1 out of 1 members found this post helpful.
Securitate si intretinere server
As avea nevoie de cateva informatii de baza (gratis
) despre securitatea unui server/vps/vds.
Cazul meu: debian7 + nginx (reverse proxy) + apache + php (latest) (+APCu+memcache - daca conteaza)
Din cunostintele mele si din ce am citit, am ajuns la concluzia ca e "bine" sa instalez, pentru securitate, urmatoarele:
- fail2ban
- csf
Ambele sunt cu configuratiile "default". Porturile deschise in csf sunt: 20,21,22,25,53,80,110,143,443,465,587,993,995,8080
In cazul meu particular, din "afara" am acces doar catre 80 si 443, dar sunt interesat in general daca este OK asa default.
Ca metode de izolare pentru virtual hosts (daca cineva imi sparge un site sa zicem si nu vreau sa ajunga si la celelalte) am inteles ca cea mai buna metoda este virtualizarea. Dar mi se pare putin greoaie (am multe site-uri mici gazduite si nu m-am gandit cum sa le impart), asa ca sunt in cautarea altei solutii. Ce functioneaza in cazul vostru? Sau ce solutie ati ales pentru izolare?
Apoi, avand in vedere cunostintele mele limitate in domeniu, va rog sa ma sfatuiti si cu alte metode de securizare a serverului pe care le pot aplica (softuri, configuratii)
----------
Iarasi, nu stiu nimic despre mentenanta. In afara de backups, logrotate, fstrim si update-uri la zi, nu stiu (si as vrea sa aflu) la ce ar mai trebui sa fiu atent.
Orice sfat si sugestie imi este de mare ajutor si sunt convins ca ii poate ajuta si pe altii.
Multumesc anticipat