Rezultate 1 la 6 din 6

Subiect: wordpress category url rewrite

Afișare hibrid

Bogdan Ungureanu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    17th September 2010
    Locaţie
    Craiova
    Vârstă
    34
    Posturi
    431
    Putere Rep
    32

Implicit wordpress category url rewrite

De ceva timp mă bate gândul să folosesc un CMS pentru un alt site de filme și am ales wordpress. I-am făcut un template custom și m-am lovit de următoarea problemă:
    Cum rescriu URL-ul categoriilor, există vreun plugin pentru așa ceva? Am căutat aproape 2 zile și nu am găsit nimic concret. Dacă nu există, îmi puteți da ceva sfaturi pentru a le modifica singur?

Cum site-ul o să fie de filme, m-am gândit să folosesc o structură asemănătoare cu cea al cinemarx.ro în felul următor:
    - link unic către pagina filmului: cinemarx.ro/filme/nume-film.html - rezolvat în permalinks.
    - cinemarx.ro/filme-noi/
    - cinemarx.ro/filme-noi-comedie/
    - cinemarx.ro/filme-thriller-2011/

Și așa mai departe.

Ceva indicații?

Nichita este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    94
    Data înscrierii
    19th February 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    46
    Posturi
    3.422
    Putere Rep
    94

Implicit

Settings -->> Permalinks -->> Custom Permalinks: /%category%/%postname%.html

Cand creezi categoria ai posibilitatea sa editezi si forma url-ului.

Eu as face ceva de genul:

site.ro/comedie/numele-filmului.html
    site.ro/thriller/numele-filmului.html
    site.ro/aventura/numele-filmului.html
    Siteul tau e in balarii, nu urca? Competitorii te bat de iti suna apa in cap? Ai fost penalizat si nu stii ce sa faci? Cel mai probabil ai nevoie de un audit SEO complet. :)

Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    17th September 2010
    Locaţie
    Craiova
    Vârstă
    34
    Posturi
    431
    Putere Rep
    32

Implicit

Știam de acea opțiune din settings, dar mi se pare foarte limitată când vine vorba de permalinkurile categoriilor.

Așa m-a sfătuit și Krumel pentru un alt site de-al meu tot de filme. Dar parcă mă neliniștește ca fiecare film să aibe mai multe URL-uri cu același conținut. Ar mai fi și următoarele probleme:
    O să am URL-uri de forma site.ro/filme-noi-2011/ (să fie un fel de taguri aceste pagini?) cu linkuri către pagina filmului. Care din variantele zise de tine vor fi postate pe această pagină? Care pagini vor avea atributul canonical și către care pagină?

De ce cele 2 site-uri reprezentative pe această nișă(cinemagia.ro și cinemarx.ro) folosesc o structură similară?
    Ultima modificare făcută de Bogdan Ungureanu; 8th January 2011 la 23:35. Motiv: completare

Reputatie:
    94
    Data înscrierii
    19th February 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    46
    Posturi
    3.422
    Putere Rep
    94

Implicit

Nu inteleg ce vre sa zici cu "fiecare film să aibe mai multe URL-uri cu același conținut". Daca filmul e din categoria comedie, bifezi categoria comedie (creata in prealabil). In mod normal, daca bifezi ca filmul sa intre in mai multe categorii, vei avea o singura forma a url-ului, aceea cu prima categorie bifata.

La cinemagia.ro toate url-urile au aceeasi forma: cinemagia.ro/filme/filmul-x/. Tu vei avea site.ro/numele-categoriei/filmul-x/
    Siteul tau e in balarii, nu urca? Competitorii te bat de iti suna apa in cap? Ai fost penalizat si nu stii ce sa faci? Cel mai probabil ai nevoie de un audit SEO complet. :)

Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    17th September 2010
    Locaţie
    Craiova
    Vârstă
    34
    Posturi
    431
    Putere Rep
    32

Implicit

Citat Postat în original de Nichita Vezi Post
    Nu inteleg ce vre sa zici cu "fiecare film să aibe mai multe URL-uri cu același conținut". Daca filmul e din categoria comedie, bifezi categoria comedie (creata in prealabil). In mod normal, daca bifezi ca filmul sa intre in mai multe categorii, vei avea o singura forma a url-ului, aceea cu prima categorie bifata.

La cinemagia.ro toate url-urile au aceeasi forma: cinemagia.ro/filme/filmul-x/. Tu vei avea site.ro/numele-categoriei/filmul-x/
    Ok, înțeleg ce vrei să zici. Eu credeam că vor exista linkuri cu conținut dublicat de genul site.ro/actiune/megamind.html, site.ro/comedie/megamind.html. Acum mi-am dat seama că ai dreptate și WP-ul alege o singură variantă.

Pentru paginile de forma site.ro/filme-noi-2011-comedie/ să folosesc taguri? Mi-ar lua foarte mult să includ în fiecare film foarte multe combinații și s-ar putea să uit din ele. Nu aș putea să folosesc ceva care să le includă automat în funcție de informațiile filmului (an, gen, etc) ?

Reputatie:
    94
    Data înscrierii
    19th February 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    46
    Posturi
    3.422
    Putere Rep
    94

Implicit

Nu-ti umple siteul de taguri in speranta ca vei prinde mult trafic de acolo. Personal nu te sfatuiesc sa lasi tagurile indexabile. E posibil sa te trezesti cu surpize cand te astepti mai putin. Vad ca sunt si cateva optiuni pentru automatizarea realizarii tagurilor, dar nu am folosit. Testeaza si vezi ce ti se potriveste.

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. [Help] Url rewrite
    De ghostdlr în forumul Server side
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 19th March 2010, 02:16
  2. rewrite
    De big în forumul Server side
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 11th January 2010, 10:17
  3. Mod rewrite
    De ddumyy în forumul Server side
    Răspunsuri: 6