Postat în original de
Florin Traian
Eu cred ca un domeniu de genul asta se poate vinde cu cateva mii de E la o companie care vinde asa ceva, sa zicem un bosh sau care mai sunt.
Nu cred ca ar fi o mare investitie pentru ei.
Daca il vinzi cand e si pe pozitia unu, mai bine.
Cum ar zice bunicul. Vise taica vise...
Ai idee ce inseamna sa vinzi ceva catre o multinationala? Si just for fun, cum le dai factura pe un domeniu .ro? Nu de alta dar daca iti dau 3 Lei pe domeniu, lor va trebui sa le pui domeniu de 3 lei pe factura, nu consultanta 
Asta una la mana. A doua la mana. Hai sa ne trezim. Tom de data asta a pus fix degetul pe rana. Am pe cineva in familie cu firma de constructii, centrale termice si instalatii sanitare.
Ca sa ii vinzi ceva de genul asta:
1. va dura 2 ani sa il convingi sa cumpere pentru ca nu poti demonstra fizic avantajele
2. va prefera ceva brandabil
3. nu va da banii aia in veci
Apoi, producatorul nu va da banii aia in veci din alt motiv
1. Producatorul .... produce. Nu este extrem de implicat in marketing.
2. Resellerii sunt implicati in marketing, insa un produs de genul centrale termice nu e cumparatura spontana. Si d-asta se marketeaza diferit.
3. Daca te axezi pe retail nu faci mare lucru.
4. Pe piata mare de regula, centrala vine recomandata de firma care instaleaza asa ceva, si puterea ei se calculeaza in functie de dimensiunea spatiului de incalzit, tipul constructiei etc. Nu sta Gigel pe net sa caute centrala termica de 75W cu supapa de suprapresiune si senzori de gaz.
Si ipotetic vorbind si daca o cauta, ma indoiesc ca isi baga cardul sa o cumpere online. Daca Gigel (cumparatorul nostru ipotetic) o cumpara online atunci e un idiot. Si cel mai probabil nu va fi in stare sa termine procesul de inregistrare pe site darmite sa o cumpere. Apoi, pretul unei centrale termice, depaseste limita tranzactiilor zilnice care se pot face online cu cardul pe default. Si Gigel va avea surprize.
Just for fun, apropo de centrale termice domeniu de zeci de mii de euro. Internet.net s-a dat cu 22.000$ recent (adica vreo 17K euro).
PS. centralatermica.net si .org sunt libere. Daca centraletermice.ro face zeci de mii, astea sigur fac tot cam atat.
Fara sa o spun cu rautate, adevarul e urmatorul. DA, sunt (pardon, au fost) domenii care merita. Vezi ca are Broscoi un thread dragut pe tema asta. Insa restul, sunt lightyears away. Se mai gasesc ce-i drept oameni care habar nu au ce cumpara. Si dau 200 de euro pe avioane.com. Insa de regula vin si pleaca rapid din piata asta. Iar domeniile lor ajung sa aiba un status interesant. PendingDelete.
Ultima modificare făcută de Emil; 22nd February 2011 la 20:59.
"Wire telegraph is a kind of a very, very long cat. You pull his tail in New York and his head is meowing in Los Angeles." Albert Einstein