Cum sa NU cumperi un domeniu
In urma cu cateva zile am primit un mesaj pe privat de la un membru inca ACTIV pe seopedia:
vand niste domenii
Salut.
Am vazut anuntul tau referitor la domenii. Am si eu 2 de vanzare. Am nevoie de banii asa ca le dau mai ieftin. Primul e****t com vechi din '95, alexa 500 000 dar pe ultimele 7 zile e 260 000. Al doilea e p*****s info e pr1 1200 000alexa, la fel in crestere alexa ultimele 7 zile (~700 000). pe primu as vrea 180 euro al doilea 120. Pe amandoua daca le iei le dau cu 270. Daca esti interesat scrie-mi la office ****** tk sau pe mess ady_m*****e.
Am cerut statistici despre trafic si monetizare si am primit urmatorul print screen:
img153.imageshack.us/img153/4199/statsdyf.jpg
Imaginea de mai sus nu face nici o referire directa la numele mentionate in primul mesaj primit.
Printr-un simplu calcul matematic ne dam seama ca domeniile produc intr-o luna cam cat doreste "vanzatorul" pentru a le vinde. !?!?!?!???? De ce le vinde???
La o verificare rapida a site-urilor, primul este Adult Related iar cel de-al doilea o pagina statica cu cateva reclame , sub nici o forma neavand cum sa genereze sumele din imagine prin monetizare.
Pe Alexa domeniile apar cu "data not available".
Am solicitat un numar de telefon pentru a lamuri neclaritatile aparute. Initial am crezut ca face referire la alte nume de domenii si ca a incurcat raspunsurile.
Peste doua sapatmani am primit un raspuns, prin care isi cerea scuze ca nu a raspuns mai devreme. Nu a fost de acord sa imi trimita numarul de telefon, in schimb mi-a trimis adresa de messenger.
Bineinteles ca din primele 3 schimburi de mesaje pe YM s-a confirmat ca nu stie despre ce vorbeste si a primit ignore.
Nu fac public id-ul acestui membru, dar am trimis PM spre Administratorul seopedia pentru a lua masuri.
Momentan user-ul este inca ACTIV, asa ca aveti grija la ofertele pe care le primiti si nu uitati ca NU exista chilipiruri
GeoRanker - Local SEO Reverse Engineering Platform