Eu o sa vin cu parerea privita din prisma prestatorului de servicii.
Cazul 1. Prima ocazie de colaborare:
- in primul rand incerc sa ofer calitate (diversi factori)
- apoi "reglez" pretul dupa calitatea oferita dar si in fuctie de cerinta ofertantului,
- seriozitatea (a) poate fi sustinuta de alti useri prin mesaje de genul "am colaborat cu el, e ok", "recomand", "user serios" sau (b) poate lipsi (degeaba onorez comenzile in cateva ore la cateva articole sau in 2-3 zile daca sunt cateva zeci de articole, ca daca nu-i convine calitatea... isi face treaba cu altcineva).
Cazul 2. A n-a colaborare:
- in primul rand ii convine calitatea de care beneficiaza, ca nimeni nu revine la cineva care nu ii ofera o calitate buna,
- are la activ cateva experiente pozitive (ofertantul e multumit de colaborarile anterioare, alti useri isi exprima multumirea), stie ca termenul este respectat, stie ca primeste un PM in caz ca se intampla ceva,
- pretul e posibil sa scada din importanta. De obicei nu prea se cresc preturile, am zis de obicei. Daca e multmuit de calitate (punctul 1), plateste (bineinteles ca nici prestatorului sa nu-i creasca sorici in loc de piele).
Ca un rezumat:
Cazul 1:
1 - calitate
2 - pret
3 - seriozitate
Cazul 2:
1 - calitate
2 - seriozitate
3 - pret
Calitatea ramane pe primul loc, ca degeaba exista seriozitate daca actiunea nu-si atinge nivelul asteptat.
"Modul in care gandesti atunci cand pierzi, determina cat mai ai de asteptat pana vei castiga" David Schwartz