Site-ul meu a crescut pe un keyword si pe a al doilea am fost aruncat de pe prima pagina pe a doua..
Versiune printabilă
Site-ul meu a crescut pe un keyword si pe a al doilea am fost aruncat de pe prima pagina pe a doua..
Salut!
Poti sa explici ca pentru un incepator cum sta treaba cu cautarea de mai sus? Nu prea am inteles...
Exemplu: se da domeniul fictiv gagicitari.com si keywordul pentru care vreau sa rankez "gagici tari".
Ce ar trebui sa caut in google? "gagici tari-gagicitari.com"? Si ce ar trebui sa-mi apara?
Multumesc! :)
P.S Intrebarea e valabila pentru toti cei care pot si doresc sa-mi dea o explicatie.
Salut,
Cautarea aceasta este un truc pentru a verifica daca un site a fost atins de Penguin.
Adica: daca ai avut site-ul gagitari.com care era cu keyword-ul "gagi citari" pe pozitia 8 de pe prima pagina si site-ul a fost afectat de penguin si acum daca iti cauti keyword-ul gagici tari esti undeva departe in rezultate (sau nu apari de tot) poti sa cauti dupa keywordul: gagici tari -amazon si sunt 2 cazuri posibile:
1. Daca pe prima pagina iti apare site-ul taru gagicitari.com (eventual chiar pe pozitia 8) atunci ai fost afectat de penguin
2. Site-ul tau nu apare pe prima pagina (eventual nici pe a doua) si rezulta ca nu ai fost afectat de penguin. Aici motivele pot fi diverse - te-a intrecut concurenta, ai fost penalizat din alte motive, etc.
Aces lucru este aplicabil doar pentru site-uri care au rankat bine si acum au disparut. Daca esti la inceput cu un site si vrei sa il urci in serps nu te intereseaza discutia asta.
@Cristian D: exact cum a precizat msoft
Salut,
Explicatia ta m-a ajutat foarte mult. Acum sa spun si eu ce-am observat. Detin un site pentru care am optimizat la greu cu backlink-uri pentru 3 keyword-uri. Cand folosesc formula de mai sus pentru 2 dintre ele, imi regasesc site-ul pe pozitia 1 respectiv 4. Cand caut al treilea keyword care se afla si in numele domeniului, nu ma mai regasesc pe prima si singura pagina cu rezultate.
Sper sa ajute pe cineva cumva observatia mea.
Numai bine!
Cristian D
Nu ai inteles nimic, nu stii ce este pinguin update, pentru a te lamuri ar trebui sa citesti toate paginile acestui topic
lovelife, consider ca am inteles, posibil sa ma insel...observatia mea era defapt o curiozitate cat si o intrebare. Un domeniu exact match optimizat pentru keyword-ul din numele domeniului te poate scapa de link building-ul excesiv pe acel keyword?
Depinde de nisa si de concurenta evident.
Si ce anume nu a inteles ?!
Omul a intrebat ce e cu cautarile de genul keyword -amazon , nu ce face penguin.
Ce face penguin pun pariu pe o bere ca nici tu nu stii :))
--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")
Link building-ul excesiv nu trebuie facut pe niciun keyword, NICIODATA. Tocmai de la faptul ca anumite lucruri sunt facute in mod excesiv pleaca toate problemele in SEO.
Dar da, este evident ca un domeniu exact match te ajuta intotdeauna. Cat de mult sau de putin e foarte discutabil...