Postat în original de
emm
people don’t want to spend money on the ‘what’, they want to spend money on the ‘why’.
Asta este esenta in 2015. 99% din site-uri ofera "nimic" si vor sa fie platiti pentru asta. 99% din site-urile romanesti ofera titluri pentru click (clickbait'y) si pentru asta vor sa fie platiti. Continut? Unde?
"why" e tipul de continut pentru care oricine este dispus sa plateasca. Iar daca tot suntem pe un forum seo, sa incercam un exemplu seo related.
Avem x topicuri:
1. vand links pe site-uri de 2 lei, cu pa si da mare. Vrei sa platesti sa citesti asa ceva? Fie si prin ads pe pagina? NU.
2. ce parere aveti despre site-ul meu! Vrei sa platesti sa citesti asa ceva? NU.
3. ajutor, site-ul meu este penalizat! Vrei sa platesti sa citesti asa ceva? NU.
4. nu o sa-ti vina sa crezi ce update a facut google azi! Vrei sa platesti sa citesti asa ceva? NU. Pentru cei interesati de "astfel de" content de calitate, va rog "click aici".
5. Vand! Vrei sa platesti sa citesti asa ceva? NU.
6. Vreau! Vrei sa platesti sa citesti asa ceva? NU.
7. etc
8. 100 reguli obligatorii pentru optimizarea seo a unui site/magazin in 2016! Vrei sa platesti sa citesti asa ceva? DA! Vrei sa primesti banii inapoi daca consideri ca articolul nu a meritat? DA. (stiu, o parte ii cer inapoi pentru ca sunt "smecheri", dar multi considera util sa plateasca continut de calitate)
Si atunci de ce nu imi dai ocazia sa platesc pentru ce vreau sa platesc? De ce sunt obligat sa inchid sute de pop-up, mii de ads cretine, etc? Pentru ca nu esti destul de "priceput" sa-ti organizezi site-ul si sa generezi content util?
Incercati sa cititi can-can, evz, gandul, etc . E cineva dispus sa plateasca pentru articole "tampite", copiate, traduse, etc? Nu. Se schimba ceva daca aceste ziare se inchid? Da, cu siguranta! (in bine)
-----------------
Eu observ acest trend de ani de zile in jocurile de pe IOS (tableta). Seby (baiatul meu) instaleaza doar jocuri free, le joaca! Daca unul din ele este ok, ma roaga sa il cumpar. 2 usd, 5 usd, 20 usd, etc.
Eu am cumparate 10 apps, cu functionalitati diverse. Le-am testat, am considerat ca sunt utile, le-am platit.
Am avut si plati gresite, mail la apple, au facut refund! Am avut plati gresite dpdv tehnic, am dat mail la dezvoltatori, au reparat! Etc
Incercati sa ganditi contentul pe model apps! Free initial, te atrage, castiga un client! Client care o recomanda, ofera reviews, etc.
App slaba, inutila? Nu ai clienti = renunti la app.
Poti sa faci un business superb prin dezvoltarea de apps de calitate, sau poti sa te vaiti prin dezvoltarea de apps de 2 lei. Similar content!
Ultima modificare făcută de Dan; 18th October 2015 la 22:28.
Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.