Din multitudinea de "tips and trickuri" despre comertul online pe care le citim zilnic, m-am gandit sa mai adaug si eu o smecherie intalnita astazi.
Se preteaza la siturile care vand un singur produs, mai precis la acele pagini luungi care incearca sa te convinga ca ai nevoie de acel produs.
Ei bine, cand am ajuns la capatul unei astfel de paginii, secretsatellite.com/lyngsat, si vroiam sa o inchid, a aparut o reclama cu 50% reducere.
Ce imi pare deosebit la asta este faptul ca reclama a fost declansata, banui, fie de faptul ca am ajuns la sfarsitul paginii, fie de acelasi event plus faptul ca mouseul, in urcare spre butonul Close sau Back trece peste o zona sensibila la "onmouseover" care declanseaza aparitia reclamei. Cred ca aceste conditii sunt foarte usor de prins cu un javascript.
Daca nu reusesti sa convingi pe cineva dupa o pagina plina de avantaje ale produsului si persoana tocmai vroia sa paraseasca pagina, mai ai o sansa sa reusesti sa-l prinzi ca si client daca ceea ce l-a oprit din a face cumpararea a fost pretul.

Răspunde cu citat