http://forum.seopedia.ro/hosting/314...eserioasa.html
Versiune printabilă
Salut,
In functie de ce procesor de plata prin card au ei, este posibil sa iti intarzie putin plata pana se realizeaza verificarile anti-frauda.
Spre exemplu, pe noi ne tine mobilpay si cate 3 zile pentru o verificare de acest gen, dar, daca factura este marcata ca si platita, n-ar trebui sa existe probleme (teoretic).
Da, intre timp s-a rezolvat, dupa 15-24h a fost activat pachetul.
A fost ciudat căci am făcut multe plăți de genul ăsta cu cardul și totul a fost procesat direct, dar să zicem că-i înțeleg.
Voi vedea pe parcurs cum se comporta la suport tehnic si cum se misca siteul după ce va avea parte de putina solicitare si voi reveni cu feedback. :)
Are cineva o idee unde pot gasi o solutie buna de cloud care sa duca pana in 2TB pe luna si care sa aiba antivirus / antispam? Preferabil arfi sa aiba SSD si sa fie cont de reseller, ca sa pot pune bazele de date separat de site...
Multumesc
@LogOn Salut, vazand titlul acestei discutii banuiesc ca vrei sa fie in Romania si in acest caz nu te pot ajuta. Dar daca nu este neaparat nevoie sa fie in Romania poate te intereseaza aceste oferte pe Aruba (https://www.arubacloud.com/), eu folosesc unul "Small" pentru diferite teste si sa imi tin backup-urile si mai am unul "Large" pe care tin 2 site-uri (amandoua fac aproximativ 30k unici/zi). Pot doar sa iti spun ca sunt foarte multumit, iar asistenta este impecabila, daca deschizi un ticket te suna ei in max 10 minute daca nu au inteles bine care-i problema.
Pentru gestiune poti sa instalezi VestaCP (https://vestacp.com/), nu este precum cPanel sau Plesk, dar e gratis si iti faci treaba, cel putin mie imi place, folosesc VestaCP pe un dedicat si pe cele 2 cloud-uri.
Salut , sunt client la NameBox.ro de aproximativ 8 luni , si nu am intampinat nicio problema cu hostul , am avut mereu pe cineva alaturi cand nu intelegeam ceva , preturile sunt mai mult decat bune , iar membrii echipei sunt foarte de treaba , recomand namebox.ro
AM la MxHost de 5 ani. Nici o problema. Iar technicul este super OK, la orice ora.
Am luat de la clausweb pana la urma, om vedea cum s-o misca.
Bine ai facut! :) Dintre toti cu care am lucrat mi se par cei mai flexibili si de 2 ani si ceva poate trei nu am avut probleme majore. Daca vrei sa faci un review la serviul lor peste ceva timp, am un site care noteaza firmele de hosting, deci esti invitatul meu.
Mie in Romanica mai nou imi place de webland.
Am testat un VPS managed de la ei cateva zile si mi s-a parut foarte ok pentru pretul cerut.
Control panel-ul mai trebuie ceva lucrat dar VPS-ul era foarte rapid.
Au o tehnica interesanta de accelerare. Intrebati-i cum functioneaza. Mie imi ia prea mult timp sa explic aici. :)
Am picat in aceeasi capcana. Am luat cu plata pe 1 an pe 3 iunie, dupa ce au trecut cele 30 zile in care puteam recupera banii platiti , au inceput problemele.
Cele 2 site-uri gazduite erau picate pe motiv de ABUSE RESURSE . Aceleasi 2 site-uri , aceeasi configuratie ca in primele 30 zile. Am rezolvat problema cerandu-le sa dea redirect la unul din site-uri (practic nemaifiind hostat la ei) , dupa mai putin de 1 saptamana, aceeasi problema. Am mutat site-ul pe alt host si am cerut oprirea serviciului si restituirea sumei ramase, totul acum o luna. Mi-au spus ca nu-mi pot restituii contravaloarea celor 10 luni ramase.
Surpriza a fost cand am incercat sa accesez cpanel -ul si nu am putut. Am trimis tiket, raspunsul a venit imediat:
La depunderea cererii de reziliere aveti doua optiuni si anume anularea serviciului la finalul perioadei preplatite si anularea serviciului imediat. Dumneavoastra ati depus cererea de reziliere cu anularea serviciului imediata.
Asadar suma achitata nu se returneaza conform Termeni si Conditii Webfactor : "Clientii au dreptul la rambursul integral pentru serviciile oferite in termen de 30 zile de la plasarea comenzii. Dupa expirarea perioadei de 30 zile nu se ramburseaza plata pentru platile efectuate."
Deci si fara host si fara bani!
Ganditi-va de 2 ori cand ve-ti face alegerea de a achizitiona un serviciu de la ei.
NU WEBFACTOR
Ce hosting ti-as recomanda din romania ar fi Claus Web, au preturi foarte bune, suportul tehnic este bun, eu am gazduire la ei de 3 ani si in tot acest timp nu am avut nici o problema, sunt foarte maleabili si te ajuta in orice mod posibil.
Eu am hosting la Mxhost cu cloudflare activat. NU am nimic de reprosat la viteza si stabilitate - uptime 99,99%. In schimb am probleme pe partea de mailuri trimise de pe adresele oficiale de email ale firmei catre mailuri pe yahoo, gmail si alte servere particulare. 50% dintre ele ajung in spam, daca mai au si un atasament pdf e jale. Desi am incercat cu tickets sa rezolv s-ar parea ca nu se rezolva. Ca si ps. am nevoie de ajutor de la cineva priceput cu setarea dkim si spf ca am ajuns la capatul rabdarii...
Pentru detalii PM va rog.
Ma alatur si eu celor ce recomanda Claus Web, datorita serviciului de suport. Am avut o problema la ei, (am observat ca cineva sa sparga unul din site-uri) le-am trimis un email si dupa vreo doua schimburi de mesaje, m-a sunat personal sefu' al mare care s-a aratat foarte interesat de problema si impreuna am ales solutia cea mai buna. Asta nu ar fi ceva deosebit, daca nu se intampla undeva in jurul orei 23.00. Asa ca ii recomand cu caldura.
Mihai, ti-am trimis un mesaj. Am avut colaborari cu persoana respectiva si cred ca este foarte serioasa.
La xServers, pe un site de test:
Ataşament 4193
Prima imagine are si rezolutia afisata, sa nu credeti ca cine stie ce postere am pus. Celelalte imagini sunt majoritatea 700 x 700 px.
Trageti voi concluziile, eu oricum nu-i recomand pentru gazduirea shared.
Eu din martie tot stau la hangarhosting, sunt foarte multumit!
Mereu am avut probleme. A fost o colaborare care a inceput urat si se termina in acelasi ton.
Inainte de a plati promisiuni iar dupa ce am platit am asteptat cateva zile sa imi activeze contul. In perioada asta rugaminti, mailuri, telefoane, insistente, etc. Stiu ca suna aiurea dar alea au fost zile platite in care ei nu au oferit serviciul si asta fara sa prelungeasca perioada contractuala.
Am mutat la ei doua site-uri (cele mai mici) de pe un alt cont shared care functiona ok, si au inceput problemele cu incarcarea paginii. Cand era ok, cand asteptam zeci de secunde sa se incarce o pagina. Niciodata nu s-a rezolvat, site-urile mele erau problema, serverul lor era ok. Bineinteles imi recomandau mereu un server dedicat. Pentru doua site-uri WP banale cu putin peste 300 de unici pe zi? Ca da, cand le-am mutat inca aveau trafic :)) La scurt timp au picat si le-am cam lasat in paragina, m-am ocupat de alte proiecte.
Acum am cam usurat contul, asa ca am instalat acolo un WP de test. In ciuda a ceea ce pare nu e un magazin online, articolele au fost pe blog, deci fara woocommerce si cu doar doua module active. In ziua respectiva am avut pe cont sub 100 de vizualizari de pagina si sub 40 de unici.
Faptul ca am scris aici nu e o razbunare ci un ajutor din partea mea. E cu atat mai bine pentru ei cu cat constientizeaza mai repede ca nu pot primi un feedback bun daca ofera servicii proaste. Si mie asta mi-au oferit.
Si eu am avut o experienta destul de urata cu xServers, chiar daca initial i-am recomandat in acest topic. Serverul pica mai tot timpul, ei stateau zeci de minute pe mail sa-mi explice de ce nu se poate face o chestie care dura cateva minute, s.a.m.d.
Ai fi zic ca efectiv nu isi doresc sa pastreze clientii...
Am decis la un moment dat sa migrez la Easy Host, care imi cereau 80 EUR pe luna pentru un server cloud, dar doar dupa ce am mutat site-urile mi-au spus ca nu am parte de nici un fel de suport din partea lor si ca pentru admin dedicat mai trebuie sa platesc 100 EUR :)) - "Ne pare rau, dar nu va putem ajuta deoarece noi nu avem acces la masinarie". In plus raspundeau tot dupa minim 8 ore.
Ulterior am ajuns la ClausWeb, initial mi-am luat la ei un pachet Semidedicat (un sgared cu mai multe resurse alocate). Acum am la ei un server dedicat si cateva conturi shared si sunt multumit.
Cred ca titlul topicului ar trebui schimbat in "hosting NErecomandat in Romania"
Pai unele sunt PRO si altele la ASA NU.
Mergeau doua. ;) :D
Am gasduire la Hostico fara niciun fel de probleme.
Salut, folosesc hostico, sunt ultra multumit , imi raspund pe suportul online si la 3 dimineata in cateva secunde.
De ROHost si Ghesi ? Stiti ceva ? Ma gandeam sa caut si alt provider...
Cineva care are site pe wordpress(woocommerce) imi poate recomanda un host bun ?
Va multumesc!
Cu siguranta MxHost.ro sunt cei mai buni de pe piata la momentul actual.
Lucrez cu ei de ceva vreme.
La recomandare am luat la MxHost. Dupa aprox 30 de zile nu am avut nici ce-a mai mica problema. Sper sa ramana asa. O sa revin dupa 90 de zile.
ceva pareri despre hostx ?
Nu chiar. Pentru ca o persoana atehnica sa-si configureze un website pe un vps este ca si cum ai pune-o sa conduca ozn-uri cand abia si-a luat permisul.
Probabil ar merita deranjul mutarii pe un VPS daca site-ul in cauza ar avea indeajuns trafic sau nu ii ajung resursele cat sa nu poate fi sustinut de un cont de gazduire shared.
Hosting-ul in Romania are perioade si perioade, e greu sa spui ca X e cel mai ok. Pina acum 2 ani, Xservers erau cei mai tari, acum nici sa nu mai aud de ei;
Mxhost sunt ok, au preturi misto dar cam exigenti cu continutul conturilor si stau cam slab cu viteza.
Claus: n-am nimic ce sa le reprosez doar ca nu-mi plac pur si simplu.
Spatiul: au fost si sunt in continuare foarte ok. Cea mai buna solutie daca ai target zona moldovei
Romarg: scumpi pentru ce ofera
Hostico: super ok
Edomenii (globe hosting): am dat petrecere cand am plecat de la ei
Nu era vorba de firma in cauza. Nici nu stiu despre ce firma este vorba.
Doar ca, nu intotdeauna un VPS este cea mai buna solutie, vorbind strict in aceiasi bani.
La un VPS platesti licenta cPanel separat, adica alti 15-20$. Si tot mai ai nevoie de anume chestii tehnice reglate.
E chin cu un VPS unmanaged, dar cine vrea sa petreaca ore intregi pe forumuri de linux poate incerca. Eu am avut unul din necesitate, caci aveam peste 30 de siteuri. Dar nu stiu ce ma faceam daca nu ma ajuta un programator din UK, a stat ala cateva ore intregi optimizand si securizand serverul, si el chiar stia si ce face.
Acum am majoritatea siteurilor la hetnix si raportul calitate/pret pe volumul asta e inegalabil.
Cateva siteuri personale am si la clausweb. M-au deranjat unele lucruri la ei si am vrut sa trec inapoi la mxhost desi ei sunt mai scumpi, dar anul asta claus mi-au facut o reducere de fidelizare de vreo 8% parca, si cu diferenta de pret intre pachete similare, ieseam prea frumos sa nu profit.
Mxhost - Viteza nu e punctul lor forte, dar preturile sunt ok pentru ce ofera. Stau ok cu securitatea si supportul e decent (not great)
Spatiul - Foarte greu te intelegi cu ei pentru orice solutie care nu e standard. Nu-s dispusi sa faca nimic mai mult decat "bucatica" lor, desi nu le-am cerut mare lucru. Preturi decente
Claus - Horror show. Support slab, securitate slaba, viteza foarte buna in schimb si preturi ok. De evitat.
RoMarg - Viteza slaba (chiar intern :-O ), preturi mari pentru servicii slabe. De evitat
Hostico - Preturi decente si viteza ok. Am colaborat foarte putin cu ei, deci s-ar putea sa gresesc aici.
Edomenii - Preturi mici, dar sunt epicentrul jegului din webhostingul romanesc. Amatori din toate punctele de vedere. Cadou pentru cine gaseste gaura de securitate din siteul lor principal! :D
NixServers - am auzit lucruri bune si va fi urmatorul host pe care il voi testa. Revin cu un edit dupa primele contacte.