26th April 2012, 21:14
1 out of 1 members found this post helpful.
la hostx cam 10-15 ore, eu zic sa il transferi in intervarul in care ai cel mai mic trafic din zi, cred ca noaptea ar fi cel mai ok
26th April 2012, 21:19
2 out of 2 members found this post helpful.
Am intampinat si eu problema asta de multe ori, pana am gasit o solutie.
Eu mai intai mut fisierele pe serverul nou, dar schimb configuratia bazei de date astfel incat sa se conecteze la aceeasi baza de date de pe serverul vechi. Dupa 48 de ore mut baza de date pe serverul nou si schimb configuratia la loc. Astfel nu vei pierde nici comentarii, site-ul va merge in continuu, fara nici un downtime.
26th April 2012, 21:21
1 out of 1 members found this post helpful.
Nu conteaza ce fel de domeniu e, propagarea dureaza cam 24 de ore pe toate serverele DNS in toata lumea.
Ca sa ai un timp cat mai mic de propagare catre serverele de DNS folosite mai des de cei care iti acceseaza siteul, si daca ai acces la setarile de DNS, faci schimbarea in 2 pasi:
1) inainte cu 24 de ore de a face mutarea propriu zisa seteaza TTL-ul in DNS la o valoare mica (300 de secunde) ,
2) dupa ce schimbarea TTL-ului s-a propagat, faci modificarea ip-urilor si pui TTL-ul la valoarea initiala. In felul asta cacheurile din pasul 2 expira mult mai repede si mult mai multi utilizatori iti vor putea accesa siteul aproape imediat.
26th April 2012, 22:28
2 out of 2 members found this post helpful.
Un pont: ca sa urmaresti corect propagarea, sa dai din cand un cand cate un ipconfig /flushdns si sa verifici si cum se vede din exterior(din alte retele), cu IsUp.Me
Propagarea poate sa dureze de la cateva minute, pana la cateva zile.. depinde de retele. In general in Romania si misca destul de bine.