Pagina 2 din 2 PrimulPrimul 12
Rezultate 11 la 18 din 18

Subiect: Recomandare server dedicat RO

dascalescu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    41
    Data înscrierii
    19th August 2006
    Posturi
    364
    Putere Rep
    41

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Citat Postat în original de lecktronix Vezi Post
    Salut, din proprie experienta pot sa spun ca serverul in Romania pentru vizitatori romani conteaza foarte putin pentru SEO, poate chiar deloc.
    Dar conteaza viteza cu care i se incarca vizitatorului , banda externa e mai mica decat banda oferita in Romania de RDS si /sau UPC. Asa ca iti recomand clar un server dedicat gazduit in Bucuresti pentru peeringuri bune.

Ca idee, am 2 servere dedicate si 10 servere colocate aici : www.srv.ro
    Ce-mi place cel mai mult e modul cum cum abordeaza partea de client-service, ai acces direct telefonic cu tehnicul 24/24, in cateva cazuri chiar am avut nevoie de ajutor si mereu am fost ajutat. Moka

lecktronix este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    4th July 2011
    Locaţie
    Italia, România
    Vârstă
    53
    Posturi
    186
    Putere Rep
    28

Implicit

@dascalescu Salut, nu pun in discutie experienta ta, personal am rezultate bune cu servere in Germania si nu am site-uri in limba germana.

Probabil si eu pentru site-urile in limba romana as fi luat hosting/server in Romania, dar cand vad atatea restrictii si mai ales preturile pur si simplu renunt. De exemplu, m-am uitat de curiozitate pe site-ul indicat de tine. Serverul ala cu 115¤/luna (Intel Xeon E3-1270V3) pe servdiscount este 40¤. Are mai putin spatiu, dar cu 10 euro mai cumpar un HDD. Nu are limita de trafic.

De curiozitate, mai jos este timpul de incarcare al unui site in limba romana pe server in Germania. Testat cu pingdom, server din Stockholm. Exista un instrument care sa testeze viteza din Romania? Dupa parerea vostra cat de mult ar putea sa cresca timpul de incarcare unui vizitator din Romania?

Marius Cristian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    14th January 2007
    Locaţie
    Bucuresti, Romania
    Posturi
    1.519
    Putere Rep
    53

Implicit

Postare gresita.
    Ultima modificare făcută de Marius Cristian; 2nd March 2017 la 09:55.

emm
    emm este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    58
    Data înscrierii
    11th November 2006
    Posturi
    829
    Putere Rep
    58

Implicit

Hai sa fim seriosi,

1. Daca domeniul este .ro, nu are importanta unde il hostezi, dpdv SEO. Oricum este atasat definitiv de Romania.

2. La hostare in Amsterdam, o sa ai in plus 80-90 ms ping. Din practica iti spun ca userul nu va sesiza diferenta. Am trecut la un moment dat servere din Romania pe Amsterdam si e foarte bine. Mai curand ar trebui sa iti faci griji de UI, sa se incarce repede pe device-uri mai slabe, decat de ping-ul asta.

3. Daca situl nu este grafic/download excesiv, bandwith-ul extern mai slab decat in ro iarasi nu are mare importanta in context. Hai sa fim seriosi, in Romania netul are banda destula. Chiar si de pe o conexiune slaba/device slab (mobil), daca UI e facut cum trebuie, tot iti raspunde in sub 1 secunda. Ma uitam acum pe telefon pe un server pe care il am in UK, se incarca in 0.5 sec si nu e nici macar in Amsterdam. Si are destule pe interfata. In general UI consuma mult mai mult timp (renderizare) decat timpul necesar pentru download.

4. Ca si alti utilizatori, am mutat serverele in afara tarii din cauza neseriozitatii, pretului sau proastei performante in Romania. Nu vreau sa generalizez dar am am avut numai probleme si m-am saturat. Cred ca destui alti colegi de forum stiu despre ce vorbesc. Dupa parerea mea, asta atarna cel mai greu in decizie.

@Dan ti-a dat o solutie foarte buna. Cred ca suntem prea atasati de hostingul in Romania, dar daca iei in calcul si dezavantajele, nu prea merita.

Dan
    Dan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

2 out of 2 members found this post helpful.

Implicit

Din pacate, este mai avantajos sa ai un dedicat sau un VPS in afara tarii.
    Cum spune si @emm, diferentele pentru utilizator pur si simplu nu exista.

Am spus "din pacate" pentru ca prefer sa dau banii in Romania, sa creasca, din putinul meu, economia locala. Dar aici vorbim de diferentele intre corporatii gigantice si firme romanesti relativ mici. Corporatia va putea sa ofere preturi mai mici oricand.

Pentru un cont de gazduire obisnuit as alege oricand Romania, nici nu as cauta in alte parti. Pentru un VPS/Dedicat totusi aleg alte variante substantial mai ieftine. Daca diferentele de pret ar fi mai mici, poate as alege firme locale, abia atunci luand in calcul support si alte chestiuni tehnice.

Ca un bonus asa, am testat SmartVPS si n-am intampinat probleme, am testat mxhost, claus si hostmama si la fel, nu am intampinat probleme. Despre preturi nu comentez, fiecare isi alege ce e mai convenabil pentru el.

AGSQ este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    20
    Data înscrierii
    2nd November 2015
    Posturi
    30
    Putere Rep
    20

Implicit

Citat Postat în original de lixor Vezi Post
    Salutare,

In ultimii 10 ani, cred, am detinut un server dedicat la un furnizor care in ultima perioada ofera servicii foarte proaste si sunt nevoit sa ma mut. Chiar nu mai sunt la curent cu firmele existente si as avea nevoie de putin ajutor. As dori ca serverul sa fie obligatoriu in Romania si sa fie semi-managed.

Momentan am un Intel Core i5-3550, 4 core, 3.3 GHz cu 8 GB RAM pt. care platesc 137USD/luna si as dori ceva cu performante asemanatoare, bugetul tot pe acolo.

Ce recomandari aveti?

Mersi!
    Salut,

Ce fel de website gazduiesti pe acel server ?

astimp_srl este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    12th June 2011
    Vârstă
    58
    Posturi
    7
    Putere Rep
    0

Implicit

Buna,

exista si firme bune in RO una e mai sus -Hetnix altele au fost mentionate ..mxhost...sa nu mentionez DC - M247,Voxility,xservers....Din cate am inteles era vorba de un "server dedicat" nu de hosting.
    Nu sunt nationalist dar m-am cam saturat de "in RO tot e rau" , cred ca la o cautare mai atenta gasesti si la noi oferte egale daca nu mai bune decat in EU.( si ca pret si ca conditii...net...etc)
    @emm si @Dan - principial aveti dreptate cu un site simplu in Olanda sau Germania dar ce va face respectivul daca ii vine un client din RO cu un site care are f. multe accesari concomitente cu o grafica complicata ...etc. il refuza?
    - daca in trecut ati avut experiente rele in RO nu inseamna ca nu s-a mai facut nimic in ultimii ani aici si nu au mai evoluat si firmele si serviciile...sau?

cu stima,

webhost1 este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    29th November 2017
    Locaţie
    Rome
    Vârstă
    35
    Posturi
    2
    Putere Rep
    0

Implicit

Poti lua de la hostmgs , si au servere in Romania si Italia
    Dell R 200
    35.00¤
    CONFIGUREAZA
    Pret Lunar
    1 Core x 2.40GHz Procesor
    4 GB Memorie RAM
    2 x 500 GB Stocare
    Nelimitat Trafic Web
    1 IPV4
    Dell 860
    55.00¤
    CONFIGUREAZA
    Pret Lunar
    2 Core x 2.40GHz Procesor
    6 GB Memorie RAM
    2 x 500 GB Stocare
    Nelimitat Trafic Web
    2 IPV4
    Dell R 1
    75.00¤
    CONFIGUREAZA
    Pret Lunar
    2 Core x 3.00 GHz Procesor
    8 GB Memorie RAM
    2 x 500 GB Stocare
    Nelimitat Trafic Web
    2 IPV4
    Dell 1950
    95.00¤
    CONFIGUREAZA
    Pret Lunar
    2 Core x 3.00GHz Procesor
    16 GB Memorie RAM
    2 x 500 GB Stocare
    Nelimitat Trafic Web
    2 IPV4
    Dell NV7
    115.00¤
    CONFIGUREAZA
    Pret Lunar
    4 Core x 2.40GHz Procesor
    32 GB Memorie RAM
    2 x 1 TB Stocare
    Nelimitat Trafic Web
    2 IPV4
    Intel i 5
    165.00¤
    CONFIGUREAZA
    Pret Lunar
    4 Core x 3.10GHz Procesor
    16 GB Memorie RAM
    1x 1 TB Stocare
    Nelimitat Trafic Web
    3 IPV4

Pagina 2 din 2 PrimulPrimul 12

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Recomandare server dedicat
    De LuKian în forumul Hosting
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 10th February 2015, 15:54
  2. Recomandare server dedicat
    De MajesticRol în forumul Hosting
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 7th December 2013, 20:35
  3. Recomandare VPN dedicat?
    De whitet în forumul Utile
    Răspunsuri: 7