Pagina 1 din 3 123 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 21

Subiect: webfactor

Mircea Budean este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    8th January 2007
    Locaţie
    Timisoara
    Posturi
    262
    Putere Rep
    36

Implicit webfactor

Uite ca e gata cu webfactor, pur si simplu m-am saturat. Incepusem sa ma obisnuiesc ca site-urile gazduite la webfactor sa fie cazute in medie cam o ora pe zi (adevarat ca de obicei noaptea), insa in ultimul timp s-a intrecut orice masura.

Am ajuns in situatia in care nu ma mai intreb daca o sa fie cazut vreun site gazduit la webfactor, ci cat de mult o sa fie cazut, dar mai ales cat de mult ma afecteaza asta din punct de vedere al vizitatoilor.

La un site de 5000 de vizitatori unici pe zi asta se poate resimti destul de tare ajungang sa pierzi pana la 500-600 de vizitatori (unici) daca cei de la webfactor iti taie macaroana timp de o ora chiar in momentul in care site-ul atinge numarul maxim de vizitatori.

Inghiti in gol si speri ca la ruleta ruseasca ca cei de la webfactor sa fie oameni de cuvant si sa nu te paleasca cand iti e lumea mai draga. Dar cand te lasi pe mana norocului, iar norocul il fac cei de la webfactor poti sa ai surprize urate de tot.

Cam asta se intampla pe site-uri gazduite la webfactor in ultimele zile:

Dupa cum bine va puteti da seama la astfel de oscilatii este clar ca site-ul nu a fost cazut o ora... Dar hai sa vedem ce are de zis Google la toata treaba asta:

Bai frate... munca mea de un an de zile se duce direct pe locul 30 cat ai bate din palme. Unii muncesc de le ies ochii din cap sa urce un site pozitie cu pozitie un an de zile ca sa vina "baetii" de la webfactor si sa-l faca praf ca ei uita saracutii sa anunte au schimbat serverul de MySQL sau.. cine mai stie ce.

Alt site, nu mai are rost sa zic ca e hostat... tot la webfactor:

Ceea ce se vede aici, nu este o cadere pe pozitia 8, site-ul nu mai era in primii 100, iar din cauza ca nu a fost gasit (in "primii" 100) progrmaul a desenat graficul astfel.

As vrea sa stiu daca exista posibilitatea de a da in judecata astfel de firme sa li se impute pirderile generate de astfel de oameni iresponsabili

Probabil va intrebati de ce am mai postat, daca din grafice se vede clar ca in cele din urma site-urile si-au revenit. Pentru ca la ora la care a fost scris acest post toate site-urile gazduite la webfactor sunt cazute in continuare, inclusiv site-ul lor.

w!ll este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    9th January 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    1.389
    Putere Rep
    39

Implicit

Am patit-o si eu... Dupa ce am postat un mesaj asemanator cu al tau pe forum, ce s-au gandit... hai sa-i inchidem contul pentru ca mananca prea multe resurse si ne mai sperie si viitorii clienti.
    Chiar nu m-ar mira daca o sa ti-l inchida si tie dupa mesajul asta.
    Au o clauza foarte interesanta in termenii si conditiile lor, chiar abuziva, care le permite sa-ti inchida contul fara a avea motive intemeiate.
    Sa nu te miri daca iti vor spune ca nu a fost niciun server picat sau ca a fost vina ROTLD-ului sau a uraganului de la ora 2...

Bruzli este deconectat Administrator
    Reputatie:
    44
    Data înscrierii
    25th April 2005
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    47
    Posturi
    980
    Putere Rep
    44

Implicit

A fost astazi o problema cu rutele la Simpliq, din anumite retele nu se putea accesa, toti cu servere acolo au fost afectati. De data asta nu e vina Webfactor.

Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    8th January 2007
    Locaţie
    Timisoara
    Posturi
    262
    Putere Rep
    36

Implicit

Mersi de atentionari W!ll. E bine de stiut.

A fost astazi o problema...
    Daca te uitai pe grafice observai ca sunt pe ultimele 7 zile, chiar pe ultimul an unul dintre ele.

...din anumite retele nu se putea accesa...
    De asta am fost penalizat de Google ??? hmmm interesant
    Dar probabil ca nici nu te-ai uitat pe grafice...

De data asta nu e vina Webfactor.
    Nu ma intereseaza a cui e vina. Chiar nu ma intereseaza. Eu am platit niste bani ca sa am niste servicii, nu niste aruncari de vina de pe unul pe altul, sau sa uite sa anunte ca au schimbat serverul de MySQL. Pe mine cand ma plateste un client nu il intereseaza ca cei de la webfactor au uitat sa imi spuna ca au schimbat serverul de MySQL, nu il intereseaza ca e cazut webfactor, il intereseaza sa fac treaba pentru care am fost platit !

Nu ma mai intereseaza nimic de webfactor, pur si simplu nu mai vreau sa aud de ei. Nu sunt singura firma de hosting din lume!

LE:Am spus ce am avut de spus. Nu cred ca o sa mai comentez nimic pe acest topic pentru ca parerea mea despre webfactor si depsre serviciile lor este mai mult decat clara si am justificat-o prin primul post cu argumente solide.

PUNCT
    Ultima modificare făcută de Mircea Budean; 23rd July 2008 la 15:22.

Reputatie:
    44
    Data înscrierii
    25th April 2005
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    47
    Posturi
    980
    Putere Rep
    44

Implicit

Tu masori uptime-ul unui site din analytics? Sau din pozitia site-ului tau in google?

Cand nu esti multumit, incerci altceva, iti faci nervi degeaba.

Alex Dumitru este deconectat Administrator
    Reputatie:
    64
    Data înscrierii
    20th April 2006
    Locaţie
    Pitesti / Bucuresti
    Vârstă
    37
    Posturi
    3.339
    Putere Rep
    64

Implicit

Schimba firma de hosting si gata, cum a spus si Bruzli. Nu-ti fa nervi degeaba.

Mihai Gianu este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    16th August 2007
    Posturi
    388
    Putere Rep
    0

Implicit

@Dagam3: ca pierzi in google nu e din cauza la webfactor, tu ai luat legatura cu webfactor pentru a-ti oferi gazduire nu pozitie in google, cum gindeste google si cum afiseaza doar el stie, asa ca nu da repede vina pe webfactor.

Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    8th January 2007
    Locaţie
    Timisoara
    Posturi
    262
    Putere Rep
    36

Implicit

Omule, in google pierd din cauza ca site-ul a fost cazut si din cauza ca un procent semnificativ din paginile site-ului sunt cazute de ceva vreme pentru crawler-ul google

Nu vreau sa ma apuc acum sa demonstrez cum un site care este cazut in mod repetat sau la care ii dispare in mod brusc un anumit procent din pagini pe o perioada mai lunga va fi penalizat de google. Mai ales cand site-urile concurente nu au astfel de probleme.

Am foarte multe erori de page not found in webmaster tools...

Reputatie:
    44
    Data înscrierii
    25th April 2005
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    47
    Posturi
    980
    Putere Rep
    44

Implicit

page not found in webmaster tools nu tine de host... primesti ceva de genul 'not accesibile' daca server-ul e down

WBF
    WBF este deconectat Banned
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    19th December 2006
    Posturi
    13
    Putere Rep
    0

Implicit

Astazi incepand cu ora ~ 12:30 am inceput sa avem pierderi de pachete cauzate de un atac. Atacul a fost un Distributed Reflected Denial of Service (DRDoS). Asta inseamna ca cel care a initiat acest atack, a dat un SYN flood catre destinatii random cu adresa de IP sursa spufata intr-un IP al nostru. Serverele din toata lumea care le flooda el, ne floodau la randul lor pe noi cu raspuns-uri la SYN-urile primite.

Mai multe informatii despre acest tip de atac gasiti la:

hxxp: en. wikipedia. org/wiki/Ddos#Distributed_attack

Atacul initial a durat pana aproximativ la ora 2:30 dupa care au mai fost 2 caderi de aproximativ 20 de minute. Motivul pentru care a durat atat este ca pe masura ce noi filtram flood-ul, atacatorul schimba IP-ul de destinatie si trebuia sa o luam de la inceput. Flood-ul a avut o capacitate maxima de aproximativ 300 Mbit (cumulat pe mai multi provideri) si aproximativ 120000-150000 pachete pe secunda.

Un alt element care ne-a ingreunat munca este faptul ca foarte multe request-uri veneau chiar din Romania, nu din extern. Spre surprinderea nostra, mecanismele puse la dispozitie de uni din providerii nostri pentru a filtra asemenea flood-uri, filtrau doar traficul extern. Astfel a trebuit sa stam dupa ei ca sa filtreze manual o parte din trafic care venea din metropolitan.

Nu se poate identifica exact initiatorul flood-ului, dar avem anumite suspiciuni. A fost depusa o plangere penala la politie si asteptam ca ei sa investigheze mai departe.

Imi cer scuze inca odata pentru neplacerile cauzate si doresc sa va asigur ca vor fi luate toate masuri necesare atat pentru identificarea faptasului cat si pentru a ne asigura ca nu se mai intampla pe viitor.
    Asta din ce am comunicat Simpliq si Webfactor.

@Dagam3

Nu am cunostinta despre nici un ticket de suport legat de problemele pe care le intampini.
    Te-as ruga sa deschizi un ticket de suport legat de cele semnalate.

Legat de adrese de server de mysql.
    Cred ca avem aceleasi adrese pentru serverele de mysql de aproximativ un an.
    Nu am schimbat ci doar am adaugat ,dar pentru tine ca si client acea operatiune a fost transparenta.

Legat de pagerank sau pozitie in google.
    Nu avem nici o legatura cu pozitia in google.

Ne cerem scuze pentru incidentul de astazi .
    Am facut tot ce am putut ca sa limitam aceste atacuri.

Pagina 1 din 3 123 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Webfactor - cadere frecventa server
    De Nichita în forumul Hosting
    Răspunsuri: 23
    Ultimul Post: 16th September 2009, 15:09
  2. webfactor - Experiente
    De SeerKan în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 22
    Ultimul Post: 14th August 2007, 19:29

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte