Am gasit un articol interesant aici :Recovering from an Over Optimization Penalty - A True Story - YouMoz | SEOmoz poate va ajuta sa intelegeti mai bine acest update(pinguin).
P.S.-cititi si comentariile
Versiune printabilă
Am gasit un articol interesant aici :Recovering from an Over Optimization Penalty - A True Story - YouMoz | SEOmoz poate va ajuta sa intelegeti mai bine acest update(pinguin).
P.S.-cititi si comentariile
Un video cu o teorie interesanta: Mastering Google - Penguin, Reverse Engineered on Vimeo
Interesant, astazi au fost iarasi ceva schimbari, un site abandonat a sarit 10 pagini in sus :), deci inca odata se demonstreaza treaba ca prea multe linkuri strica, ce am facut la acel site?, acum o luna am indepartat toate backlinkurile care veneau spre el, au ramas doar cele din directoare si advertoriale.
O curiozitate , de cand cu acest update ati mai inscris site-ul ( sa zicem unul care a picat tare ) in directoare ?
Eu unul nu, ci am construit backlinkuri din articole si se pare ca au inceput sa urce timid,dar urca. Am adaugat pe prima pagina la un magazin virtual continut unic text tradus de pe un site de afara usor modificat si ma scazut 5 pagini. Nu mai inteleg deloc algoritmul lui peste. Inainte daca aveai text unic urcai fara probleme.
Ma rog,eu unul nu am inteles niciodata partea cu continut duplicat. Nu stiu cati de aici au magazine virtuale,insa cine are isi da seama ca atunci cand adauga un produs ii copiaza descrierea de pe alt site si nu sta sa ii adauge el functii noi produsului ca sa nu fie continut duplicat.
Am facut si eu un mic test pe .ro pentru a vedea cum functioneaza penalizarea pentru hiper-optimizare. Nu poate fi considerat foarte exact testul, dar a functionat exact asa cum ma asteptam si se pare ca Google m-a penalizat si readus pe pozitii intr-un timp foarte scurt. Puteti vedea aici un grafic cu traficul si cu ce am facut: http://i.imgur.com/3CC3L.png .
Sunt curios in continuare cum se va comporta site-ul.Citat:
Am facut si eu un mic test pe .ro pentru a vedea cum functioneaza penalizarea pentru hiper-optimizare. Nu poate fi considerat foarte exact testul, dar a functionat exact asa cum ma asteptam si se pare ca Google m-a penalizat si readus pe pozitii intr-un timp foarte scurt. Puteti vedea aici un grafic cu traficul si cu ce am facut: http://i.imgur.com/3CC3L.png .
un site cu putine linkuri a cazut altu cu linkuri multe a crescut.Sincer nu inteleg nimik:)
O sa facem ala bala portocala :)
Ala e un grafic cu traficul pe zile. In primele 3 zile am pus catre site 5 linkuri cu ancore foarte aproape de genul "paine alba", "paine neagra", "paine integrala". Traficul a crescut semnificativ.
In celelalte 3 zile care sunt incluse in a doua acolada am pus inca 5 keyworduri la fel ca primele 5. Traficul a scazut aproape la 0.
In urmatoarele 3 zile din urmatoarea acolada am modificat cele 10 keyworduri in "sursa", "citeste aici", adica ancore fara nici o legatura cu subiectul siteului. Traficul incepe sa isi revina.
Cred totusi ca fiind vb doar de cateva zile, statisticile pot fi influentate si de alte chestii, de genul: sunt keyword-uri mai cautate in weekend, altele au in weekend traficul la jumate, etc. Interesant era de urmarit daca aceste vizite au venit de pe urma cresterii/scaderii in ranking-uri. Oricum, imi vine greu sa cred ca link-urile puse azi au afectat ranking-urile in cateva zile. Nici pe .com unde se schimba des, n-am vazut sa afecteze mai rapid de 1-2 zile, in sensul ca daca pun link-uri azi, mai devreme de 24 de ore nu am vazut modificari, pt ca totusi ii ia ceva lui google sa indexeze link-urile, doar nu obtii link-uri de pe pagini cu PR imens, re-crawler-ite f des. De aceea cred ca un experiment cum ai facut tu era mai relevant pe o perioada mai mare si de asemenea, daca ar fi fost completat cu modificarea ranking-urilor keyword-urilor care au adus/n-au adus trafic in zilele respective.