E cineva dintre noi care sa fi cumparat astfel de link-uri de pe acele retele?
Am fi putut determina niste link footprints.
Versiune printabilă
E cineva dintre noi care sa fi cumparat astfel de link-uri de pe acele retele?
Am fi putut determina niste link footprints.
Parerea mea, este ca link-urile intre propriile tale site-uri care sunt curate, toate cu continut distinct, de calitate, etc sunt normale si firesti.
Eu cred ca cand vorbeste de "link schemes" google se refera la faptul ca apelezi la retele de site-uri care ofera link-uri, asta fiind obiectul lor de activitate, sau cand tu contruiesti de exemplu o retea de site-uri cu motivatia clara de a sustine cu link-uri anumite site-uri.
Nu cred ca google este absurd si interzice link-urile intre site-urile sale, inclusiv google are link-uri intre propriile servicii si site-uri unde este cazul
--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")
Nu prea imi este clar ce sunt alea "link footprints" deoarece am gasit mai multe definitii
Facusera niste colegi de pe aici, acum ceva vreme, un test. Vroiau sa vada daca linkurile ce vin dinspre un site pot fi blocate, fara ca acestea sa fie sterse. Imi amintesc ca reusisera. Ai putea folosi aceasta metoda, astfel google va vedea ca nu ai sters linkurile (dovada ca nu le cumparasei), insa ti-ai dat seama ca cineva le-a trimis spre tine, iti dauneaza, ca atare le-ai blocat.
In legatura cu link-urile intre site-uri, cred ca aici spune ce este rau
Adica cateva schimb-uri de link-uri reciproce nu est eo problema, dar sa nu fie un excesCitat:
Excessive reciprocal links or excessive link exchanging ("Link to me and I'll link to you.")
@Lovelife, normale si firesti pot fi considerate maxim 2-3 site-uri intr-o retea sa zicem. In cazul asta...
If you run more than one website and the Google penalty hits all sites at the same time, check the interlinking (cross linking) between those sites. Extensive keyword optimised interlinking of websites, particularly if they are on the same C Class IP address (same ISP) can be viewed as "link schemes" by Google, breaking their terms of service.
In addition, link schemes offering paid link placement in the footer section of webpages (even on high Page Rank pages) are detectable search engine spam and best avoided.
Google Penalty Check | Google Penalty Recovery Advice
• Website Cross Linking & Link Schemes
If you owns more than one website and the Google penalty hits all sites at the same time, check the interlinking (cross linking) between those sites.
Extensive interlinking of websites, if they are on the same C Class IP address (same ISP) can be viewed as "link schemes" by Google and this void the terms of service. The risks are even higher where site A site wide links to site B and site B site wide links back to site A.
@Nichita eu n-am zis ca sunt sfanta filofteia, am zis ca am cumparat linkuri, am zis ca nu ele imi dauneaza ci niste scheme de link pe care le-au detectat, nu inteleg unde bati. Insa sincer nu cred ca imi dauneaza linkurile intre siteurile mele, pana la urma nici macar nu rankez pe acelasi cuvinte cheie cu ele, sunt separat si site-urile mici cresc linistite, nu sunt facute ca sa cresc siteul mana, au domenii premium, sunt proiecte separate, au fost 10 la inceput, vroiam sa dezvoltam o retea insa in final ne-am dat seama ca nu merita investitia si le-am redirectat atunci cand aveau vreo 10-12 linkuri maxim.
In al doilea rand, stiu exact de ce au fost penalizate ambele siteuri... primul, cel de care vorbesti tu, a fost stabil si in crestere pe toate pozitiile pana cand a avut loc spike-ul de links de la farmacisti, la 2 saptamani dupa aceea (probabil atat a durat sa le crawleze) am picat 10 pozitii pe fiecare cuvant cheie principal, e clar ca de acolo mi se trage. Pe cuvantul cheie al celui mai puternic redirect pe care il am la siteul respectiv am ocupat mereu locul 1, nici macar penalizarea nu m-a dat jos, semn ca nu am picat de la redirecturi.
Al doilea site a fost stabil 2 ani, nu are redirecturi importante si nu a picat pe principalul cuvant cheie ci pe cele pe care am folosit schema de linking de care ziceam, si anume jocuri, jocuri online, de aici tragem concluzia ca am fost penalizata pentru schema respectiva, nu pentru altceva.
Dar, desi am facut si eu lucruri outlaw, eu am facut toate astea treptat, ca sa compensez spamurile facute de concurenta, pana la finalul lui 2010 nu am avut nevoie de asa ceva si nici nu am facut nimic de acest gen. Si totusi pe siteul de care sunt ofticata in acest moment eu am totusi linkuri romanesti, concurenta mea are linkuri china si .edu/.gov in search pages (ca tot zicea lovelife ca nu stia cu ce dauneaza aceste pagini, se pot face lucruri interesante cu ele) linkuri facute la gramada.
@edy12006 am incercat metoda la linkurile din atac, nu am observat schimbari.
Am spus doar ca de vreme ce a detectat (probabil) linkurile platite, isi face bine treaba. Nu bat nicaieri. Daca site-urile mici "nu sunt facute ca sa creasca siteul mama", atunci trebuiau sa stea pe acelasi IP si sa dea link nofollow. Nu lucrez la Google, incercam doar sa imi dau seama de la ce ai picat.
Si aici ar trebui sa aruncati o privire Why Link Schemes Fail - YouMoz | SEOmoz sunt multe chestii interesante, analizez deja de o ora informatia
Exact ce ziceam. Google are toate informatiile (IP-uri, cont de adsense, redirecturi, acelasi owner la site-uri) ca sa isi dea seama ca linkurile alea intre site-uri sunt puse acolo ca sa creasca site-ul principal. Dupa mine e clar o violare a TOS-ului.
"Don't participate in link schemes designed to increase your site's ranking or PageRank."
Iti multumesc pentru interes insa tocmai asta e partea proasta, stiu de ce am picat, caut informatii despre cum sa scap, sfaturi, daca ati mai trecut prin asta, cum e bine sa pui lucrurile, ce faci dupa ce ai scapat. De penalizat am mai fost penalizata, de diagnosticat m-am diagnosticat... de scapat, NU! :D