Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 17

Subiect: Timp propagare NameServer

tanshi este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    3rd March 2011
    Locaţie
    Ramnicu Sarat, Buzau
    Vârstă
    44
    Posturi
    214
    Putere Rep
    29

Implicit Timp propagare NameServer

Trebuie sa transfer un domeniu .ro de la rohost la mxhost. Site-ul este foarte activ si as vrea sa minimizez cat mai mult posibil perioada in care nu se vor putea face comentarii.
    Am citit ca propagarea poate dura 3 ore, sau poate dura pana la 48.

M-ar interesa la voi, din experienta proprie, cat a durat propagarea pentru un domeniu .ro?

Va multumesc anticipat pentru raspuns.
    The best things in life aren't things

ianculescul este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    15th May 2011
    Locaţie
    Craiova
    Posturi
    43
    Putere Rep
    28

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

la hostx cam 10-15 ore, eu zic sa il transferi in intervarul in care ai cel mai mic trafic din zi, cred ca noaptea ar fi cel mai ok

Alex Dumitru este deconectat Administrator
    Reputatie:
    64
    Data înscrierii
    20th April 2006
    Locaţie
    Pitesti / Bucuresti
    Vârstă
    37
    Posturi
    3.339
    Putere Rep
    64

2 out of 2 members found this post helpful.

Implicit

Am intampinat si eu problema asta de multe ori, pana am gasit o solutie.
    Eu mai intai mut fisierele pe serverul nou, dar schimb configuratia bazei de date astfel incat sa se conecteze la aceeasi baza de date de pe serverul vechi. Dupa 48 de ore mut baza de date pe serverul nou si schimb configuratia la loc. Astfel nu vei pierde nici comentarii, site-ul va merge in continuu, fara nici un downtime.

puthre este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    83
    Data înscrierii
    21st February 2011
    Locaţie
    București
    Posturi
    2.154
    Putere Rep
    83

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Nu conteaza ce fel de domeniu e, propagarea dureaza cam 24 de ore pe toate serverele DNS in toata lumea.
    Ca sa ai un timp cat mai mic de propagare catre serverele de DNS folosite mai des de cei care iti acceseaza siteul, si daca ai acces la setarile de DNS, faci schimbarea in 2 pasi:
    1) inainte cu 24 de ore de a face mutarea propriu zisa seteaza TTL-ul in DNS la o valoare mica (300 de secunde) ,
    2) dupa ce schimbarea TTL-ului s-a propagat, faci modificarea ip-urilor si pui TTL-ul la valoarea initiala. In felul asta cacheurile din pasul 2 expira mult mai repede si mult mai multi utilizatori iti vor putea accesa siteul aproape imediat.
    Caut cu jingle.ro.

haos este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    63
    Data înscrierii
    19th February 2008
    Locaţie
    Craiova
    Posturi
    2.239
    Putere Rep
    63

2 out of 2 members found this post helpful.

Implicit

Un pont: ca sa urmaresti corect propagarea, sa dai din cand un cand cate un ipconfig /flushdns si sa verifici si cum se vede din exterior(din alte retele), cu IsUp.Me

Propagarea poate sa dureze de la cateva minute, pana la cateva zile.. depinde de retele. In general in Romania si misca destul de bine.
    Citeste primul meu curs SEO - principii de baza. Vezi oferta mea de advertoriale PR5.

Reputatie:
    64
    Data înscrierii
    20th April 2006
    Locaţie
    Pitesti / Bucuresti
    Vârstă
    37
    Posturi
    3.339
    Putere Rep
    64

Implicit

Citat Postat în original de haos Vezi Post
    Un pont: ca sa urmaresti corect propagarea, sa dai din cand un cand cate un ipconfig /flushdns si sa verifici si cum se vede din exterior(din alte retele), cu IsUp.Me

Propagarea poate sa dureze de la cateva minute, pana la cateva zile.. depinde de retele. In general in Romania si misca destul de bine.
    E greu sa urmaresti propagarea, pentru ca poate la tine se propaga in cateva minute si la altcineva in cateva zile. Iar site-ul de verificare uptime nu te ajuta, pentru ca site-ul nu are de ce sa aiba downtime. Singura problema va fi ca unii vor vedea site-ul de pe serverul vechi, iar altii de pe cel nou.

Iar pentru o propagare aproape instanta puteti folosi DNS-urile Google:
    8.8.8.8
    8.8.4.4

haos este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    63
    Data înscrierii
    19th February 2008
    Locaţie
    Craiova
    Posturi
    2.239
    Putere Rep
    63

Implicit

Citat Postat în original de Alex Dumitru Vezi Post
    E greu sa urmaresti propagarea, pentru ca poate la tine se propaga in cateva minute si la altcineva in cateva zile. Iar site-ul de verificare uptime nu te ajuta, pentru ca site-ul nu are de ce sa aiba downtime. Singura problema va fi ca unii vor vedea site-ul de pe serverul vechi, iar altii de pe cel nou.
    Tocmai d-aia am dat si pontul, sa stie in permanenta in ce stadiu se afla propagarea atat la ea, cat si la ceilalti.
    Citeste primul meu curs SEO - principii de baza. Vezi oferta mea de advertoriale PR5.

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    103
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    49
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    103

Implicit

Propagarea depinde de furnizorii de servicii web nu de firma de hosting, eu am avut ghinionul sa dureze si 3 saptamani pentru 10% din utilizatorii RDS, acum 1 an. Acum folosesc serverul de dNS de la google, dar si asta a inceput sa se actualizeze destul de greu (ultima oara a depasit 24 de ore), mai greu decat cel de la RDS
    Metoda descrisa de alex este foarte buna,
    mut fisierele pe serverul nou, dar schimb configuratia bazei de date astfel incat sa se conecteze la aceeasi baza de date de pe serverul vechi. Dupa 48 de ore mut baza de date pe serverul nou si schimb configuratia la loc. Astfel nu vei pierde nici comentarii, site-ul va merge in continuu
    ultima data cand am facut un trasfer cei de la mxhost au facut ei o setare pe serverul web, ceva de redirectare IP si transferul sa facut instant, nu m apricep la servere si nu stiu cum se face, dar asta presupune sa ai acces la serverul vechi, nu doar la contul de cpanel
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

Reputatie:
    64
    Data înscrierii
    20th April 2006
    Locaţie
    Pitesti / Bucuresti
    Vârstă
    37
    Posturi
    3.339
    Putere Rep
    64

Implicit

Citat Postat în original de lovelife Vezi Post
    Propagarea depinde de furnizorii de servicii web nu de firma de hosting, eu am avut ghinionul sa dureze si 3 saptamani pentru 10% din utilizatorii RDS, acum 1 an. Acum folosesc serverul de dNS de la google, dar si asta a inceput sa se actualizeze destul de greu (ultima oara a depasit 24 de ore), mai greu decat cel de la RDS
    Metoda descrisa de alex este foarte buna,

ultima data cand am facut un trasfer cei de la mxhost au facut ei o setare pe serverul web, ceva de redirectare IP si transferul sa facut instant, nu m apricep la servere si nu stiu cum se face, dar asta presupune sa ai acces la serverul vechi, nu doar la contul de cpanel
    Cred ca ai gresit ceva in privinta DNS-ului Google. Poate ai uitat de flushdns, cache-ul browserului sau nu ai setat DNS-ul si in router. Eu de fiecare data cand am facut o schimbare, am dat imediat ipconfig /flushdns si a mers. Asta insemnand maxim 1 minut.

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    103
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    49
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    103

Implicit

Citat Postat în original de Alex Dumitru Vezi Post
    Cred ca ai gresit ceva in privinta DNS-ului Google. Poate ai uitat de flushdns, cache-ul browserului sau nu ai setat DNS-ul si in router. Eu de fiecare data cand am facut o schimbare, am dat imediat ipconfig /flushdns si a mers. Asta insemnand maxim 1 minut.
    Am facut toate asta, mi sa intamplat acum 2 saptamani, poate am fost eu ghinionist, dupa ce am trecut pe DNS automat de la provider a mers.
    Nu conteaza ce ip de DNS ai la router, pentru ca prin DNS-ul setat de tine manual la placa de retea se face legatura direct nu este nevoie sa treaca prin DNS router
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 27th September 2010, 20:45
  2. Mai am timp?
    De edy12006 în forumul Studii de caz
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 5th March 2009, 09:06
  3. nameserver propriu
    De fabby în forumul Hosting
    Răspunsuri: 14
    Ultimul Post: 12th December 2008, 17:32
  4. timp sesiune