Pagina 5 din 7 PrimulPrimul ... 34567 UltimulUltimul
Rezultate 41 la 50 din 62

Subiect: Ce e un domeniu premium ?

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    131
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    131

Implicit

Citat Postat în original de StarNET Vezi Post
    .COM-ul clar e "mai premium" decat net-ul ... si se pozitioneaza mai bine ca net-ul ( uneori chiar mai bine ca .ro-ul )
    De ce? Asta incerc sa inteleg, de ce .com e mai premium, sau de ce crezi ca e mai bun din punct de vedere seo ?

Chiar ma intereseaza de ce, pentru ca eu prefer sa cumpar oricand .net in defavoarea .ro sau .com.
    .ro au preturi aberante, ies mai ieftin pe .net de cele mai multe ori.
    .com am explicat mai sus, si nu vorbesc de piata din romania, ci strict de cea europeana, unde toti, fara exceptie sunt nationalisti.

deci de ce e .com mai premium si se pozitioneaza mai bine decat .ro si .net?
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

Broscoi este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    17th July 2008
    Locaţie
    Braila
    Posturi
    1.295
    Putere Rep
    40

Implicit

Oriunde in lume , indiferent de limba si locatie , com este considerat peste net , raportul valoric mediu este de 10:1 .De ce ? Pentru ca o extensie este buna daca are cele trei caracteristici : notorietate , popularitate si prestigiu .Fiind prima extensie aparuta ( la extensii e ca la vinuri , cu cat e mai veche cu atat e mai buna ) .com a performat la toate cele trei criterii ( e cea mai cunoscuta , e cea mai prezenta pe internet , majoritatea covarsitoare a brandurilor internationale sunt pe .com ) . Prima in ordine valorica , prima ( ca gTLD ) optiune dupa .com , pentru majoritatea webmasterilor , este .net .
    Fac totusi urmatoarele observatii :
    1.Exista desigur particularitati locale date de semnificatia intr-o anumita limba , sonoritatea in limba respectiva si practica in tara respectiva . In Germania dupa .de si .com urmatoarea optiune este .eu
    La noi , asa cum spunea si Tom , sonoritatea favorizeaza extensia .net
    2. Ultima moda ( s-o numesc asa ) in domenii , e utilizarea extensiei in descriptivitate ( una din functiile principale a numelui de domeniu ) impreuna cu keyword-ul ( una din explicatiile succesului pentru ccTLD-urile tv , me etc )
    La noi , .net e un fel de inlocuitor scurt pentru extensia ( neaparuta si nici macar proiectata ) .online
    Daca vorbim de keyworduri ce descriu activitati care se preteaza as se desfasura online atunci extensia .net capata un potential deosebit ( ex forum , flirt ,jocuri , asigurari etc ) . In aceasta situatie .net e apropiat valoric de .com .
    As mai adauga doar ca in 2011 notorietatea .net e deja foarte mare in randul userilor din Romania , popularitatea in randul webmasterilor romani a crescut, iar branduri pe net au inceput sa apara si la noi in tara .
    Ultima modificare făcută de Broscoi; 13th April 2011 la 14:30.

matei este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    44
    Data înscrierii
    6th October 2010
    Vârstă
    37
    Posturi
    888
    Putere Rep
    44

Implicit

Broscoi, intreb doar, nu incerc sa fiu arogant, dar.. ai niste teste care sa sustina afirmatia asta: "Oriunde in lume , indiferent de limba si locatie , com este considerat peste net , raportul valoric mediu este de 10:1 ."??
    Ma ocup si cu testare manuala/automata.
    PS:Vand advertoriale ieftine pe site cu profil medical.

Cristi G este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    49
    Data înscrierii
    16th April 2009
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    33
    Posturi
    1.664
    Putere Rep
    49

Implicit

Citat Postat în original de matei Vezi Post
    Broscoi, intreb doar, nu incerc sa fiu arogant, dar.. ai niste teste care sa sustina afirmatia asta: "Oriunde in lume , indiferent de limba si locatie , com este considerat peste net , raportul valoric mediu este de 10:1 ."??
    Spune-mi un singur brand mare pe .net.

Hai sa luam usurel unele din cele mai mari branduri:

apple.com, google.com, yahoo.com, twitter.com, facebook.com, amazon.com, ebay.com, myspace.com.

Nu mai are rost sa continui.

Astept cateva .net care sa se apropie de cele postate de mine.

.com este si va fi tot timpul peste .net.

puthre este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    83
    Data înscrierii
    21st February 2011
    Locaţie
    București
    Posturi
    2.154
    Putere Rep
    83

Implicit

Citat Postat în original de Cristi G Vezi Post
    INQUIRER.net, Philippine News for Filipinos

SeerKan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    41
    Data înscrierii
    25th August 2006
    Locaţie
    Timisoara
    Posturi
    746
    Putere Rep
    41

Implicit

Citat Postat în original de puthre Vezi Post
    Ala o fi brand in philippine, in rest nu prea e nimic
    Administrare linux, hosting, domenii si SSL. Orice pachet de gazduire la 1 euro /3 luni ! Comanda pe http://www.hosthash.com prin cuponul "SEOPEDIA1"

Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    17th July 2008
    Locaţie
    Braila
    Posturi
    1.295
    Putere Rep
    40

Implicit

Citat Postat în original de matei Vezi Post
    Daca intrebarea se refera la argumetele pentru care .com este peste .net , le-am precizat mai sus ( notorietate , popularitate si prestigiu ) . Cristi G a adus si exemple convingatoare .
    Daca intrebarea se refera la raportul mediu valoric de 10:1 ,atunci argumentele sunt urmatoarele :
    1. Din istoricul vanzarilor de pana acum , keyword.com/keyword.net Nu pot aici sa-ti dau un exemplu sau doua pentru ca oricum nu sunt suficiente si nici relevante . Trebuie sa iei in calcule mai multe si nu e locul aici .
    2.E aici un ghid de preturi pentru domeniile de 3 caractere .
    Vezi LLL.com/LLL.net , NNN.com/NNN.net
    Ghidul iti da o imagine asupra raportului mediu valoric .
    Fac inca o data observatia ca vorbim de un indice mediu si global . In diverse colturi ale lumii raportul este diferit .
    Pentru Romania , asa cum am mai spus acest raport e mai mic . Nu ma hazardez sa-l precizez pentru ca nu am suficiente date .

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    131
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    131

Implicit

Citat Postat în original de Cristi G Vezi Post

Hai sa luam usurel unele din cele mai mari branduri:

apple.com, google.com, yahoo.com, twitter.com, facebook.com, amazon.com, ebay.com, myspace.com.

Nu mai are rost sa continui.

Astept cateva .net care sa se apropie de cele postate de mine.

.com este si va fi tot timpul peste .net.
    Totusi eu zic sa revenim un pic la "oile noastre". Nu crdd ca unul dintre brandurile mentionate mai sus, au cumparat acel domeniu!!! In acelasi timp sunt brand-uri americane, unde .com e baza. Si toate au ceva ani vechime, cand brokerii (sa nu le zic bisnitarii) de domenii nu existau.

Daca reusesti sa dezvolti un proiect de succes, care sa devina automat un brand, atunci cred ca fie ca e pe .net sau pe .com nu conteaza. Problema mare e ca de obicei un proiect de succes, se cumpara "din fasa" astfel incat este inclus intr-un brand deja existent.

Repet, haideti sa fim un pic realisti, sa discutam la nivelul nostru de proiecte si implicit domenii. Daca ai avea 2 optiuni, sa cumperi un .com la 100k euro, si un .net la 10k euro, cred ca investitia e primordiala, preferand sa dezvolti .net pana la un punct in care, daca chiar crezi ca ai nevoie de .com, sa poti achizitiona fara sa conteze pretul acel .com.

Nu cred ca cineva isi inchipuie ca achizitionand domenii .com, .net in ziua de astazi, le va aduce pe viitor posibilitatea de a le vinde unui proiect cu potential gen youtube. Toate brand-urile mari, au domenii pe care daca ar fi lansat acele proeicte astazi, ar fi gasit domeniile libere, sau in cel mai rau caz, de vanzare la cateva sute sau mii de euro.

Repet, eu optez in continuare pentru .net, pentru ca il consider mai usor de "targetat", atat timp cat proiectele mele se adreseaza doar pietei europene si romane. Nu ma intereseaza America, Australia sau poate Asia, pentru ca atunci poate ca un .com ar avea sens, dar nu cred.

Daca proeictul (brand-ul) respectiv are ca target piata americana atunci .com e o necesitate, pentru ca in comparatie cu restul lumii, .us nu este o optiune. Dar cum majoritatea covarsitoare a proiectelor de succes, sunt dezvoltate si lansate in State (atragerea usoara de capital, piata de desfacere foarte mare, accesul la internet pe scara larga, puterea de cumparare......) atunci .com este o prioritate. Conteaza si cui te adresezi, pentru ca ultimele 2 domenii cumparate de mine, sunt .net, la preturi mut sub cele .com, iar cum targetul meu este pentru cele 2 domenii, strict piata din olanda si belgia, atunci .com nu ma intereseaza, am preferat .net, datorita investitiei mai scazute.

Urmeaza sa cumpar alte cateva domenii, pentru germania, franta....... ce sa aleg, .com sau .net? Atata timp cat singura piata pe care o caut este cea locala?

Cand amazon.com (unul dintre brand-urile de mai sus) a intrat pe piata din germania, nu a intrat cu .com = america ci cu .de.

Asa ca termenul de premium = valoarea banilor pe care cineva e dispus sa ii platasca, nu cred ca e dat chair foarte mult de acel .com, ci mai degraba carui piata i se adreseaza proiectul respectiv.

Oare amazon.ro e premium? Unii vor spune ca da, dar ce e amazon pentru romania? Nimic.
    Dar daca vine amazon in romania, atunci nu e premium? NU, pentru ca daca amazon vine in romania, "sa presupunem prin reducere la absurd" primeste domeniul mooka.

Perceptia noastra este ca fara keyword, nu prea exista premium in ziua de astazi.

"apple.com, google.com, yahoo.com, twitter.com, facebook.com, amazon.com, ebay.com, myspace.com" , cate au keyword?
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

StarNET este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    5th March 2009
    Locaţie
    Brasov
    Posturi
    1.429
    Putere Rep
    37

Implicit

pe scurt ce a zis Tom: brandurile nu pot fi considerate domenii premium pentru ca nu poti dezvolta nimic pe ele.
    Vezi cum e vremea inainte sa iti faci planuri !
    Peste 4000 iconite in ORICE culoare, ORICE dimensiune si in 5 formate: iconsDB.com

Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    17th July 2008
    Locaţie
    Braila
    Posturi
    1.295
    Putere Rep
    40

Implicit

Citat Postat în original de Tom Vezi Post
    In acelasi timp sunt brand-uri americane, unde .com e baza.
    Brandurile internationale neamericane sunt tot pe com : Mercedes-Benz site pe .com ( in limba germana ) pentru auto , Carrefour site pe .com pentru hipermarket , FC Barcelona pentru fotbal ( spaniola si engleza )samd . Exemplele pot continua . Exemple de branduri internationale pe net chiar nu stiu sa existe .
    Daca reusesti sa dezvolti un proiect de succes, care sa devina automat un brand, atunci cred ca fie ca e pe .net sau pe .com nu conteaza.
    Poti dezvolta un brand si pe com si pe net , dar .com iti da un plus atunci cand e vorba de pretentii . Problema e ca , chiar si in situatia impunerii unui brand pe TLD-ul .net , toata lumea te va cauta pe internet pe extensia .com . Daca domeniul pe .com nu e tot al tau , atunci ai o problema .
    Repet, haideti sa fim un pic realisti, sa discutam la nivelul nostru de proiecte si implicit domenii. Daca ai avea 2 optiuni, sa cumperi un .com la 100k euro, si un .net la 10k euro, cred ca investitia e primordiala, preferand sa dezvolti .net pana la un punct in care, daca chiar crezi ca ai nevoie de .com, sa poti achizitiona fara sa conteze pretul acel .com.
    La nivelul nostru , cand bugetul este limitat serios , optiunea de a lua un .net la un pret de 10 ori mai mic decat un com este ok. Daca bugetul e unul mare , ma refer la companii puternice , prima optiune ( in cele mai multe cazuri ) de fapt chiar singura optiune e .com . Principiul valabil in acest caz e sa nu ai costum de haine de la Paris si gumari din Romania .
    Mai remarc faptul ca si brandurile internationale pe .com , au de regula pentru pietele locale unde actioneaza siteuri pe ccTld-ul tarii respective .
    Ultima modificare făcută de Broscoi; 14th April 2011 la 11:44.

Pagina 5 din 7 PrimulPrimul ... 34567 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. [vand] Domeniu Premium - Cupidon.eu - pe Sedo
    De sergiuliano în forumul Domenii
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 28th December 2010, 09:42
  2. Consultanta pret domeniu premium
    De Serban Cristian în forumul Domenii
    Răspunsuri: 33
    Ultimul Post: 3rd March 2010, 00:55
  3. Vand domeniu premium, consultanta fiscala
    De nomak în forumul Domenii
    Răspunsuri: 0