Salutare,

De cand urmaresc seopedia nu am vazut topicuri despre metode mai avansate de tracking sau utilizabilitate. ( Bine ca in romania e destul sa te cheme cancan/gsp/libertatea etc si sa pui reclame cat sa nu mai fie loc de stiri ) .

O sa va prezint mai jos cateva tool-uri pe care le-am folosit si care va pot fi de folos pentru a urmarii utilizatorii vostrii pe site si pentru a le imbunatatii experienta :

1.ClickTale, The leader in Heatmaps, Usability & Web Analytics

- Este un tool foarte misto, destul de scump , dar aveti si un trial cu care va puteti juca

2.Usabilla - Improve continuously with fun & easy usability tests

- Genereaza un sondaj pentru vizitatori, care va ajuta mai mult sa ii intelegeti , mi s-a parut mai bun clicktale, dar si asta merita incercat

3.Mouse tracking, video playback of visitors and attention heatmaps - Mouseflow

- Mai ieftin ca primele, si cu versiunea gratis poti face destule, iti inregistreaza ce fac vizitatorii pe site , si poti intelege mai usor de ce nu e bine ce faci.

4.A/B Testing Tool | Split Testing and Multivariate Testing Software - Visual Website Optimizer

- Este un tool excelent pentru A/B testing, destul de scump dar isi merita banii.

Legat de tracking este foarte important sa stiti asta : Event Tracking Guide - Google Analytics - Google Code , cu putin javascript puteti inregistra diverse activitati ale userilor pe pagina, le puteti combina cu sursele de trafic, cu cat ati platit pentru trafic , pentru a putea intelege care utilizatori cumpara mai mult ceva , sau dau click pe ceva, sau poate doar se duc cu mouse-ul .

In principiu tool-urile sunt esentiale pentru web marketing/SEM , pentru site-uri maricele care au ceva buget, dar nici pentru cei care fac SEO nu sunt de aruncat .

Este o treaba sa duci un site pe primul loc, dar nu strica nici sa scoti ce e mai bun din acest trafic .