si eu am 5 siteuri de nisa penalizate ...
Versiune printabilă
si eu am 5 siteuri de nisa penalizate ...
mai pot confirma ca Google scoate din SERP pagini. Ieri cel putin mi-au diparut enorm de multe . Nu mai exista la comanda site:domeniu.com/pagina.html
Discutam astazi cu cineva care imi spunea ca a vazut mai multe directoare de articole de pe .com deindexate complet de google, cel mai probabil pentru thin content / content scrap / articole autogenerate etc.
Se pare ca google s-a pus serios pe treaba cu contentul low quality.
Am si eu acceasi problema,pe 18-19 mi-a ajus site-ul pe pozitia 50 in google dupa cuvitele cheie pe care este optimizat,dupa o zi si-a revenit la pozitia initiala adica 19 ,acuma vad ca iar am ajuns la pozitia 30 desi in Alexa am scazut de la 5 mil si ceva la 4.4 milioane...nu stiu ce sa zic.
Jur ca principiul asta de low quality pentru mine este o enigma totala in ultima vreme. Ce e ala low quality? Continut copiat? Sau ce anume? Ca se poate demonstra oricand ca sant saituri fara descrieri fara nimic si care rankeaza extrem de sus. Doar titlul paginei este descriptiv. Atat . Restul tot ce e in cadrul acelei pagini.... numai balarii. 3 lulele , 3 surcele . Personal am spus ca voi renunta la descrieri lungi si voi genera descrieri foarte foarte scurte si la obiect , automat direct din template . Titlul insa il voi face sa fie extrem de descriptiv. Cat de sus vor ranka asta e .. dar cel putin este mult mai posibil sa nu mai am parte de penalizari.
Exemplul ASTA
Cu ce se deosebesc intre ele Mediadot , Oktal , Pcfun , ePravalie , comenzipc si PcGarage? In esenta au acelasi lucru in pagina. Ceea ce le deosebeste este titlul , autoritatea si patternul paginei . Formatul si dispunerea elementelor fac ca paginile astea sa fie originale si unice. Rest continut .... quality cumva? Autoritatea face cred diferenta totusi in cautari. Dar continutul ... ce facem cu el ...? Unde e el ?
Low quality ? Pai in cazul directoarelor de articole de exemplu: content creat cu spinnere, content creat prin traducerea automata a unui text din romana in engleza fara nici un fel de corectura, site-uri de afiliere (100% feed - fara nimic original), so on...
Pai asta e si problema. Deocamdata paginile alea rankeaza. Dar se pare ca incepe sa se faca curatenie in zona asta.
RoManiac, in .ro cel putin, magazinele online importa feedul cu acelasi continut. Evident ele nu sint penalizate, nu imi dau seama de ce...
Nichita, lucrurile alea insirate de tine nu pot fi chiar atat de usor detectate,chiar daca Google zice ca face sta. Criteriul principal e volumul. Daca volumul e ridicat, atunci se poate identifica un "model de lucru"/pattern. Daca volumul nu e ridicat, Google nu prea poate identifica thin contentul.
Spre exemplu: site de afiliere care are pe prima pagina ceva text si ceva produse afiliate. Nu e penalizat.
Site de afiliere care nu a facut decat sa importe feedurile si sa genereze pagini. E penalizat, normal.
Site de afiliere ce face recenzii, e drept destul de subtiri ca text. E penalizat. Mai mult ca sigur ca unu cu un continut mai bogat nu e.
Deci catalogarile sint tipice lui Google: vagi. Thin content poate insemna multe si numai el stie cand si ce penalizeaza. Oricum, volumul de continut generat/pagini nu e un model bun, volumul de continut in articole e ok.