E intradevar ca prea web 2.0. Dar arata bine zic eu.
Este o regula pe care si eu mi-o tot spun: vizitatorul va cauta raspunsul cel mai rapid si cel mai la indemana scanand pagina si nu citind-o. Deci daca-ti imaginezi ca vizitatorul va citi ce scrie pe primele bannere (in afara de cel cu bamboo) eu zic ca te inseli. Privirea lui e mai rapida decat orice scanner existent si degetul de pe rotita de la mouse in miscare continua.
De ce? In primul rand pagina trebuie sa fie ca un afis, (lizibil, clar si concis). De ce nu facem design la afise cu 100 de tipuri de fonturi? Tocmai ca se instaleaza deruta.
Primele bannere de pe site, avand in vedere ca au in fundal diferite afise, multe tipuri de fonturi si culori, provoaca un discomfort vizual. Trebuie intr-adevar sa te concentrezi putin sa deslusesti ce e acolo. Si dupa cum am spus, comoditatea vizitatorului primeaza.
Footerul ocupa prea mult din pagina, iarasi prea multe forme si culori. Exista tipul acela de footer cu logo BW cu transparenta si la mouse over se coloreaza. Nu degeaba multe situri preiau stilul respectiv. Si oricum ceva mai mici.
Ca o concluzie, daca piesele din acest puzzle sunt aranjate altfel, ochiul vizitatorului va sta linistit.
A da, si sunt 3 tipuri de meniuri orizontale, din care unul seamana cu bannerul vecin. Asta iar nu-i prea bine.

Răspunde cu citat