Salutare comunitate!
De ceva vreme ma confrunt cu o situatie foarte bizara si ma gandeam ca poate gasesc niste sfaturi aici de la cei care au mai trecut prin asta.
Am avut un cont paypal pe care l-am inchis in luna iunie a anului trecut in perfecta stare, fara sold pe minus etc. Contul era verificat tot ca la carte cu documente personale atasate.
Dupa vreo jumatate de an primesc pe mailul vechi de care era atasat un mesaj de la paypal cum ca o persoana a facut chargeback la un produs virtual pe care eu il vandusem in urma cu cateva saptamani inainte sa inchid contul.
Nu am mai putut sa ma conectez la paypal sa raspund (contul nu mai exista, era inchis si paypal nu te mai lasa sa il re-activezi) asa ca am sunat la ei in Irlanda unde dupa multe convorbiri mi-au dat o adresa de email unde sa atasez dovezile. Am atasat si trimis dovezile insa am primit acelasi raspuns ca si la telefon (contul a fost inchis si nu mai putem sa il re-deschidem) asa ca am lasat-o balta. Acum de ceva timp ma tot suna o firma de recuperari creante si imi zic sa achit suma cu care am fost fraudat de acel cumparator (care ulterior am aflat ca era un tepar iar eu nu am fost singura tinta).
Firma de recuperari creante este intradevar acreditata de Paypal. M-a intrigat mult faptul ca au datele mele personale in posesie (email,telefon,adresa fizica) chiar daca eu nu mai am de jumatate de an acel cont. Este legal asa ceva?
Acum la ce sa ma astept, sa negociez cu ei? sa apelez la un avocat? Exista riscul sa imi puna poprire pe salariu? Suma este una destul de mica ( 230$).
**Contul de paypal l-am inchis pentru ca gasisem alta alternativa de plata online si din motive de securitate am decis sa il inchid.