Rezultate 1 la 10 din 43

Subiect: A inceput revolta fata de Adblock?

Afișare hibrid

Mishu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    28th March 2013
    Vârstă
    57
    Posturi
    1.307
    Putere Rep
    32

Implicit

Citat Postat în original de emm Vezi Post
    [B]...............
    Tu ti-ai ales deja tabara, dar esti doar in prima etapa (negare) si te agati de o speranta. Eu sunt deja in ultima etapa (acceptare), si incep sa vad oportunitatile majore care reies din aceasta miscare. Cine stie sa fie printre primii care vor castiga ca urmare a acestui trend, va putea avea venituri uriase. Incearca sa treci cat mai repede prin toate stadiile, sa ajungi in ultima etapa (acceptare) si dincolo de asta vei vedea profitul.
    Ce-i cu tine de te grabesti in halul asta? M-ai etichetat una-doua!
    Nu-i bai, nu m-am suparat.
    Nu am nimic monetizat in felul asta si nu e vorba de a ma pozitiona intr-o tabara sau alta, dar caut sa fiu realist. Ceea ce spui tu are o aplicabilitate limitata mai ales daca vorbim de .ro unde mai degraba se accepta un serviciu mai slab calitativ dar gratuit decat unul superior calitativ dar platit. Am si spus, diferentele de calitate trebuie sa fie enorme. Iar cand am spus costuri nu m-am referit la ce plateste unul sau altul pentru continut ci la mult mai mult.
    Faptul ca poti sa vii cu 1-2 exemple de site-uri monetizate in felul asta nu reprezinta nimic. E fara valoare, zero! Din ce cauza? Pentru ca fiecare nisa are specificul ei, fiecare zona are specificul ei, etc.
    Vor fi si la noi care vor reusi in felul asta. Dar de aici pana a generaliza e distanta mare.
    Da, daca ai proiecte care se preteaza, spor la treaba, acum e momentul! Dar sa crezi ca orice site poate fi monetizat in felul asta...

emm
    emm este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    58
    Data înscrierii
    11th November 2006
    Posturi
    829
    Putere Rep
    58

Implicit

Citat Postat în original de Mishu Vezi Post
    Ce-i cu tine de te grabesti in halul asta? M-ai etichetat una-doua!
    Nu-i bai, nu m-am suparat.
    Nu am nimic monetizat in felul asta si nu e vorba de a ma pozitiona intr-o tabara sau alta, dar caut sa fiu realist. Ceea ce spui tu are o aplicabilitate limitata mai ales daca vorbim de .ro unde mai degraba se accepta un serviciu mai slab calitativ dar gratuit decat unul superior calitativ dar platit. Am si spus, diferentele de calitate trebuie sa fie enorme. Iar cand am spus costuri nu m-am referit la ce plateste unul sau altul pentru continut ci la mult mai mult.
    Faptul ca poti sa vii cu 1-2 exemple de site-uri monetizate in felul asta nu reprezinta nimic. E fara valoare, zero! Din ce cauza? Pentru ca fiecare nisa are specificul ei, fiecare zona are specificul ei, etc.
    Vor fi si la noi care vor reusi in felul asta. Dar de aici pana a generaliza e distanta mare.
    Da, daca ai proiecte care se preteaza, spor la treaba, acum e momentul! Dar sa crezi ca orice site poate fi monetizat in felul asta...
    Nu am intentionat sa te etichetez, imi cer scuze daca asa reiese.

Pur si simplu am dedus din postare ca esti hotarat sa lupti impotriva curentului. Cel putin asa parea sa fie situatia. Iar acceptarea sau refuzul este, pana la urma, o decizie personala; eu prezint argumente in favoarea acceptarii, dar asta nu inseamna ca imi permit sa judec pe cei care decid altfel. Fiecare decide cum stie mai bine, iar rezultatul ii apartine, bun sau rau. Eu nu sunt infailibil, si nicio argumentatie nu este infailibila.

Eu am venit doar cu argumente in sprijinul faptului ca nu e vorba doar un moft aici, un trend trecator, sau ceva care sa poata fi schimbat prin eforturile colective ale webmasterilor. Parere pe care o sustin si o voi sustine in continuare; experienta de 25 de ani in diverse modele de business cat si destui in online, m-a invatat clar cel putin un lucru, ca trebuie sa-i dai clientului ce vrea si nu invers. Desigur ca poti sa-l educi, dar in acest caz lucrurile sunt deja prea departe pentru asta. Asa cum si SEO s-a schimbat, ceea ce mergea cu 5 ani in urma nu merge astazi. Iar acum 5 ani, sau acum 10 ani, faceam business online in moduri foarte diferite decat astazi. Asta e situatia, odata la cativa ani piata online este zdruncinata din temelii.

Si din acest motiv, cum am mai spus, cu cat mai repede ajunge cineva la stadiul de acceptare, cu atat vede mai repede luminita de la capatul tunelului. Sigur ca un publisher important ar putea eventual forta mana userilor, si sa le taie free content daca nu au AdBlock. Din simplul motiv ca acel publisher este unic, important, nu exista alternativa si n-ai cum altfel. Este bine? este rau? vor constata in timp. Posibil ca raspunsul sa difere, de la caz la caz. Totusi pentru publisher-ii mai mici cum suntem mai toti pe aici, sunt 100% convins ca a forta mana utilizatorilor nu va duce la rezultate, ci este doar in defavoarea sitului respectiv.

Sunt convins ca exista temeri justificate pentru multi webmasteri, poate si in cazul tau. Toti cei care castiga din asta resimt temerea si resimt si scaderile. Eu am ales cu multi ani in urma sa nu depind de reclama in niciun model de business, asa cum nu depind nici de SEO, din cauza ca sunt domenii in care nu ai control si poti pierde oricand venitul. Mesajul meu pentru tine, daca esti in situatia asta, cat si pentru toti ceilalti afectati de situatie, este unul simplu. Aveti nevoie de o etapa creativa, poate ceva in genul urmator:

Luati-va timp, relaxati-va si incercati sa ganditi creativ. (Eu imi golesc mintea si ma relaxez inainte de asta, ca si cum nu ar exista nicio problema). Faceti un checklist cu toate metodele de monetizare posibile pentru orice alt produs sau serviciu, similar sau nu, si vedeti cum/daca se poate potrivi. Discutati daca aveti cu cine, brainstorming-ul ajuta mult. Treptat, veniti cu idei poate traznite la prima vedere, si testati, testati. Cereti pareri si pe forum. Daca business-ul vostru e amenintat, colegii de pe forum vor incerca sa va ajute. Dar va trebui sa furnizati informatii despre nisa, ce merge intr-una nu merge in alta.

Prin eliminare si testare repetata veti putea ajunge la un model functional de monetizare pentru situatia Adblock. O idee ar fi sa se utilizeze, daca e posibil, cat mai multe modele de monetizare posibile simultan. Iar pe parcurs se va vedea care sunt cele mai eficiente si daca eventual trebuie renuntat la unele din ele, pentru a imbunati pe cele mai eficiente.

Sigur ca in anumite nise e mai greu, totusi stiu ca intotdeauna sunt si moduri de monetizare mai ascunse, pe care nu le vedem cu usurinta. Insa odata descoperite, pot deveni foarte eficiente. Timp si gandire. Nu e ceva ce poti rezolva in jumatate de ora. Dar sanse sunt, in orice domeniu.

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Solutii pentru adblock?
    De MarianC în forumul Subiecte pentru incepatori
    Răspunsuri: 32
    Ultimul Post: 8th September 2015, 16:42
  2. Utilizarea AdBlock - Afectarea veniturilor
    De Raknar în forumul Subiecte pentru incepatori
    Răspunsuri: 10
    Ultimul Post: 18th August 2015, 21:59
  3. Adblock Plus invinge editorii germani in instanta
    De Pami în forumul Metode de promovare, Analiza trafic.
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 23rd April 2015, 16:32
  4. A inceput sezonul .. si agentiile de turism au inceput spamul
    De roadrunner în forumul SPAM made in .RO
    Răspunsuri: 17
    Ultimul Post: 25th April 2007, 22:31
  5. Adblock
    De florin în forumul Adsense
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 28th August 2006, 17:49

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.