Rezultate 1 la 6 din 6

Subiect: Realitatea virtuala

Marcous este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    24
    Data înscrierii
    12th March 2014
    Posturi
    431
    Putere Rep
    24

Implicit Realitatea virtuala

As vrea sa dezbatem putin acest subiect.

Am tot vazut ca, in afara cel putin, este foarte atent urmarit acest fenomen si multi afirma ca va produce un impact asemanator cu aparitia internetului.

Voi ce credeti?

Ethos este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    19
    Data înscrierii
    14th June 2016
    Locaţie
    Bistrita-Nasaud
    Posturi
    44
    Putere Rep
    19

Implicit

Tot ce-a fost ori o să fie / În prezent le-avem pe toate
    scria un poet român de geniu acum vreo 133 de ani. Ceea ce înseamnă că dacă un lucru se schimbă, atunci acel lucru ține de suprafață, nu de esență. Esența rămâne imuabilă. Roata se învârte, axul stă (Osho).

Concret, la subiect: ce este realitatea virtuală? Scufundarea ta într-o lume a imaginației. Dar acest lucru există deja, cam de pe vremea apariției visului și a visării, fiind exploatat mai târziu de artiști, în producțiile lor literare sau cinematografice. Vizionarea unui film este tot o scufundare într-o realitate imaginată de cineva. Privirea unui meci de fotbal cu sufletul la gură este tot la fel, o rupere de realitatea cotidiană și o aderare la o altă realitate. Ceea ce diferă în aceste cazuri este mijlocul exterior prin care se realizează această translație, adică instrumentul.

Nu pot decât să-mi dau cu presupusul că realitatea virtuală este un fel de upgrade la filmul sau la jocul video obișnuit, în cazul RV magia ar fi mai puternică, imersia mai adâncă. Dar altfel, la nivel esențial, este tot o plonjare a noastră într-o „lume paralelă”.

Va schimba RV modul fundamental în care trăim azi? Nu știu. A schimbat industria cinematografică modul în care trăiesc oamenii? În mod clar a avut un efect, astăzi mergem la cinema și achiziționăm bluray-uri, este un mod minunat de a ne petrece timpul liber, dar nu s-a produs o mutație, după cele două ore ne vedem în continuare de viețile noastre. Filmul este ca o carte, ca orice altă activitate plăcută.

Așadar, nici RV nu cred că va schimba lucrurile mai mult. Iar dacă o va face, atunci va fi destul de nasol, deoarece vom ajunge să preferăm iluzia realității.

În concluzie, părerea mea e să nu ne grăbim a pleca urechea la vocea cea seducătoare a mass-mediei și agenților de piar, a căror sarcină sigur că asta e, să filosofeze despre viitorul omenirii, nu pe baza unor concepte profunde, ci promovând diverse tehnologii, că doar asta sunt și plătiți să facă. De fapt nu, e părerea lui Eminescu, în aceeași poezie. Eu doar subscriu.

Infrasunete este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    20
    Data înscrierii
    14th August 2015
    Locaţie
    Bucharest
    Posturi
    65
    Putere Rep
    20

Implicit

Ba eu cred ca va schimba dar in momentul in care vor ajunge sa controleze asta foarte bine.

Ai dreptate in ce zici insa spre deosebire de vis, carte, film etc. realitatea virtuala va fi controlabila. O carte nu prea poti sa o controlezi, ci mergi pe firul ei, la fel si un film. In momentul in care cineva va face un joc sau ceva de genul in care omul va putea sa faca ce vrea el, se va imbogati. Probabil in acelasi moment vor exista si oameni prinsi in acea realitate fiindca asa cum ziceai tu mai sus, va fi mult mai smechera ca realitatea in care traiesc ei. Probabil e de preferat sa fii gangster intr-o realitate virtuala in loc sa te trezesti si sa te duci la birou unde esti un numar intr-un grafic.

Mishu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    28th March 2013
    Vârstă
    57
    Posturi
    1.307
    Putere Rep
    31

Implicit

Da, dom'le, ce ti-e si cu realitatea asta... adica aia...
    Virtualizeaza astia tot: bani, relatii, etc. Eu zic sa nu mai pierdem timpul si sa lansam mancarea virtuala. O dam la juma' de pret, poate are succes.
    Metoda e simpla: N-ai bani decat de cartofi? Pune-ti ochelarii virtuali si vei vedea ca mananci carne!
    Mai povestea al batran ca punea ochelari verzi la capre sa manance coceni. Si aia era tot realitate virtuala. Asa ca, are dreptate Ethos, toate-s vechi si noua-s toate!

Marcous este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    24
    Data înscrierii
    12th March 2014
    Posturi
    431
    Putere Rep
    24

Maria Ene este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    21
    Data înscrierii
    23rd March 2015
    Posturi
    95
    Putere Rep
    21

Implicit

Freefly VR, Zeiss VR One, Samsung Gear VR, Razer OSVR, Avegant GLYPH, Microsoft HOLOLENS, care combina realitatea virtuala cu cea augumentata pentru a rezulta, probabil, cel mai ambitios dispozitiv de pana acum (stai in bucatarie si in acelasi timp mergi pentru o vizita pe Marte , si multe altele - sunt dispozitive despre care unii pot spune ca le ocupa tot timpul. Pentru indivizii „adanc” legati de VR va veni si momentul in care vor face extrem de greu diferenta intre realitate si virtual. Si mai grav e ca astfel de indivizi pot experimenta un „maine mort” din punct de vedere „realist”. Sunt de parere ca pe lista cu droguri de abuz care dau dependenta, in scurt timp ar putea fi adaugat VR, un „drog” pe care multi si-l vor administra continuu, fara sa-si mai doreasca sa se trezeasca.

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Răspunsuri: 8
    Ultimul Post: 30th April 2016, 21:16
  2. Vand realitatea.org
    De Emil în forumul Domenii
    Răspunsuri: 9
    Ultimul Post: 9th June 2011, 01:20
  3. Proprietate virtuala vanduta cu 600.000$
    De Eradu în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 14th November 2010, 17:31
  4. Review Mafia Virtuala