Rezultate 1 la 6 din 6

Subiect: probleme link-uri

Afișare hibrid

odiv este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    9th April 2008
    Locaţie
    Vaslui
    Vârstă
    41
    Posturi
    274
    Putere Rep
    33

Implicit probleme link-uri

dupa cum unii dintre voi stiti, am construit un director web cu ajutorul joomla si mosets tree.
    dar acum dupa o perioada buna de timp in care multi webmasteri au introdus site-urile lor am ajuns sa ma intampin cu urmatoarea problema: imi apareau unul, doua, trei sau chiar mai multe site-uri cu acelasi nume ... iar componenta sef (sh404) imi facea doar un singur link, deci aveam un singur link si mai multe siteuri .... pentru asta a trebuit sa modific pentru ca la crearea link-ului sa adauge si un item id (ex. : /categorii/jocuri/jocuri-frumoase-231.html).
    ce inseamna asta .... vreo 6000 de pagini indexate in google nu mai sunt valide, deoarece link-urile returneaza eroare 404. ce trebuie sa fac acum ? sa astept google sa REindexeze paginile ? sau ma ajuta un sitemap trimis direct la google ?
    si a doua intrebare .... daca cineva introduce acelasi site de 3-4 ori si eu il voi accepta in director voi fi penalizat de google ca am acelasi continut pe 3-4 pagini, dar link diferit?

sovidiu este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    13th September 2007
    Posturi
    58
    Putere Rep
    35

Implicit

Citat Postat în original de Odiv
    ce trebuie sa fac acum ? sa astept google sa REindexeze paginile ?
    Nu cred c-ar fi bine sa astepti pentru ca nu vine nimeni la tine si-ti zice: "bravo, Odiv, tine X lei pentru ca ai asteptat Y ani sa venim noi la tine in loc sa vii tu la noi".

In Google Webmaster Tools ai o optiune de a scoate adrese URL din index-ul Google ( Dashboard --> Tools --> Remove URLs ). Introdu adresele acolo si scoate-le, in acelasi timp, si din sitemap-ul site-ului tau, retrimite sitemap-ul la Google si pune specificatia:

<META NAME="ROBOTS" CONTENT="NOINDEX, NOFOLLOW" /> (vers. strigata)

sau

<meta name="robots" content="noindex,nofollow" /> (vers. cuminte)

inainte de </head>-ul paginilor duplicate ale site-ului tau, daca paginile tale sunt XHTML. Daca ai pagini HTML, pune:

<meta name="robots" content="noindex,nofollow">
    ----------

Citat Postat în original de Odiv
    daca cineva introduce acelasi site de 3-4 ori si eu il voi accepta in director voi fi penalizat de google ca am acelasi continut pe 3-4 pagini, dar link diferit?
    La partea asta pierzi pentru ca tu faci 3-4 trimiteri spre un site si nu primesti ceva inapoi. Cum s-ar spune, site-ul tinta e de 3-4 ori mai bun decat al tau.

Mai mult, pierzi si prin faptul ca ai continut identic pe pagini cu URL-uri diferite. Vrei sa recomanzi site-ul X. Bun, am inteles. Nu e nevoie sa clonezi text si sa faci Y pagini identice dar cu URL-uri diferite.

O pagina unica are un URL unic. Tu daca ai URL-uri unice si pagini identice, nu faci nimic ci pierzi pentru ca faci ca site-ul tau sa fie lipsit de incredere.

--> fa-ti o analiza completa a trimiterilor externe ale site-ului tau

--> lasa o singura trimitere spre http://site-recomandat.ro/ (cat mai departe de radacina site-ului)

--> pe celelalte trimiteri catre http://site-recomandat.ro/ pune link-uri sub forma <a title="" href="" rel="nofollow">...

Ai obtine astfel 3.000 de link-uri externe unice catre 3.000 de locatii web unice, plus alte 2.000 de link-uri externe clonate, puse cu nofollow, catre 2.000 de locatii web din cele 3.000 de mai sus.

Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    9th April 2008
    Locaţie
    Vaslui
    Vârstă
    41
    Posturi
    274
    Putere Rep
    33

Implicit

Citat Postat în original de sovidiu Vezi Post
    In Google Webmaster Tools ai o optiune de a scoate adrese URL din index-ul Google ( Dashboard --> Tools --> Remove URLs ). Introdu adresele acolo si scoate-le, in acelasi timp, si din sitemap-ul site-ului tau, retrimite sitemap-ul la Google
    multumesc ovidiu pentru sfat, dar din pacate google nu a acceptat sa sterg link-urile o sa mai incerc odata.
    iar la partea cu continut identic ... problema este ca scriptul nu face o verificare daca site-ul mai este introdus inca odata in director, iar ca sa pun nofollow pe fiecare link este imposibil ... ori pun la toate ori la niciunul .... pe mine ma intereseaza doar daca voi fi penalizat de google din cauza paginilor aproximativ asemanatoare (cu exceptia a catorva cuvinte) dar cu link-uri diferite ...

Andrei Luca este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    43
    Data înscrierii
    2nd April 2007
    Locaţie
    Iași
    Posturi
    522
    Putere Rep
    43

Implicit

Nu poti sterge linkurile din Webmaster Tools atat timp cat ele nu returneaza eroare 404.

Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    9th April 2008
    Locaţie
    Vaslui
    Vârstă
    41
    Posturi
    274
    Putere Rep
    33

Implicit

Citat Postat în original de kis Vezi Post
    Nu poti sterge linkurile din Webmaster Tools atat timp cat ele nu returneaza eroare 404.
    din pacate acum returneaza toate link-urile indexate de google eroare 404
    Vad ca si tu detii un director web, tu cum faci daca o persoana inscrie acelasi site de mai multe ori? phpLD iti ofera posibilitatea de a vedea daca un site supus inscrierii exista in directorul web ?

Andrei Luca este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    43
    Data înscrierii
    2nd April 2007
    Locaţie
    Iași
    Posturi
    522
    Putere Rep
    43

Implicit

Da.
    In cazul meu nu ar fi o problema pentru ca linkurile sunt directe.

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Probleme link in semnatura ?
    De superbus în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 25th May 2008, 21:05
  2. Probleme cu link-urile externe
    De rapdaniel în forumul Google
    Răspunsuri: 12
    Ultimul Post: 30th June 2007, 18:04
  3. Probleme mod_rewrite
    De Gabriel Puscuta în forumul Server side
    Răspunsuri: 8