Citat:
? Te rog, matei, argumenteaza ce am scris gresit. Ce greseli ft mari
My pleasure.
Citat:
Am avut ateroscleroza flacau, eram la un pas de amputatie. LDL-UL era blocat in artere (am fost in spital in UK/ Londra si asta mi-au zis).
Dupa cum vezi aici si aici, ateroscleroza nu inseamna LDL blocat in artere. E adevarat ca LDL-ul ridicat favorizeaza ateroscleroza, dar nu sunt acelasi lucru. De ateroscleroza nu scapi prin alimentatie. Daca se putea, nu mai erau atatea cazuri de IMA. Mai probabil e vorba de o hiperlipidemie familiala. De asemenea, e important de stiut ca ateroscleroza avem toti in anumite nivele. Important este sa intelegi ca LDL ridicat =/= ateroscleroza si ca in niciun caz nu se poate localiza exclusiv intr-un anume loc.
Citat:
orice urma de coagulare a disparut.
Ateromatoza nu inseamna coagulare. Si ar fi f rau sa ai coagulare intravasculara, dar la fel de rau sa nu ai coagulare atunci cand e cazul.
Citat:
(disparitia inflamatiei sau a ingerarii de alimente care provocau inflamatie).
Este f greu sa cuantifici asa ceva. Daca ai pierdut in greutate si s-au dus durerile de spate, este f posibil sa se fi dus stresul de pe coloana. Sa zicem ca ai 140 de kg. La greutatea aia, tesutul adipos pune un stres enorm pe inima si pe coloana. Elimini cauza durerilor, dispar durerile. Puteai sa-ti faci si liposuctie, rezultatul ar fi fost acelasi.
Citat:
O metoda e carb metabolism (ceea ce faceti majoritatea - cand corpul elibereaza insulina) si FAT metabolism (ketoza)
Fals. Confunzi ketoza - care se activeaza in anume situatii cu metabolismul lipidic. Nu e vorba de ORI, e vorba de SI. Dar daca ar fi asa, am putea arde grasimile numai dupa fasting sau dupa inlaturarea carbohidratilor. GRESIT.
Citat:
Legat de coagularea sangelui, mi-au disparut hemoroizii
Hemoroizii nu apar prin coagulare. Mai multe detalii aici. Sunt un fel de varice mai degraba pe care ulterior poate aparea tromboza.
Citat:
Pentru a atinge ketoza, trebuie sa tai TOTI carbohidratii (amidon e un carb, glutenul e un carb - deja s-au scos 50% dintre plante).
Pentru a intra in ketoza nu trebuie sa tai toti carbohidratii. Ca fan keto, poti sta linistit in 30-35 de grame de carbs pe zi, ori daca vorbim de salate aici, e chiar multa verdeata. E adevarat ca dureaza cu o zi doua mai mult intratul in ketoza, dar conditiie pot fi atinse fara probleme fara sa fii atata de restrictiv. De asemenea, glutenul, cum am zis, nu e carb si nici nu are valoare calorica.
Citat:
Avem o EPIDEMIE de diabet si obezitate, in intreaga lume dar si noi
Tehnic vorbind, daca ar fi boli contagioase, ar fi pandemie. Dar nu sunt boli contagioase. Insa diabetul si obezitatea sunt boli care pot fi stapanite prin regimuri de viata echilibrate, nu extreme.
[quote]De ce majoritatea romanilor au guta?[/source]
Gonna need a source for this. Hai sa nu exageram.
Citat:
Stiti ce sunt oxalatii?
Da.
Si ar mai fi.
Problema e ca la modul cum pui problema, aceasta dieta ar fi un panaceu. Nu este. Poate sa fie un real pericol pentru cei care sufera sau sunt pe cale sa dezvolte un anume boli. Nici nu e sustenabil. E foarte bine ca iti monitorizezi sanatatea, insa mai trebuie ceva studiu ca sa intelegi fenomenele secundare schimbarii regimului de viata.