Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 13

Subiect: Cum implementez/gandesc asta?

  1. #1
    Avatarul lui Federals
    Federals este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    17
    Data înscrierii
    29th November 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    612
    Putere Rep
    17


    Implicit Cum implementez/gandesc asta?

    M-am uitat prin codul Joomla/SOBI dar e prea nearanjat si ma ia cu dureri de cap

    Daca va uitati la mine pe site, o sa vedeti ca toate anunturile alea sunt asezate in mici tabele si au paginatie. Sa scot dintr-o baza de date informatii si sa le pun in tabele stiu.

    Ce nu stiu: cum sa fac paginatia?

    Presupun ca trebuie sa execut query-ul, si aflu cate rezultate imi intoarce. Il impart la nr de elemente/pagina (sa zic 10), apoi ce fac? Pt ca vreau si ca fiecare pagina sa fie accesibila prin link.php?nr_pagina=3 de exemplu

    Deci trebuie cumva sa inserez si un $_GET['nr_pagina'] pe undeva prin query, cred.

    Macar idei, nu codul complet.
    Mersi!

  2. #2
    Avatarul lui Daniel
    Daniel este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    19
    Data înscrierii
    21st May 2008
    Locaţie
    Bucuresti(pt moment)
    Posturi
    472
    Putere Rep
    19


    Implicit

    da, te folosescti de clauza LIMIT in query.
    Cod:
    SELECT * FROM `anunturi` LIMIT 0, 10
    iti va returna primele 10 rezultate, in timp ce
    Cod:
    SELECT * FROM `anunturi` LIMIT 10, 10
    returneaza de la 11 la 20

  3. #3
    Avatarul lui Federals
    Federals este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    17
    Data înscrierii
    29th November 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    612
    Putere Rep
    17


    Implicit

    Mersi!

  4. #4
    Avatarul lui rnicolescu
    rnicolescu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    20
    Data înscrierii
    6th October 2005
    Posturi
    110
    Putere Rep
    20



  5. #5
    Avatarul lui Federals
    Federals este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    17
    Data înscrierii
    29th November 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    612
    Putere Rep
    17


    Implicit

    mersi!

  6. #6
    Avatarul lui resahc
    resahc este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    18
    Data înscrierii
    9th February 2007
    Locaţie
    Iasi
    Posturi
    149
    Putere Rep
    18


    Implicit

    eu zic ca n-are rost sa te complici cu clase si alte prostii...ca treaba e foarte simpla
    ai asa...
    $nr_pagina=$_GET['nr_pagina'];
    $catepepagina=10; (sau ce valoare ai tu la cate articole per pagina)
    $from=($nr_pagina*$catepepagina)-$catepepagina;

    si query-ul o sa fie "select ... from .... where... limit $from,$catepepagina"

  7. #7
    Avatarul lui Federals
    Federals este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    17
    Data înscrierii
    29th November 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    612
    Putere Rep
    17


    Implicit

    mersi mult! simplu si eficient

  8. #8
    Avatarul lui danielbuca
    danielbuca este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    22
    Data înscrierii
    13th August 2006
    Locaţie
    Bucharest
    Vârstă
    38
    Posturi
    406
    Putere Rep
    22


    Implicit

    Raspunsurile date sunt corecte dar vad ca este un subiect care nu a fost atins de nimeni si anume ce am selectat din post-ul tau.

    Citat Postat în original de Federals Vezi Post
    Presupun ca trebuie sa execut query-ul, si aflu cate rezultate imi intoarce.
    Pentru a afla cate rezultate ai nu trebuie sa folosesti acelasi query ci trebuie sa folosesti un query de genul: Select count(*) from nume_tabela where conditii .
    Daca nu sunt conditii atunci nu folosesti where.

    Acest query iti va returna exact cate inregistrari sunt in tabela cu un load minim pe baza de date.

  9. #9
    Avatarul lui Federals
    Federals este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    17
    Data înscrierii
    29th November 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    612
    Putere Rep
    17


    Implicit

    Pai da, am rezolvat. Mersi tuturor!

  10. #10
    Avatarul lui Joaffx
    Joaffx este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    19th June 2008
    Posturi
    9
    Putere Rep
    0


    Implicit

    Federals, sper ca ai filtrat variabila superglobala $_GET inainte sa faci query-ul . Nu cred ca vrei sa te trezesti intr-o zi cu baza de date goala .

    Deci asa :
    $blabla = $_GET['nr_pag']; // vulnerabila la SQL Injection

    Eu folosesc mysql_escape_string();
    $blabla = mysql_escape_string($_GET['nr_pag'];

    resahc , codul tau este vulnerabil.

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

  1. Ce cod e asta ?
    De Popescu Marian în forumul Adsense
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 7th June 2008, 19:24
  2. Asta mod de promovare...
    De tataraseni în forumul E-mail SPAM
    Răspunsuri: 24
    Ultimul Post: 22nd September 2007, 12:23
  3. Wtf E Asta ??
    De Toto în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 3rd May 2006, 01:41
  4. Cum Sa Fac Asta
    De w3bmaster în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 12th April 2006, 00:59
  5. Cum fac asta...
    De andypopa în forumul Client side
    Răspunsuri: 7
    Ultimul Post: 30th September 2005, 13:59

Permisiuni postare

  • Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •