Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 13

Subiect: Com sau Ro ?

Revers este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    20
    Data înscrierii
    19th June 2015
    Vârstă
    30
    Posturi
    40
    Putere Rep
    20

Implicit Com sau Ro ?

Salut, as vrea sa stiu daca exista vreo diferenta intre domeniul .com si domeniul .ro, ma refer la faptul ca daca as avea un domeniu .com optimizarea site-ului ar fi mai buna si pentru alte tari ? sau nu are nici o legatura ? Nu ma prea pricep la lucrurile astea.
    Am un nume in engleza si cred ca ar fi mai potrivit un domeniu .com decat .ro, nu suna prea bine un nume in engleza .ro
    Pentru un site de muzica care nu se adreseaza doar publicului din Romania ar trebui sa aleg .com ?
    Voi ce parere aveti ?
    Ultima modificare făcută de Revers; 5th July 2015 la 10:36.

Floki este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    24
    Data înscrierii
    15th March 2015
    Vârstă
    57
    Posturi
    301
    Putere Rep
    24

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Citat Postat în original de Revers Vezi Post
    nu suna prea bine un nume in engleza .ro
    directbooking .ro
    bestjobs .ro , easy-jobs .ro , myjob .ro
    news. ro , hotnews .ro , spynews .ro , wall-street .ro
    click .ro
    businessmagazin .ro
    one .ro
    go4it .ro

Reputatie:
    20
    Data înscrierii
    19th June 2015
    Vârstă
    30
    Posturi
    40
    Putere Rep
    20

Implicit

Da ai dreptate cu asta in schimb aceste site-uri sunt mai mult adresate doar publicului din Romania, dupa cum am spus as vrea un site care sa se adreseze si altor regiuni, e un site de muzica. As vrea sa stiu un site .com se indexeaza mai greu decat unul .ro ? sau ce se merita sa aleg din cele doua ?...

Vicarious este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    27
    Data înscrierii
    4th June 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    338
    Putere Rep
    27

Implicit

Din punct de vedere SEO un domeniu com are sanse mai mari sa fie penalizat decat un domeniu ro. Sunt unele penalizari altgoritmice care inca nu se aplica domeniilor ro.

Olivian Breda este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    14th September 2012
    Locaţie
    Bucharest, Romania
    Vârstă
    44
    Posturi
    217
    Putere Rep
    29

Implicit

Cred că ar trebui să vezi unde ai audiența mai mare, în .ro sau în .com, și să alegi.

Nu îmi e clar cum poți targeta la fel de bine și audiență românească și internațională, în același site. De obicei, e mai bine să mergi pe una din audiențe, și vei avea, totuși, și ceva trafic din audiența secundară.

Reputatie:
    20
    Data înscrierii
    19th June 2015
    Vârstă
    30
    Posturi
    40
    Putere Rep
    20

Implicit

Citat Postat în original de Vicarious Vezi Post
    Din punct de vedere SEO un domeniu com are sanse mai mari sa fie penalizat decat un domeniu ro. Sunt unele penalizari altgoritmice care inca nu se aplica domeniilor ro.
    Nu inteleg la ce penalizari te referi eu am fost penalizat si pe un domeniu .ro si penalizat rau, pentru ca am incalcat o singura regula youtube am folosit jw player pentru unele videoclipuri distribuite si nu am folosit playerul lor original, iar pentru asta aproape am disparut de pe google. Inainte sa fac asta aveam 2000 de vizite zilnice doar de pe google.ro

PetreE este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    20
    Data înscrierii
    1st June 2015
    Locaţie
    Ploiesti
    Vârstă
    33
    Posturi
    72
    Putere Rep
    20

Implicit

Parerea mea este ca ar fi mult mai bun un domeniu .com, siteul tau targetand si public strain. Din pct de vedere seo, TDL-ul am observat ca nu conteaza prea mult, daca te gandesti din pct de vedere al utilizatorului: noua ca romani ne e usor sa retinem .ro ca e tdl-ul aferent tarii noastre insa pentru cineva din exterior este mult mai simplu .com .

.com e ceva general, international, peste tot, asa il priveste un utilizator care nu are tangente cu dezvoltarea web.

Pentru a avea succes trebuie sa te pui in locul unui necunoscator al internetului, sa te comporti ca unul care doar navigheaza, vei avea succes.

geo888 este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    12th December 2007
    Posturi
    259
    Putere Rep
    36

Implicit

Daca ai o idee foarte buna pentru a dezvolta un brand in urmatorii ani cum ar fi 'revers. com' cred ca ar fi mai bine sa alegi com pt ca va fi mai usor sa adaugi alte traduceri ale site ului in functie de geolocatia vizitatorului site ului. Iar actualii clienti romani sunt destul de bine familiarizati cu com si ro. Numai la alte tld gen co/me/in... care pot parea la inceput mai dificil de acceptat, cu timpul si ele pot deveni foarte bune, daca contentul site ului/portalului este folositor vizitatorului.

Daca iti permiti le poti lua pe amandoua, dezvolti mai intai pe com si daca nu va merge foarte bine, poti trece la dezvoltarea numai pe ro
    Lucrurile nu sunt greu de facut, ceea ce e greu e sa te pui in starea de a le face...

Vicarious este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    27
    Data înscrierii
    4th June 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    338
    Putere Rep
    27

Implicit

Citat Postat în original de Revers Vezi Post
    Nu inteleg la ce penalizari te referi...
    Go0gle stie limbi, dar pe nici una mai bine decat engleza. De obicei, update-urile unor altgoritmi, cum ar fi pinguin sau panda, incep de pe site-urile de limba engleza, de pe com-uri, uneori aceste update-uri ajung dupa o luna pe domeniile ro, altele nu mai ajung deloc, sau nu au acelasi impact. Spre exemplu, penalizarea EMD (exact match domain) se pare ca n-a avut acelasi impact pe ro cum a avut pe com.

Alex Florea este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    6th July 2011
    Locaţie
    Italy
    Vârstă
    39
    Posturi
    131
    Putere Rep
    28

Implicit

As opta pe .COM daca as fii in locul tau... domeniile .COM sunt bine vazute de Google.
    Ma uit la frecvent la Clipuri/Trailere/Filme si castig bani in timp ce scurtez link-uri.

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •