1. Ma bucur cand vad ca cineva nu apleaca urechea la toate teoriile care se gasesc pe net (de obicei pleaca de la interpretari gresite - vezi cazul "PR nu mai conteaza = Gresit!"). Nu inseamna ca majoritatea nu sunt bune. Insa in SEO sunt prezente unele idei care nu sunt conforme cu realitatea. Felicitari Tom ca ai vrut sa gandesti (acum vreo 3 saptamani te criticam pe undeva, acum te felicit :) ) si ai trecut dincolo de ce se spune, ai trecut prin filtrul mintii tale si al realitatii. Asta ar trebui sa facem cu totii. (Imi aduc aminte ca acum 6 ani cand m-am luat de SEO, stateam cu SERP-ul in fata si analizam, gandeam si citeam printre randuri, in spatele a ceea ce se vedea.)
2. Google apreciaza contributiile utilizatorilor. G are doua 3 componente:
a - analiza automata,
b - contributia userilor,
c - filtrul manual.
Exemple ca G se bazeaza pe interventiile utilizatorilor:
- citate G Map "Harta evoluează în mod constant cu contribuţii de la mii de utilizatori din întreaga ..." si "Este posibil ca unele caracteristici afişate pe hartă să fi fost adăugate recent sau editate de către utilizatori Google şi să fie în aşteptarea aprobării."
- in G Translate stiti ca este optiunea de a contribui la traduceri daca nu sunt corecte;
- si altele.
Adica Google se bazeaza pe interventiile utilizatorilor pentru a construi serviciile sale. Evident ca ei detin controlul si ultimul cuvant (filtrul uman manual), insa pana la el e ceva cale. LINKURILE PUSE DE WEBMASTERI REPREZINTA CONTRIBUTIA UTILIZATORILOR PENTRU SERVICIUL GOOGLE SEARCH.
Atat timp cat linkurile vor reprezenta instrumentul prin care utilizatorul poate contribui, efectele linkurilor se vor vedea. Cand Google va fi capabil sa faca ceva fara noi (utilizatorii), cand va dezvolta de capul lui (elementul automat + angajatii lor), doar el, fara a mai fi nevoie de interventiile noastre, va putea face singur milioane/miliarde de nu-stiu-ce, atunci linkurile nu vor mai avea sens (in SEO).