Postat în original de
Cipiot
am stabilit cu cineva sa-mi cedeze drepturile de autor pentru un anumit design ... de asemnea vanzarea drepturilor de autor pentru continut sau design in online este ceva de multe ori foarte necesar
din cate am inteles de onicei se incheie un contract de prestari servicii si se trece o clauza simpla si separata de cedare a drepturilor de autor
m-ar interesa insa un model de contract dedicat in intregime pe tema asta
am contactat prima firma de avocatura care a aparut pe google la termenii "proprietate intelectuala" si i-am intrebat despre un astfel de contract
mi-au spus ca au preturi rezonabile si imi vor trimite o oferta pentru un astfel de contract pe mail
dupa 2 zile mi-au trimis pe mail o oferta de 350 euro + tva = 434 euro ... lol
nu am nimic impotriva sa rasplatesc munca unui avocat ... dar pretul asta nu mi se mai pare rezonabil
una peste alta, caut un astfel de model de contract dedicat cedarii drepturilor de autor ...
Nu cred ca poti gasii asa ceva. Pentru "cedarea drepturilor de autor", ar trebui ca respectivul sa le detina. Sunt sanse de 1/1000 ca acel design sa mai existe, daca nu design-ul, atunci culorile, asezarea in pagina, pozele..... nu cred ca e posibil.
In contractul meu de web-design, se specifica clar ca NU se transfera drepturi de autor asupra site-ului. E o disctutie mai complexa, dar idea de baza e simpla.
Folosesti windows, dar nu ai drepturi de autor pe el. Folosesti wordpress, dar nu ai drepturi de autor. Implicit daca "vand" un site pe cms joomla, nu pot vinde drepturile de autor (pe care oricum nu le am).
La design se aplica cam aceeasi logica. Pentru logo, da, dar pt un "layout", e destul de complicat. Ce iti "cedeaza" defapt, pozitia modulelor? Culorile? Codul clar NU il poate "ceda".
Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.