Pagina 2 din 2 PrimulPrimul 12
Rezultate 11 la 15 din 15

Subiect: Taxe si proceduri import produse China

Serban Cristian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    83
    Data înscrierii
    1st November 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    49
    Posturi
    4.328
    Putere Rep
    83

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

5000 usd pentru 7metrii cubi?

roaga l sa ti dea cotatie pentru TNT Economy Express de la TNT China, mi e teama ca iesi tot pe acolo si vine de 20 ori mai repede.
    Nu stiu care e variatia volum/greutate la tine, pentru 290 kg in 9 baxuri mari imi ia 3000.

Consumatorul este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    4th February 2008
    Locaţie
    Romania
    Posturi
    713
    Putere Rep
    38

Implicit

Multumesc, o sa incerc sa ii contactez.

Eu vreau sa imi fac o idee despre ce inseamna importul produselor din China deoarece pana acum nu am efectuat asa ceva si de asta am apelat la cei care s-au confruntat cu asa ceva.
    Principala problema (daca nu obstacol) ar fi aplicarea taxele vamale care, din cate am observat eu, raman la latitudinea si bunavointa vamesului peste care ai "norocul" sa dai.

Am auzit de cazuri in care, desi s-au platit toate taxele solicitate la vama in momentul declararii produselor, dupa cateva luni s-au primit notificari de la Autoritatea Vamala conform carora plata initiala nu a fost suficienta si ca firmele respective sunt datoare la ANAF si trebuiesc platite majorari de intarziere.

Legea in Romania nu e destul de coerenta, iar aplicarea ei lasa mult de dorit, de asta vreau sa aflu mai multe pareri de la cei patiti, ca sa exclud pe viitor orice scenariu de gen.

Citat Postat în original de Marius Cristian Vezi Post
    Extras de pe chat cu cineva care s-a ocupat in Bucuresti cu asa ceva, scuze ca nu prelucrez.

Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    4th February 2008
    Locaţie
    Romania
    Posturi
    713
    Putere Rep
    38

Implicit

Se pare ca sunt mai mult de 7 metri cubi, undeva la 20 per total, am cumulat mai multe comenzi pentru taxele astea.
    O sa incerc si o cotatie de la TNT, dar din cate am inteles de la chinezi, transportul cu vaporul e cea mai ieftina varianta pentru mine, multumesc pentru sugestie!

Citat Postat în original de Serban Cristian Vezi Post
    5000 usd pentru 7metrii cubi?

roaga l sa ti dea cotatie pentru TNT Economy Express de la TNT China, mi e teama ca iesi tot pe acolo si vine de 20 ori mai repede.
    Nu stiu care e variatia volum/greutate la tine, pentru 290 kg in 9 baxuri mari imi ia 3000.

Gratian Alinei este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    25
    Data înscrierii
    8th November 2013
    Locaţie
    Mangalia
    Posturi
    203
    Putere Rep
    25

Implicit

Citat Postat în original de Consumatorul Vezi Post
    Principala problema (daca nu obstacol) ar fi aplicarea taxele vamale care, din cate am observat eu, raman la latitudinea si bunavointa vamesului...
    Legea in Romania nu e destul de coerenta, iar aplicarea ei lasa mult de dorit, de asta vreau sa aflu mai multe pareri de la cei patiti, ca sa exclud pe viitor orice scenariu de gen.
    Fals. În domeniul vamal, legislația este cea a UE.

Problemele care apar sunt de la "încadrarea tarifară" (la ce cod îl încadrezi). Importatorii caută încadrarea cu tariful cel mai mic și/sau care nu necesită aprobări suplimentare (licențe etc). Pentru fiecare încadrare în parte, dacă vei căuta, găsești detalii. Unii comisionari, de regulă mai mici, îți vor întocmi declarația conform cerințelor tale (e competiție și la ei). Bunăvoința vameșului s-ar traduce prin profesionalismul lui - apreciez că cca 80% sunt slab pregătiți. Dacă dai de unul dintr-ăsta, treci, dar la un control ulterior se întocmește un act constatator cu urmări (amenzi, diferențe de taxe). Caută încadrarea corectă și nu vei avea probleme.

Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    4th February 2008
    Locaţie
    Romania
    Posturi
    713
    Putere Rep
    38

Implicit

Citat Postat în original de Gratian Alinei Vezi Post
    Fals. În domeniul vamal, legislația este cea a UE.

Problemele care apar sunt de la "încadrarea tarifară" (la ce cod îl încadrezi). Importatorii caută încadrarea cu tariful cel mai mic și/sau care nu necesită aprobări suplimentare (licențe etc). Pentru fiecare încadrare în parte, dacă vei căuta, găsești detalii. Unii comisionari, de regulă mai mici, îți vor întocmi declarația conform cerințelor tale (e competiție și la ei). Bunăvoința vameșului s-ar traduce prin profesionalismul lui - apreciez că cca 80% sunt slab pregătiți. Dacă dai de unul dintr-ăsta, treci, dar la un control ulterior se întocmește un act constatator cu urmări (amenzi, diferențe de taxe). Caută încadrarea corectă și nu vei avea probleme.
    Corect, legislatia este a UE, dar aplicarea ei e pur romaneasca.

Intradevar, problema sta la incadrarea tarifara cu toate consecintele ce apar de aici.

Dar cum sa incadrez eu un produs (ex: sistem filtrare apa) daca eu nu gasesc aceste grup de produse in nomenclatorul lor?

Asa ca il pun si eu in categoria unde cred eu ca e mai potrivit. E aiurea rau, pentru ca eu niciodata nu o sa stiu sigur cat am de platit, totul sta in "profesionalismul" vamesului.

Si de aici consecintele.

Pagina 2 din 2 PrimulPrimul 12

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Disputa Paypal - China
    De Raoul în forumul PayPal
    Răspunsuri: 8
    Ultimul Post: 13th August 2014, 14:25
  2. Google - A new approach to China
    De evolution în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 16th January 2010, 00:45
  3. NU va luati telefoane facute in china
    De Mihai Gianu în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 34