Si la mine e mai rapid, insa ma intreb daca nu e prea devreme pentru un verdict. Macar sa o tina tot asa!
Si la mine e mai rapid, insa ma intreb daca nu e prea devreme pentru un verdict. Macar sa o tina tot asa!
Acum este pe un server unde mai sunt 2-3 site-uri extrem de mici. Practic are un server intreg.
Inainte era pe un server unde mai erau 30 de site-uri mari.
Ar trebui sa se simta o diferenta mare.
Co-founder of Deepstash. Tech lover. Dinosaur. Dad. Chef.
nelamurire: daca inteleg eu bine e vb de un server nou pe aceeasi conexiune, corect?
situatie in care php-ul din spatele forumului (banuiesc ca pe asta merge) ar trebui sa genereze mai repede pagina si apoi sa o serveasca celui care a cerut-o;
din cunostintele mele tehnice situatia e cam asa: pana cand php nu termina de generat tot codul.. nici un pic de html nu e servit clientului, prin urmare diferenta ar trebui sa se vada in faptul ca primul element din pagina apare mai repede, restul din ele depinzand in mare masura de conexiune si nu de server;
e drept ca atunci cand procesorul e stresat de php/mysql.. nici apacheul nu mai serveste asa de repede, insa nu mi-am dat seama ca un forum are cerinte asa de mari;
ca sa si raspund la intrebare: cred ca observ o mica imbunatatire, insa este devreme sa confirm in ce consta aceasta diferenta;
succes!
Momentan nu prea pot sa-mi dau seama, dar stiu ca zilele trecute imi erau afisate pagini goale cand navigam pe forum
Gabriel, nu banda era problema, ci load-ul pe server, care ducea catre timpi foarte mari de incarcare, si (nu rar) timeout-uri (pagini albe).
Co-founder of Deepstash. Tech lover. Dinosaur. Dad. Chef.
Acum 2 minute ce am primit iar o pagina alba
Sincer sa fiu eu chiar nu observ vreo diferenta.
curiozitate: incarcarea era data de baza de date sau de tehnicile de programare din php?
intreb asta pentru ca am avut si eu o problema asemanatoare cu un script custom care desi parea optim ducea serverul in incarcare 30+ in unele momente de trafic intens.. si tot scria pe disc (banuiesc ca din cauza swapului pe care il facea, blocul de date prelucrat avand ceva dimensiune);
sper ca raspunsul la curiozitatea mea poate fi "sharuit"
\\later edit: nelamurirea mea cu banda era legata de cateva din raspunsurile de mai sus care faceau referire la asa ceva
numai bine,
Ultima modificare făcută de Ciprian.Olaru; 15th May 2008 la 00:17.
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)