pagina=$_GET['nr_pagina']; $catepepagina=10; (sau ce valoare ai tu la cate articole per pagina) $from=($nr_pagina*$catepepagina)-$catepepagina; si query-ul o sa fie "select ... from .... where... limit $from,$catepepagina" |
|
|
||||
|
||||
|
mersi mult! simplu si eficient
![]()
|
||||
|
||||
|
Raspunsurile date sunt corecte dar vad ca este un subiect care nu a fost atins de nimeni si anume ce am selectat din post-ul tau.
Quote:
Daca nu sunt conditii atunci nu folosesti where. Acest query iti va returna exact cate inregistrari sunt in tabela cu un load minim pe baza de date.
|
||||
|
||||
|
Pai da, am rezolvat. Mersi tuturor!
|
||||
|
|
||||
|
Federals, sper ca ai filtrat variabila superglobala $_GET inainte sa faci query-ul
. Nu cred ca vrei sa te trezesti intr-o zi cu baza de date goala .Deci asa : $blabla = $_GET['nr_pag']; // vulnerabila la SQL Injection Eu folosesc mysql_escape_string(); $blabla = mysql_escape_string($_GET['nr_pag']; resahc , codul tau este vulnerabil. |
![]() |
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|