In opinia mea, Dmoz fare o mare eroare neacceptand si cautarile cuvintelor fara diacritice.
Eu am o tastarura AZERTY, deci nu are diacritice pe ea si nici nu am timp sa imi bat capul cu scurtaturi. ( Pe plan profesional, am studiat in strainatate si nu am avut nevoie de diacriticele).
Google, desi folosea baza de date a ODP, accepta in trecut cautarile fara diacritice. Accepta evident si in prezent si este un lucru normal. Exista totusi diferenta in lista de rezultate. Adica poti regasi acelasi site pe prima 2 in Google Search scriindu-l cu diacritice si acelasi cuvant, la alta cautare, pe pagina 3 scriindu-l fara diacritice.
Responsabilii ODP Romania ar trebui sa propuna detinatorilor ODP permiterea cautarii in ODP cu si fara diacritice.
Utilitatea publica, pentru utilizatorul de rand care nu obisnuieste sa scrie cu diacritice, este zero intrucat la o cautare de genul: casatorie , rezultatul este zero.
Credeti ca acel utilizator, repet neobisnuit cu diacriticele, va reincerca sa tasteze : căsătorie ? Ma indoiesc in totalitate.
Si ultima remarca : Rotld nu foloseste / nuaccepta inregistrarea domeniilor cu diacritice. Asadar in opinia mea motorul de cautare al DMOZ are trebui sa fie actualizat in asa fel incat sa accepte cautarile cu & fara diacritice, asa cum face Google.

Răspunde cu citat