Cine vrea sa caute un domeniu .ro, il cauta direct. Il intereseaza borabora.ro, daca e liber il ia, daca nu poate mai cauta bora-bora.ro, vede ca nu e niciunul liber, atunci se duce mai departe si se gandeste la alta varianta sau daca e foarte interesat de borabora.ro si bora-bora.ro care sunt deja inregistrate, ii contacteaza direct pe cei care le detin si se vine cu o oferta de cumparare. Ce vreau sa subliniez este faptul ca un astfel de tool este realmente inutil daca stai sa faci o analiza a pietei, un raport al interesului pentru domenii .ro si al variantelor de a alege. Sa fim seriosi, daca firma sau afacerea mea se numeste "BlaBlaXYZ", e limpede ca ma duc sa-mi inregistrez blablaxyz.ro si nu altceva, iar daca nu e liber, ma orientez catre o extensie .com.ro (care desi e proasta, nici macar nu e extensie, insa e folosita pe partea de business in Romania) sau contactez direct pe cel care are domeniul cu numele firmei mele in vederea achizitionarii sale.
Ca sa nu mai intru in detalii de ordin tehnic, nu as plati nimic pentru un asemenea script, deoarece mi-ar fi inutil. Nu prea exista pe piata din Romania vanatori de domenii din 2,3,4 litere ... sau daca au fost, deja s-au luat cele bune, cele brandabile, cele legate de numele unor firme, etc. Deci, nu as plati si mai mult, nici macar nu as folosi un astfel de tool. Alta ar fi solutia pe .com, .net, .org, .info, .eu, etc., acolo unde este o piata adevarata chiar si pe domenii de genul "hyqq.com" sau "wzz.info". Succes!