Pagina 3 din 5 PrimulPrimul 12345 UltimulUltimul
Rezultate 21 la 30 din 41

Subiect: Strategii pentru backlinkuri

Andrei S este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    16th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    453
    Putere Rep
    33

Implicit

Eu nu pot sa zic ca am o tehnica anume. Evident inscriu in < 100 de directoare "a la carte" si mai departe caut oportunitati de linkuri in motoarele de cautare ( dau search pur si simplu pe cuvintele pe care optimizez si studiez fiecare rezultat ca sa vad daca pot sa pun link ). Si mai departe studiez linkurile competitiei si vad daca pot sa imi pun si eu link acolo.

Bineanteles ca daca pot sa pun linkuri "din retea" le pun.

Pana acum mi-am atins obiectivele dupa felul de lucru de mai sus. Altfel as fi apelat si la advertoriale.
    Am un blog de afiliere blog Comparix dar si site Comparix.

RoManiac este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    50
    Data înscrierii
    31st March 2008
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    1.045
    Putere Rep
    50

Implicit

Citat Postat în original de Kidu Vezi Post
    preturile tale sunt SF.
    eu am aproape 300 siteuri si 200 ip uri, as zice ca stiu ce vorbesc.
    Ok atunci spune tu cam la cat ar duce.
    Calculele mele se bazeaza pe urmatoarele cifre:
    Inregistrare domenii .ro - aproximativ 35 euro pe domeniu. 35x200=7000 Euro
    Ip Dedicat : aproximativ 3 euro pe luna . 3 x 12 x 200 = 7200 Euro pe an
    Hosting : Am calculat o medie de 5 euro pe domeniu la firme diferite de hosting . 5 x 12 x 200 = 12.000 ( caz ideal cu 200 de firme de hosting ). Ok aici se pot face economii intr-adevar substantiale. In general la plata pe un an exista o reducere sau poti tine mai multe domenii pe acelasi cont cu ip dedicat . Nu mai punem in cazul asta 12.000. Punem 4000 Euro pe an ( ceea ce personal nu cred ) . Calculam ca avem nevoie de 65 de firme diferite de hosting la care tinem o medie de 3 siteuri fiecare cu ip din alta Clasa C carora le platim 60 de euro anual. Tinem doar 3 siteuri pentru ca in Romania nu gasesti in 90% din cazuri de mai mult de 3 clase C diferite la aceeasi firma .Inseamna aproximativ 4000 euro an.
    In total ar fi 7000 + 7200 + 4000 = 18.200 Euro initial. Daca adaugam plata a 30 de euro pe domeniu pentru adaugat in directoare mai adauga 6000 euro . In total 18.200 + 6000 = 24.200 initial.

Apoi ramane o cheltuiala pe an recurenta de 7200( ip-urile dedicate ) + 4000 ( hostingul ) = 11.200 euro , un calcul nerealist de mic din punctul meu de vedere tinand cont de valoarea hostingului calculata mai sus .

Daca vrei sa ai o retea intr-adevar performanta cred ca nu punem in discutie cumpararea a 200 de domenii .info si apoi cumparat o singura clasa C de ip-uri.[COLOR="Silver"]
    Ultima modificare făcută de RoManiac; 6th December 2011 la 16:01.

tymbark este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    50
    Data înscrierii
    5th November 2010
    Locaţie
    Iasi
    Posturi
    1.355
    Putere Rep
    50

Implicit

IP-ul dedicat e 1 euro pe luna + TVA la toate firmele de hosting din cate am verificat eu. Domenii nu trebuie sa le iei pe toate .ro. De fapt, nu e recomandat deloc, pt ca daca iti baneaza toata reteaua de site-uri, ce-ai facut? Le iei cu plata pe an, .com org net biz info eu. Pt adaugat in directoare gasesti si la 12 euro la zettu sau 10 euro la Laurentiu.

Nu zice nimeni de 200 domenii .info pe acelasi IP, dar nici fiecare site cu IP-ul lui nu cred ca se merita investitia. poti tine 3-4 site-uri pe acelasi IP fara pb, si la fel gasesti hosting la 5 euro pe luna cu 4-5 domenii addon, ceea ce inseamna ca imparti pretul tau la 4 sau 5. La fel scazand si pretul pt IP-ul dedicat pt care tu ai pus 3 euro si impartind si acesta la 4-5, deja iese o valoare cam de 5 ori mai mica din ce zici tu, ce-i drept, mai multe site-uri pe acelasi IP, dar cred ca raportul pret/beneficii este mai mare decat daca ai avea 200 de site-uri pe ip-uri diferite, hosting diferit, etc. Gresesc undeva?
    Signatura lipsa

Robert este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    98
    Data înscrierii
    7th August 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    4.029
    Putere Rep
    98

Implicit

Ca sa oferi un serviciu beton, e bine sa ai siteurile pe ip-uri diferite, unice. Acuma, nu neaparat pe c class diferit, ca e super greu de gasit in ro probabil, dar ip,ul macar sa fie diferit. Nimeni nu a adaugat la costuri echipa. Nu e tocmai la indemana sa administrezi singur 200 de siteuri. Mai ales daca pe langa acestea mai ai si alte afaceri.
    Daca te pot ajuta cu un sfat sau daca doresti o oferta de optimizare pentru siteul tau, da-mi un mesaj!

Reputatie:
    50
    Data înscrierii
    5th November 2010
    Locaţie
    Iasi
    Posturi
    1.355
    Putere Rep
    50

Implicit

Dar ca raport pret/beneficii, se merita sa ai fiecare site pt IP diferit? Eu nu cred. oricum nu faci toate 200 de site-urile pe aceeasi nisa, si pui pe fiecare server 4-5 site-uri din nise diferite. In final, ai 50 de site-uri pe 4 nise diferite, fiecare 50 de site-uri au IP-uri unice intre ele. Acuma singura chestie e sa alegi nisele calumea Dar si cand pui backlink-uri contextuale de pe 50 de site-uri din aceeasi nisa, IP-uri diferite? Atunci sa vezi urcare in ranking-uri
    Signatura lipsa

Dan
    Dan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

Implicit

Oare Google vede proprietarul site-ului, codul de analytics sau adsense.. adica orice ar face legatura cu unul si acelasi proprietar pentru toate acele sute de site-uri cu ip-uri diferite?
    Eu zic ca da, de aceea cred ca treaba asta cu ip-urile este overrated.

4-5 chiar si 10 pe acelasi ip este ok, mai ales cand Google STIE deja ca sunt ale aceluiasi proprietar.
    Trust, but verify.

Reputatie:
    50
    Data înscrierii
    5th November 2010
    Locaţie
    Iasi
    Posturi
    1.355
    Putere Rep
    50

Implicit

Sincer, si eu cred ca foloseste informatiile din google analytics si webmaster tools pt asta. Acuma, poate nu-i tot timpul 100% corect, pt ca unii apeleaza la firme de web design sa le faca site-urile si normal ca firma pune toate site-urile in acelasi cont, ma rog, pana atinge limita. Important e sa nu faci prea mult interlinking intre ele. Sunt convins ca Kidu nu pune link-uri de pe fiecare site spre toate celelalte, un fel de mash Ar trebui sa fii inconstient sa faci asta. Pui de pe cateva site-uri link-uri spre un site, apoi mai incerci sa ridici altul. Atata timp cat nu abuzezi, poate fi totul ok.

Care alta ar fi solutia? Cont de GA, GWT separat pt fiecare site?
    Signatura lipsa

Serban Cristian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    83
    Data înscrierii
    1st November 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    49
    Posturi
    4.328
    Putere Rep
    83

Implicit

nu ai multe solutii, google stie cam tot ce faci si vede siteurile tale. Vestea buna e ca le va considera un linking intern, fara sa te penalizeze, vestea proasta e ca ai cam jumatate din valoarea unui link natural.

Varianta win-win cu retea de siteuri este de a vinde link/adv iar cu bugetul obtinut cumperi la terti.

--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")

Citat Postat în original de RoManiac Vezi Post
    Ok atunci spune tu cam la cat ar duce.
    Nu pot sa iti pun pe tava ofertele sau contractele mele, dar am cateva observatii:
    - nu faci retea pe domenii. ro decat daca esti bogat de puti. Oricum ai putine variante libere.
    domeniile com/net/org au avantajul ca le anulezi daca ai o problema, si iei altele.
    - 3 euro/luna ip ul este ptr tine, daca ceri 1 buc. Cand ai nevoie de sute, preturile sunt altele.
    - 5 euro/luna hosting per domeniu? no sh1t
    - nu ai nevoie de zeci de firme de hosting, ai nevoie de ipuri diferite si minim 15 clase C diferite. Indiferent de povestile care circula, nu uita ca 80% din siteurile existente stau cate 100-200 pe acelasi IP, iar noi alergam dupa provideri diferiti si ipuri diferite ignorand total velocitatea si relevanta nisei.

In sfarsit, nu am dat 35.000 sa pun siteurile mele si nici 20.000 pe an nu ma costa sa le tin. Astea sunt cifre SF, cum ti am zis de la inceput, iar ceea ce nu inteleg eu, de ce persisti in chestia asta, fa un pic de analiza in piata, si pe urma te poti apuca sa tratezi subiectul.

RoManiac este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    50
    Data înscrierii
    31st March 2008
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    1.045
    Putere Rep
    50

Implicit

Citat Postat în original de Kidu Vezi Post
    - 3 euro/luna ip ul este ptr tine, daca ceri 1 buc. Cand ai nevoie de sute, preturile sunt altele.
    - 5 euro/luna hosting per domeniu? no sh1t
    - nu ai nevoie de zeci de firme de hosting, ai nevoie de ipuri diferite si minim 15 clase C diferite. Indiferent de povestile care circula, nu uita ca 80% din siteurile existente stau cate 100-200 pe acelasi IP, iar noi alergam dupa provideri diferiti si ipuri diferite ignorand total velocitatea si relevanta nisei.
    1. Da. Personal 3 euro platesc in general in Romania pentru un IP Dedicat.
    2. In genaral la pachetele minimale nu ti se accepta sa cumperi Ip dedicat sau nu ai 3 addonuri sau nu ai baze de date etc etc. Calculul cu 4000 Euro hostingul pe an a fost facut in felul urmator. Aproximativ 65 de firme de hosting pe care poti hosta o medie de 3 siteuri pt ca atatea Clase de ip-uri gasesti. Celor 65 de firme le platesti 60 euro anual hostand 3 saituri nu unul. Deci nu 5 euro pentru fiecare domeniu.

La rohost pachetul care-ti ofera IP dedicat si 2 addonuri costa 5,19 E pe luna adica aprox 60 E pe an plus TVA. Au 3 clase dupa cate stiu.

MxHost.ro este un caz fericit. Au 8 clase. Ca sa le acoperi ai nevoie de un pachet Ultimate Linux si de unul Personal Linux. In total hostezi 8 domenii cu 8 ip-uri diferite in clase C. Costa in total [ ( 8.95+2.95) x 12 ] + TVA 176 Euro pe an. Adica tot foarte aproape de calculele mele.

TLH.ro au 3 clase daca nu ma insel. Ca sa poti gazdui 3 saituri pe IP dedicat ai nevoie de un cont Pachet BUSSINESS adica 16 Ron plus TVA ceea ce inseamna in jur de 20 Ron pe luna. Adica tot undeva intre 4-5 euro pe luna si pe an aproximativ 50-60 Euro.

Exemplele pot continua . Nu stiu de ce ti se pare mult 5 euro . In general la pachetele minimale este ceva care te-ar restrictiona . Ori nu-ti da ip dedicat , ori nu-ti ofera baze de date , ori mai stiu eu ce...

Sustin in continuare aceste calcule pentru ca personal atnci cand ma voi apuca de o asemenea retea voi prefera o diversitate cat mai mare de IP_uri dedicate si asta presupune apelarea la cat mai multe firme de hosting.
    Ultima modificare făcută de RoManiac; 6th December 2011 la 21:05.

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    131
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    131

Implicit

@romaniac si Kidu.

Chiar azi am discutat cu un client despre o retea de 500 de domenii. Si am facut fix calculul vostru. Mie mi-a iesit cam 50 euro per domeniu/ primul an.

Calculul a fost asa/ domeniu:
    1. domeniu: 5 euro (medie: ro, com, net, info, eu....)
    2. host (10 euro)
    3. content : 15 euro
    4. site: 15 euro

Am aproximat la 50 de euro pe site.

Noi avem hosting la aprox 90% (ip clasa C diferit) companii din ro. Dar ducem 4 nise pe fiecare host.

Pentru ro costurile sunt mari, si pt domeniu, si pt host (daca vrei clasa c diferite) si pachetul de 5 domenii (nu ai nevoie de mai mult) este intre 1 euro si 20 euro (rohost, buni dar scumpi / domeniu.

Sunt 100 de ip clasa C in ro? NU. Se pot "acumula" ? DA. Pentru ce nu se poate ip de ro, sunt posibilitati multiple "afara". NU e nevoie de 100% ip clasa C diferite, sunt nise care demonstreaza asta. Dar macar 20% din "retea" sa aiba ip clasa C diferite.

Merita sau nu, asta e alta discutie. Pentru clientul respectiv, merita! Pt orice nisa unde e concurenta, merita! (la alt nivel, 10-30-50-100). Dar doar pentru proiecte pe termen lung.
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

Pagina 3 din 5 PrimulPrimul 12345 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Pret corect pentru backlinkuri
    De olynth în forumul Link Building
    Răspunsuri: 7
    Ultimul Post: 14th July 2011, 15:44
  2. Pret corect pentru backlinkuri
    De olynth în forumul Discutii Social Media
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 6th July 2011, 18:10
  3. Strategii de link building pentru siteuri de afiliere
    De Alex Dumitru în forumul Link Building
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 16th October 2010, 14:11
  4. Strategii de link building pentru siteuri de afiliere
    De Alex Dumitru în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 16th October 2010, 14:11
  5. relevanta backlinkuri pentru subdomenii
    De mamulea în forumul Link Building
    Răspunsuri: 13
    Ultimul Post: 21st September 2010, 15:28

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •