Rezultate 1 la 9 din 9

Subiect: Reclama facebook CPC vs CPM

Afișare hibrid

Ing3ras este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    10th September 2010
    Locaţie
    Craiova
    Posturi
    379
    Putere Rep
    30

Question Reclama facebook CPC vs CPM

Va rog sa ma faceti si pe mine sa inteleg .
    Se dau urmatoarele date :

Reach : 40.000 , clickuri 15 - CPM
    Reach : 4.000 , clickuri 80 - CPC

Cum functioneaza sistemul, teoretic aceasi reclama a fost afisata si la acei 40.000 de oamnei si la cei 4.000 . Ce nu inteleg eu cum este afisata incat cei 40.000 au dat doar 10 clickuri, iar cei 4.000 - 70 de clikuri. Nu inteleg rata de conversie. Practic si la CPM si la CPC reclama este afisata
    Vrei sa ti faci fericita iubita/sotia ? Am eu jucarii de plus mari !

wega77 este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    24
    Data înscrierii
    17th January 2014
    Vârstă
    48
    Posturi
    317
    Putere Rep
    24

Implicit

Si pt mine este o enigma facebook ads.
    De exemplu ce am patit saptamana asta ..... doua conturi, aceiasi reclama, pe un cont pretul este 0.05$/clik si pe al 2-lea este 0.01$/click acelas target, absolut identice reclamele.
    Ce ai patit tu am observat si la mine, nu am explicatie.
    Acuma am 2 reclame aprobate, active dar nu se difuzeaza Am inteles ca au ceva probleme

Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    10th September 2010
    Locaţie
    Craiova
    Posturi
    379
    Putere Rep
    30

Implicit

Sper sa ne ajute alti colegi mai experimentati sau care au facut mai multe teste si care au bunavointa sa ne impartaseasca si noua !

Hakuna Matata este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    47
    Data înscrierii
    21st January 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    46
    Posturi
    791
    Putere Rep
    47

2 out of 2 members found this post helpful.

Implicit

Salutare! Nici eu nu sunt foarte experimentat in Facebook ads dar va spun ce am observat si eu. Fiecare anunt primeste un quality score, cu cat acesta este mai mic cu atat costurile vor fi mai mari in consecinta se recomanda setarea a 6 anunturi identice, fiecare cu poza diferita si se urmareste care are cel mai bun score.

In alta ordine de idei Facebook cunoaste foarte bine comportamentul userilor si cand vor sa-ti ia banii iti afiseaza reclama acelor useri care sigur dau click.

Ca fapt divers .... am setat o campanie cu 6 pozepentru un anunt identic, doar 3 au fost aprobate iar din cele 3 una singura avea un quality score acceptabil in consecinta am ales sa rulez acel anunt. In prima zi cu 30 de lei am luat 500 likes, a doua zi numai 200 deoarece scazuse quality score. Concluzia la care am ajuns este aceea ca trebuie in fiecare zi sa opresti anuntul si sa pui altul cu alte poze deoarece Facebook sa pricepe de minune sa-ti pape banii fara sa iti dea nimic in schimb decat vrajeala

De ce vrajeala? Din cei 700 care au dat like de buna voie in cadrul campaniei de promovare, unul nu a intrat niciodata pe site in urma posturilor ulterioare, iar fiecare post are un reach de maxim 200

Poate imi scapa mie ceva sau poate datele pe care am reusit eu sa le adun nu sunt suficiente pentru a trage o concluzie corecta asadar ii rog pe cei experimentati sa vina in ajutorul nostru

Succes!
    Ultima modificare făcută de Hakuna Matata; 5th June 2015 la 22:46.

edy12006 este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    42
    Data înscrierii
    26th January 2009
    Locaţie
    Brasov
    Vârstă
    34
    Posturi
    3.260
    Putere Rep
    42

Implicit

Managerul de afiliere a unei campanii din ps mi-a dat un model de anunt pentru FB (targetare, poze, texte) pe care sa il rulez. Spunea ca la ei da rezultate bune (la aprox 80 ron investiti facea comision de 200 ron). La el costul pe click era de aproximativ 0,1 ron, la mine de aproximativ 0,5. El avea cont in engleza, eu in romana. Dupa cateva sute de ron cheltuiti in zadar am renuntat.

Asadar, aceeasi reclama a mers la el iar la mine nu. Poate si limba contului e de vina. Cert e ca imi e cam teama sa mai testez si sa arunc banii in vant.

Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    10th September 2010
    Locaţie
    Craiova
    Posturi
    379
    Putere Rep
    30

Implicit

In concluzie cumva facebook ul ne fura, mai trebuie sa descoperim cum, cand si unde ?

edy12006 este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    42
    Data înscrierii
    26th January 2009
    Locaţie
    Brasov
    Vârstă
    34
    Posturi
    3.260
    Putere Rep
    42

Implicit

Citat Postat în original de Ing3ras Vezi Post
    In concluzie cumva facebook ul ne fura, mai trebuie sa descoperim cum, cand si unde ?
    Eu sunt foarte sigur ca daca facem o reclama (cu aceeasi targetare, acelasi text si aceleasi poze) si o punem 5 persoane pe contul fiecaruia, nu va avea rezultate apropiate si va diferi mult cpc-ul.

wega77 este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    24
    Data înscrierii
    17th January 2014
    Vârstă
    48
    Posturi
    317
    Putere Rep
    24

Implicit

Citat Postat în original de edy12006 Vezi Post
    Eu sunt foarte sigur ca daca facem o reclama (cu aceeasi targetare, acelasi text si aceleasi poze) si o punem 5 persoane pe contul fiecaruia, nu va avea rezultate apropiate si va diferi mult cpc-ul.
    exact asta am scris eu mai sus...am testat, cpc-ul este diferit, aceiasi poza, acelas text, acelas link !!

Dan
    Dan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

Implicit

Citat Postat în original de Ing3ras Vezi Post
    Ce nu inteleg eu cum este afisata incat cei 40.000 au dat doar 10 clickuri, iar cei 4.000 - 70 de clikuri.
    Cand optimizezi pentru clicks, reclamele sunt afisate in primul rand celor care sunt predispusi la a da click pe reclama (din targetul ales) - pentru ca FB stie cine da click si unde da click.
    Cand vrei afisari, afiseaza tuturor. Mai conteaza si daca e in feed sau pe dreapta, daca e si pe mobile sau nu.

Pretul / click este un calcul, de fapt platesti pe afisari de fiecare data - cel putin asa imi da mie impresia.

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Google va vinde reclama pe Facebook
    De puthre în forumul Stiri Social Media
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 27th April 2015, 19:32
  2. Reclama pe Facebook - impresii, pareri
    De valentino în forumul Metode de promovare, Analiza trafic.
    Răspunsuri: 35
    Ultimul Post: 18th January 2015, 14:25
  3. Reclama pe Facebook prin cupoane
    De Gabistul în forumul Discutii Social Media
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 27th February 2014, 22:10
  4. reclama facebook
    De Krm în forumul Discutii Social Media
    Răspunsuri: 14
    Ultimul Post: 20th November 2010, 23:33
  5. reclama facebook
    De Krm în forumul Metode de promovare, Analiza trafic.
    Răspunsuri: 14
    Ultimul Post: 20th November 2010, 23:33

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •