A aparut Google Chrome link download http://www.google.com/chrome
Versiune printabilă
A aparut Google Chrome link download http://www.google.com/chrome
se discuta despre asta si aici http://forum.seopedia.ro/google/1128...html#post77860
Un browser si un sistem de operare mai trebuie sa scoata Google si monopolul asupra motoarelor de cautare, sistemelor de publicitate "super targetate" si a unor date despre utilizatori de o valoare inestimabila si tradusa in miliarde de $, va fi indistructibil... Google incepe sa ma sperie de o vreme...
am vrut sa fac un post diferit deoarece vreau sa se discute mai amanuntit ... http://forum.seopedia.ro/google/1128...la-google.html postul asta sa nu se distorsioneze ... eu deja am gasit ceva buguri chiar legat aici de forum. am atasat doua imagini:
http://img215.imageshack.us/img215/8...romeag9.th.jpg
http://img215.imageshack.us/img215/6...efoxcc1.th.jpg
e diferit meniul de la forum ... ca sa nu zic ca la search nu merge ajax .... stiu ca e beta insa destul de ciudat .
Astia o sa ajunga ca Microsoft.Fac de toate dar cu buguri.
Anyway google face totul simplist.Niciodata nu vor bate Yahoo la mailing,si IE la browser...
Apropo,cred ca poolul trebuia sa contina si IE cat si Opera...
Google merge in jos. Doamne ajuta. Vorba lui Toto, devin prea mari. Eu raman la combinatia Opera/FF
Si care este adevaratul motiv pentru care google lanseaza acest browser ?
1. Pentru a colecta anumite informatii, statistici etc de la utilizatori,
2. Pentru ca vror sa ofere un browser mai bun fata de cele existente ?
E rapid, sexy si v8-ul este vb cuiva "orgasmic". pluginurile de ff mai lipsesc si adio concurenta.
Inca pastrez FF dar Chrome mi se pare f tare.
In ceea ce priveste distributia rapida pe f multe calculatoare ... piece of cake: pe prima pagina la Google deja scrie sa incerci Chrome (bye IE).
Am instalat si eu Google Chrome, acum postez dupa el...
Imi place designul foarte simplu si placut ochiului. Si viteza pare sa fie una superioara... o fi oare de la faptul ca pentru fiecare tab este creat un proces separat?
Am vrut sa zic "sper" ca merge in jos :D Dar ca orice business care ajunge prea mare pentru binele lui, va avea "the dip" mai devreme sau mai tarziu. Eu sper sa decada la un nivel in care sa fie competitivi, dar sa nu isi domine competitia. Pentru ca nu vreau ca in viitor, copiii mei sa se roage la zeul Google.Citat:
Spui ca merge in jos , pe ce baza faci afirmatia asta? stiu ca esti suparat rau pe ei si te inteleg
l'am tras si eu... este lafel ca firefoxu numai k este la inceput, deja a facut un crach, cand am vrut intru pe o pagina, nu stiu de ce... dar nici ei nu au, un send error, sau ceva de genu sa ii ajute sa scape de versiunea beta, in fine...
o chestie care mi'a placut cand dai view source pe o pagina, iti apare un editor text la chrome-ului cu numerotarea randurilor... cool!
si ce nu mi'a placut... nu merge sa tii scrool apasat la mouse si sa dai sus-jos... sa navighezi pe pagina (asta m'a deranjat pentru ca am scroolu bulit la mouse)
asta era ironie?
gmail e mult mai rapid si mai plin de optiuni decat yahoo mail si din ce am testat Chrome pana acum.. se misca mult mai rapid decat IE si renderizeaza CSS-ul cum trebuie.. foloseste WebKit pentru renderizare ca si Safari.(asta inseamna ca daca se vede bine in safari site-ul se vede la fel si in Chrome)
eu unul cand aud pe cineva ca zice ca IE e browser imi vine sa le dau cu ceva in cap.. mai ales dupa ce pierd ore intregi as fac functional CSS in IE (ma refer strict la IE6 :P ) :twisted:
Copiat din Chrome... are anumite chestii licentiate de la Mozilla, de la Apple... si uite de aici provine vulnerabilitatea gasita (carpet bombing).Citat:
Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US) AppleWebKit/525.13 (KHTML, like Gecko) Chrome/0.2.149.27 Safari/525.13
http://www.itxpert.info/securitate/g...aspat-depistat
Bine, e Beta, ce ma astept :)
Din punct de vedere tehnic, e un open source care e facut pe platforma WebKit cu componente "refolosite" de la Apple Safari si Firefox. E lame sau nu, trebuie sa decida fiecare, analiza mea este la: Ce nu spune nimeni despre browserul Google Chrome
Nu e ironie,FF ar trebuie sa nu fie numit browser.Cel mai prostesc bug pe care il au e leak memory.Stai tu cateva ore pe FF si dupa crapa,calculatoru moare...
La capitolu asta IE sta excelent,in plus IE nu asteapta 30 de sec ca FF, cand da crash la un js/flash.
Sunt multe chestii importante din background cu care IE se afla pe prima pozitie la categoria lor.
Apropo,Microsoft a scris cod si inca mai scrie pt Apple, deci Chrome asta nu prea are nimic original prin el.
Spre exemplu , sunt foarte multi care zic ca IE are mii si mii de buguri pt randat css si html,dar problema e ca ei nu stiu sa scrie codul corect,FF este facut sa isi cam dea seama ce ai vrut tu sa faci acolo si sa corecteze,de accea afiseaza "corect".
Asa ziceam si eu acum o perioada ca IE e pilaf,dar cand m-am documentat mai atent am observat ca nu e chiar asa in comparatie cu alte browsere.
Ca o sugestie daca folosesti in css # in fata stilurilor (gen #margin-left:-100px;) il afiseaza exact ca in FF.
Chrome pt mine e doar de umplutura ca si gmail.Nu au backend in spate in domeniul asta si nu prea vor face cine stie ce la nivelul pe care spera sa-l faca.
[OFF]
Atunci tu zici ca daca un CSS arata la fel in Safari, Mozilla si Opera si nu arata la fel in IE inseamna ca toate celelalte browsere randeaza gresit CSS, iar IE randeaza corect?
Faza asta imi aduce aminte de o anecdota:
O delegatie a casnicelor s-a dus la Hitler sa se planga pentru ca chiflele care se gaseau la patiserie au devenit mult mai mici - au dus si cateva bucati sa demonstreze.
La care Hitler se uita, se gandea, dupa care brusc urla: Chifla nu s-a schimbat! Gura voastra a crescut!!!
[/OFF]
[ON]
Din cate am vazut, paginile arata la fel in Chrome ca in FF, ceea ce imi place (eu fiind user dedicat Firefox). Chiar si unele shortcut keys pe care le foloseam in FF merg in Chrome... in general, imi place cum se comporta. Si consuma memorie putina...
Banuiesc ca se refera la popularitate. Ori la popularitate yahoo si hotmail bat la fund gmail iar IE celelalte browsere, ca ne place sau nu.Citat:
Originally Posted by deadworldisee
Niciodata nu vor bate Yahoo la mailing,si IE la browser...
Sa nu uitam de un factor foarte important: vechimea!
Yahoo si Hotmail sunt prezenti pe piata de xx ani, iar gmail doar de x ani!
La fel si cu IE: Internet Explorer se dadea gratuit cu Windows inca de pe vremea cand Netscape si Opera se dadeau pe bani grei! Si userul e ca gasca: odata se invata...
Omul foloseste IE ca "are vindozu' in el", dar foloseste FF si Opera pentru ca asa vrea el. Iar ganditul e un efort prea mare pentru unii...
In acelasi post am zis ca sunt unii care nu stiu sa scrie cod corect.Daca iti arata diferit este scris eronat.
In plus fiecare browser are implementarea sa a codului css,si tine de codul html unde il aplici.Acesta daca nu este scris corect,implicit sunt sanse nici ca style-ul sa nu iti mearga.
Dupa cum am spus poti scrie cod care sa fie randat exact la fel in css in IE,FF,Opera,Safari.
E si logic ca Chrome sa afiseze ca si FF pt ca foloseste modulele lor...
Si uite asta e o problema. S-au facut specificatii pentru CSS, iar MS (IE) nu le-a respectat pana la versiunea 7...
Da, gandeste-te cati oameni sunt care au calculator si internet, dar nu il folosesc decat sa caute o informatie doua pe zi. Nu sunt techies, nu stau toata ziua la calculator. Deci pentru ei IE e mai mult decat suficient, mai ales ca le e mult mai greu sa se adapteze la ceva nou (cum ne-am adaptat noi, care petrecem mult timp in fata calculatoarelor, la opera, mozilla, etc).Citat:
Omul foloseste IE ca "are vindozu' in el", dar foloseste FF si Opera pentru ca asa vrea el. Iar ganditul e un efort prea mare pentru unii...
Pun pariu ca daca mergi pe strada si intrebi 20 de oameni random, de varste diferite daca a auzit de Internet Explorer si de Firefox, balanta o sa incline covarsitor in favoarea IE.
Cat despre IE, avand "market share" majoritar pe piata browserelor, isi permit sa fie mai cu motz. Vrem, nu vrem, trebuie sa ne adaptam :(
Interesat e ca acest browser are compilator de javascript,cat si un nou model de garbage colector diferit fata de celelalte.
Oricum astea nu sunt sunt bazele unui browser de calitate,dar macar se straduiesc pt partea de client side.
Ex: ai 2 divuri .. unu cu class="one" si celalalt class="two"
si codul css:
de ce IE6 e singuru care intelege ca div-ul two trebuie sa aibe margin left de 20px?????Cod:
.one{
width: 100px;
float:left;
}
.two{
width: 100px;
float:left;
margin-left: 10px;
}
si trebuie sa ii mai scriu la .two si display:inline; ca sa inteleaga margin-left de 10px..
man poate iti e tie drag IE dar IE6 nu are nicio treaba cu randarizarea corecta de CSS :)
ahh si inca o chestie faina:
adica din cauza spatiului dinaintea {} iE6 nu recunoaste acea regula.Citat:
p.clasa:first-letter{} nu e recunoscut de IE6
p.clasa:first-letter {} este recunoscut de IE6
Dar sa nu uitam totusi ca ultimul update la IE6 a fost acum 6-7 ani :P asa ca mai putem trece multitudinea de probleme de renderizare si in special de securitate :)
chestia cu memory leaku' ma dispera si pe mine.. dar in FF3 e mai ok.. nu mai consuma cat photoshopu :P
am vazut la Chrome dupa vreo 30 de siteuri deschise si lasate 10 cu taburi.. aveam ocupata 30mb de ram..
bine. ideea este ca in curand nu o sa mai fie chiar asha de multa lume cu 1 operatie 2 pe zi in fata calculatorului. decat daca esti sofer.
mie chrome mi-a placut. in general imi plac produsele Google, ca sh functionalitate shi prezentare ... insa din pacate cam tot ce e Google are alaturi emblema Beta. cam stresant.
La instalare Chrome m-a intrebat daca vreau import din Firefox. Am vrut. Ma gandeam ca vorbeste doar despre bookmarkuri. Dar se pare ca a importat tot, inclusiv parolele salvate... :)
Mozilla se lauda deja ca nu va fi depasita de Chrome:
sursa: capital.roCitat:
Conform presedintelui Mozilla Europe, doi dintre inginerii Google Chrome sunt fosti angajati ai Mozilla, dintre care unul dintre ei a fost inginer principal al Firefox in urma cu cativa ani.
"Stim ca sunt ingineri buni", a recunoscut Tristan Nitot, insa a tinut sa precizeze ca Google Chrome ar putea sa nu fie compatibil cu miliardele de pagini web.
Acesta a concluzionat afirmand ca "Chrome nu poate fi la fel de bun la Firefox in afisarea diversitatii internetului".
Incepe competitia :)
ehh.. daca pui la un div care are float:left; o margine de anumiti pixeli: margin-left: 10px; .. IE6 dubleaza marimea.. si asta cam face varza in IE6 un design care in FF se vede bine..
din ce sustii tu cred ca nu prea te-ai jucat cu CSS-ul... ca daca ai fi facut layouri in css ai fi zis si tu f**k internet explorer :P
man.. cred ca ne-am cam dus offtopic de acum :P :whistle:
[ON-TOPIC]:
uitati aici cateva raspunsuri de la Matt Cutts
http://www.mattcutts.com/blog/common...me-objections/
cu cat mai multe browsere si versiuni, cu atat mai rau. nu va bucurati, o sa trebuiasca sa fixam cate ceva din cod pentru fiecare.
Cititi aici si vedeti ce inseamna cu adevarat Google chrome
kkt.ro/post102.html#102
:))))
E de kkt, parerea mea... :P
Raman la firefox