Cum în ultimul timp am fost dat peste cap de actualizările Google, am început să vânez cupoane de reduceri domenii pentru teste, cei de la GoDaddy având în ultima perioadă numai vouchere cu reduceri mari doar pentru extensia .com.

Mă gândeam ca în acest thread să facem o listă cu registrarii străini care au fost neserioși sau care au recurs la strategii "nesimțite". O să încep eu cu doi de care să vă feriți.

Register.com este ultimul unde m-am ars. Site-ul a oferit anul trecut cupoane foarte bune, de vreo 2$, pentru extensiile .com/net/org. Toate bune și frumoase până când a trecut un an și trebuie să reînnoiesc domeniul, domeniu care nu l-am folosit decât pentru niște teste. Primesc o avertizare în mail de la ei că reînnoirea a eșuat, noroc că n-am avut destui bani pe card, reînnoirea fiind vreo 38$. Cum doream să nu-l mai reînnoiesc, intru în contul meu, în secțiunea pentru SafeRenew și văd textul ăsta în partea de jos.
* To remove Automatic SafeRenew™ please call 1-877-749-6247.
Prima dată m-am gândit că sunt doar idioți incompetenți, nereușind să facă un control panel decent. După câteva căutări am văzut pe site-ul lor, în secțiunea de help, un video tutorial cu designul vechi unde era deja implementată opțiunea de dezactivare a SafeRenew. Deci, mare grijă cu ăștia, sincer eu nu o să mai cumpăr de la ei.

NetworkSolutions.com. Au emis un voucher pentru extensiile .com/net/org de vreo 1.5$, parcă. Am cumpărat de 2 ori folosind vouchere de la ei. Înregistrarea a decurs ok, am plătit cu cardul, am primit confirmarea și m-am logat să schimb DNS-urile, totul ok.

După câteva zile mă trezesc că domeniul este liber, primind refund. Inițial am crezut că a fost vreo problemă cu cardul, dar aveam destui bani în cont. După un an, am uitat ce am pățit cu ei și am mai cumpărat unul de la ei. După câteva zile același lucru. Am crezut că a fost doar la mine, dar după ce am postat codul în threaduri pentru cupoane au pățit același lucru și alți membri seopedia (Dragos Bunea).

Dacă știți și alții de care să ne ferim, postați aici numele și pățania cu ei.