Pagina 2 din 2 PrimulPrimul 12
Rezultate 11 la 20 din 20

Subiect: Consum foarte mare de resurse

Cristi G este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    49
    Data înscrierii
    16th April 2009
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    33
    Posturi
    1.664
    Putere Rep
    49

Implicit

Citat Postat în original de casperel Vezi Post
    @c_n_m: orice fel de cache, numai flat_file cache nu! Pe un site-ulet mai micut sa zicem ca nu s-ar observa diferenta dintre un cache de genul acela si ceva gen memcached, dar la un trafic mai mare se observa. Asa ca... mai bine ar folosi memcached.
    Spre exemplu, poti face cache cu rezultatele query-ului care iti returneaza categoriile si subcategoriile. Iar atunci cand adaugi o noua categorie/subcategorie... sa regenerezi cache-ul. Sau poti sa cache-uiesti chiar HTML-ul rezultat in urma rularii scriptului PHP.
    OFF: M-ar interesa si pe mine chestia asta.....Ce e mai bine? Sa faci cache la rezultatele din db sau la tot HTML-ul?
    Imi ocup timpul uneori cu pariuri sportive si fac si web development WordPress.

casperel este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    45
    Data înscrierii
    10th February 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    838
    Putere Rep
    45

Implicit

OFF: depinde de situatie! Pe o pagina poti sa ai anumite informatii pe care vrei sa le afisezi in timp real, in cazul asta... eu as face cache doar la query-urile care consuma sau la cele care returneaza informatii actualizate mai rar. Daca nu, eu zic ca e mai ok sa cache-uiesti tot html-ul (output-ul) cu un TTL de cateva minute, ore, zile.

deadworldisee este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    6th April 2008
    Locaţie
    iasi
    Vârstă
    39
    Posturi
    1.034
    Putere Rep
    36

Implicit

Trebuie sa iti configurezi serverul de php , nginx este configurat bine
    Probabil folosesti php-fpm si depasesti numarul de conexiuni setat din config. Pentru mysql uitate in phpmyadmin la stare si mareste toate variabilele care sunt trecute cu rosu. Sper ca in codul paginii nu ai folosit structuri gen
    "
    for($i=0;$i<30;$i++)
    {
    $select="interogare select";
    $g=mysql_query($select);
    $data=mysql_fetch....

}
    "
    Incearca sa apelezi cat mai putin mysql_query chiar daca o interogare devine o intersectie de mai multe interogari.

c_n_m este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    41
    Data înscrierii
    25th February 2006
    Locaţie
    București / Ilfov
    Vârstă
    53
    Posturi
    622
    Putere Rep
    41

Implicit

Citat Postat în original de casperel Vezi Post
    @c_n_m: orice fel de cache, numai flat_file cache nu! Pe un site-ulet mai micut sa zicem ca nu s-ar observa diferenta dintre un cache de genul acela si ceva gen memcached, dar la un trafic mai mare se observa. Asa ca... mai bine ar folosi memcached.
    Spre exemplu, poti face cache cu rezultatele query-ului care iti returneaza categoriile si subcategoriile. Iar atunci cand adaugi o noua categorie/subcategorie... sa regenerezi cache-ul. Sau poti sa cache-uiesti chiar HTML-ul rezultat in urma rularii scriptului PHP.
    Daca se poate face cache in memorie in loc de harddisk, cu atat mai bine! Nu stiam asta, + 1 de la mine.

meetzah este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    41
    Data înscrierii
    1st October 2005
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    39
    Posturi
    976
    Putere Rep
    41

Implicit

M-am hotarat sa migrez catre un server dedicat, pe care sa am flexibilitatea de a instala aplicatii gen memcached sau de a modifica diversi parametri.

Am primit urmatoare oferta de la o firma de hosting din Romania. Din pacate nu pot spune despre ce firma este vorba, pentru ca oferta nu a fost inca lansat si m-au rugat sa pastrez confidentialitatea datelor. Va rog totusi sa-mi spuneti daca vi se pare justificata diferenta de pret:

Server 1 ----------------------------- Server 2
    CPU: E6500 2x 2,93GHz x64 ----------- CPU: Q8300 4x 2,5GHz x64
    RAM: 6GB DDR3 ----------------------- RAM: 8GB DDR3
    HDD: 2x 500GB RAID1 ----------------- HDD: 4x 500GB RAID10
    Pret: 70 eur + tva -------------------- Pret: 100 eur + tva
    DWF - Servicii complete de optimizare seo. Vezi oportunitatile de cariera in cadrul DWF.

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    103
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    49
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    103

Implicit

Citat Postat în original de meetzah Vezi Post
    Am primit urmatoare oferta de la o firma de hosting din Romania. Din pacate nu pot spune despre ce firma este vorba, pentru ca oferta nu a fost inca lansat si m-au rugat sa pastrez confidentialitatea datelor. Va rog totusi sa-mi spuneti daca vi se pare justificata diferenta de pret:

Server 1 ----------------------------- Server 2
    CPU: E6500 2x 2,93GHz x64 ----------- CPU: Q8300 4x 2,5GHz x64
    RAM: 6GB DDR3 ----------------------- RAM: 8GB DDR3
    HDD: 2x 500GB RAID1 ----------------- HDD: 4x 500GB RAID10
    Pret: 70 eur + tva -------------------- Pret: 100 eur + tva
    si eu vreau sa imi mut serverul, mi se pare foarte buna oferta, asa ca ma intereseaza si pe mine
    Ce trebuie sa mai intrebi, unde au data-centerul, eu fug de data centerul personal, pentru ca astea de obicei nu au multiple conexiuni la internet, generator etc, si alte sisteme importante, sa vezi daca suportul este 24 din 24, si pentru asta i-as suna la 3 noaptea sa ii intreb de sanatate, experienta in administrarea de servere web, sa stie cum sa raspunda la diverse atacuri ce pot avea loc asupra serverului tau, etc.
    Poate imi dai si mie firma pe privat
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

c_n_m este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    41
    Data înscrierii
    25th February 2006
    Locaţie
    București / Ilfov
    Vârstă
    53
    Posturi
    622
    Putere Rep
    41

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Intre cele doua, l-as alege pe al doilea, deoarece procesorul Q8300 are 4 cores, fata de E6500 care are 2 cores. La cum spui ca se manifesta site-ul, pare ca de putere de procesare duce lipsa cel mai mult. Bine, al doilea server mai are in plus si 2 GB de memorie, care ar fi buni pentru memcache. In cazul in care vei folosi memcache (fa niste teste mai intai) e bine sa incerci sa faci salvarea doar pentru seturile de date, si nu pentru paginile intregi, ca sa iti ajunga cei 8 GB.

Chaos este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    3rd April 2006
    Locaţie
    Cluj-Napoca
    Vârstă
    43
    Posturi
    389
    Putere Rep
    37

Implicit

Numerele pe care le-ai scris mai sus sunt destul de mici fata de ce probleme de performanta ai. Sugestiile de mai sus sunt toate foarte ok insa eu as mai recomanda cel putin 2 lucruri: mutarea tuturor resurselor statice pe un cdn (asta o sa reduca semnificat timpul total de randare al paginilor) dar si o analiza pe performata codului scris si a arhitecturii (aici vorbesc de codul propriu zis, interogari sql, modalitati de agregare a informatiei in sql views, eventual produceri stocate care sa execute anuminte lucruri, response caching (memcached e o solutie buna), implementare eventuala de push cache changes ca sa nu depinzi de un timp de expirare al cache-ului etc).

Adrian este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    41
    Data înscrierii
    5th September 2006
    Locaţie
    Bistrita
    Posturi
    86
    Putere Rep
    41

Implicit

Recomand sa incerci si Lite Speed ( litespeedtech . com ) , noi utilizam pe unele servere , poti lua versiunea trial 15 zile sa vezi cum se misca.
    Adrian - MXHOST

meetzah este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    41
    Data înscrierii
    1st October 2005
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    39
    Posturi
    976
    Putere Rep
    41

Implicit

@Adrian, resursa indicata de tine arata foarte bine. Acum sunt in proces de migrare catre un server dedicat, pe care voi avea flexibilitatea sa-mi instalez acest gen de solutii. Din pacate, cum bine a observat @Chaos, devin din ce in ce mai convins ca o problema majosra este la modul in care a fost scris codul site-ului.
    DWF - Servicii complete de optimizare seo. Vezi oportunitatile de cariera in cadrul DWF.

Pagina 2 din 2 PrimulPrimul 12

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. consum mare de trafic!
    De delpi în forumul Studii de caz
    Răspunsuri: 11
    Ultimul Post: 24th November 2009, 20:16
  2. Googlebot imi face overload pe server foarte mare
    De deadworldisee în forumul Google
    Răspunsuri: 8
    Ultimul Post: 22nd May 2009, 21:37
  3. CTR foarte mare, castig foarte mic
    De dracosu în forumul Adsense
    Răspunsuri: 8