Rezultate 1 la 9 din 9

Subiect: google nu ma viziteaza

Ammadeuss este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    3rd June 2008
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    91
    Putere Rep
    33

Implicit google nu ma viziteaza

Va prezint urmatoarea situatie. Pe un server exista doua bloguri wordpress, fiecare cu domeniul lui.
    Primul blog, nu are sitemap, robots.txt, nu este inscris la google webmasters, nu are optimizare seo, pe scurt, nu este implicat in nici un proces de optimizare. Cu toate astea, GoogleBot indexeaza fiecare articol de acolo, dupa 3 - 4 minute de la publicare.
    Al doilea blog, are sitemap, are robots.txt, este inscris in google webmasters, deci este optimizat seo.
    Cu toate astea, GoogleBot indexeaza foarte rar, o data pe saptamana, si nu indexeaza tot.

(NOTA: Ambele bloguri 4 - 5 articole noi pe saptamana)

As vrea sa stiu care este problema, si unde ar trebui sa actionez.

crash este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    26th January 2008
    Locaţie
    Cluj-Napoca, Romania
    Posturi
    462
    Putere Rep
    35

Implicit

Al doilea blog, are sitemap, are robots.txt, este inscris in google webmasters, deci este optimizat seo.
    asta nu inseamna neaparat optimizare seo. faptul ca ai pus sitemap, robots.txt si l-ai adaugat in webmaster tools, nu prea are relevanta.

de ce nu ne arati blogurile sa vedem exact despre ce e vorba. e destul de greu sa-ti dai seama care e "buba" ... asa din vorbe. trebuie vazut concret, cum stau blogurile in google.

totusi, ca un sfat general.. incearca sa postezi cel putin o data pe zi in blogul ala pe care google il indexeaza foarte rar. incearca sa faci treaba asta vreo 2 saptamani si apoi vezi ce rezultate ai. ideea e ca daca updatezi continutul blogului zilnic, google o sa vina sa indexeze ca sa tina pasul cu tine.
    keep dreaming...

Geo
    Geo este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    19th April 2008
    Posturi
    23
    Putere Rep
    0

Implicit

Ce folosesti pentru a face sitemapul celui de-al 2-lea blog? Ai incercat Google XML Sitemap Generator? Folosesti aceleasi pluginuri ca pe blogul indexat (e posibil sa existe o incompatibilitate intre generatorul de sitemap pe care il folosesti si tema ta. mi s-a intamplat si mie)? Ai verificat daca nu-ti sunt banate cautarile de google? E continut copiat?

Adrian Poputoaia este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    2nd October 2007
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    41
    Posturi
    1.068
    Putere Rep
    36

Implicit

Citat Postat în original de Ammadeuss Vezi Post
    Va prezint urmatoarea situatie. Pe un server exista doua bloguri wordpress, fiecare cu domeniul lui.
    Primul blog, nu are sitemap, robots.txt, nu este inscris la google webmasters, nu are optimizare seo, pe scurt, nu este implicat in nici un proces de optimizare. Cu toate astea, GoogleBot indexeaza fiecare articol de acolo, dupa 3 - 4 minute de la publicare.
    Cu toate astea, GoogleBot indexeaza foarte rar, o data pe saptamana, si nu indexeaza tot.

(NOTA: Ambele bloguri 4 - 5 articole noi pe saptamana)

As vrea sa stiu care este problema, si unde ar trebui sa actionez.
    In general daca sunt noi ,incearca sa ai rabdare cu indexarea.eu am un site nou si azi am 7.000 indexate maine 4.000 .asta un timp .+ ca in prima luna mi-a indexat destul de greu.sunt multi factori care influenteaza.
    despre robots.txt eu l-am scos de pe unele siteuri.
    daca spui ca e optimizat are sitemap are robots.txt.(da un paste cum arata robots-u tau) este inscris,te sfatuiesc sa mai ai rabdare

pentru unul din siteuri ,dupa cum spunea si crash, inserez continut nou zilnic,iar indexarea e f rapida,uneori chiar si la 20 minute.nu are sitemap nu mia nimic.insa e indexat rapid.
    Ultima modificare făcută de Adrian Poputoaia; 4th June 2008 la 12:43.

Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    3rd June 2008
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    91
    Putere Rep
    33

Implicit

Citat Postat în original de crash Vezi Post
    asta nu inseamna neaparat optimizare seo. faptul ca ai pus sitemap, robots.txt si l-ai adaugat in webmaster tools, nu prea are relevanta.

de ce nu ne arati blogurile sa vedem exact despre ce e vorba. e destul de greu sa-ti dai seama care e "buba" ... asa din vorbe. trebuie vazut concret, cum stau blogurile in google.

totusi, ca un sfat general.. incearca sa postezi cel putin o data pe zi in blogul ala pe care google il indexeaza foarte rar. incearca sa faci treaba asta vreo 2 saptamani si apoi vezi ce rezultate ai. ideea e ca daca updatezi continutul blogului zilnic, google o sa vina sa indexeze ca sa tina pasul cu tine.

este vorba despre www . a m m a d e u s s . net (ca sa nu fie spam), /robots.txt si /sitemap.xml (acesta nu este indexat cum trebuie), si celalalt: www . a b a b e i . net (acesta este indexat).

Un alt caz tot al meu este www . n e w s f i v e . net care are continut zilnic mult. Cel putin 40 - 50 de stiri zilnice. Nici acesta nu este indexat cum trebuie. Este pe acelasi server cu cele doua bloguri.

Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    26th January 2008
    Locaţie
    Cluj-Napoca, Romania
    Posturi
    462
    Putere Rep
    35

Implicit

nu stiu ce intelegi tu prin "indexat cum trebuie"

ultimul site pe care l-ai mentionat, vad ca nu are continut propriu.. asta nu stiu cat de bine e pt indexare. ai incercat si cu continut unic sa vezi daca are acelasi efect? e oarecum normal sa nu indexeze imediat un articol gen "Vremea in iunie: canicula cu reprize de grindina" cand articolul respectiv apare deja in google pe vreo 5-6 siteuri.

site-urile sunt pe acelasi ip?
    Ultima modificare făcută de crash; 4th June 2008 la 13:34.
    keep dreaming...

Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    3rd June 2008
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    91
    Putere Rep
    33

Implicit

toate cele 3 site-uri sunt pe acelasi ip. iar in legatura cu continut propriu, pot sa iti dau cateva exemple de "revista presei" care sunt indexate in 10 minute de la publicare.

Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    26th January 2008
    Locaţie
    Cluj-Napoca, Romania
    Posturi
    462
    Putere Rep
    35

Implicit

stiu exact la ce te referi. dar uite, un exemplu concret: realitatea.net, are acelasi articol ca si tine, doar ca jos de tot la finalul articolului scrie cam asa ceva: Citeşte mai mult în Cotidianul (cu link catre sursa articolului)

in ochii google, chestia asta conteaza destul de mult, adica oamenii ii dau de inteles ca ei au un site care centralizeaza stiri de pe web, dar ca articolele complete se regasesc pe site-urile de unde au fost "imprumutate". daca te uiti mai atent pe cotidianul, o sa vezi ca articolul original are un paragraf in plus fata de cel de pe realitatea.

site-ul tau, in ochii google, nu face altceva decat sa-si insuseasca continutul altor site-uri si pe tema asta poti primi penalizare.

p.s. - daca ai toate 3 site-uri pe acelasi ip si mai faci si link exchange intre ele, iar ai un mare minus. e ca si faza cu mama care isi lauda copilul.
    Ultima modificare făcută de crash; 4th June 2008 la 13:51.
    keep dreaming...

Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    3rd June 2008
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    91
    Putere Rep
    33

Implicit

voi scoate link exchange-ul intre site-urile astea. iar in legatura cu continutul, in continuare vom incerca sa afisam linkurile spre original. Sper ca asta sa fie cauza

dupa cum vezi, www . google . ro/search?hl=ro&q=newsfive&btnG=C%C4%83utare+Google&m eta=

titlul din Google al NewsFive e unul, iar pe site-ul NewsFive e altul (update-ul de titlu s-a facut acum 6 - 7 zile).

poate avea si sitemap-ul o problema?

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •