29th March 2011, 01:55
1 out of 1 members found this post helpful.
Dar procentul nu e aberant?
Adica de ce-ai vrea sa obtii un client, facandu-i atatea concesii? (intreb in calitate de nestiutor) Mie mi s-ar parea ca renteaza doar in cazul in care vinzi lucruri virtuale (unde tu incasezi totul, fara a da mai departe furnizorului), pentru ca aici (de exemplu vinzi script-uri, template-uri, ebook-uri, etc.) pierzi mai mult in cazul in care nu vinzi deloc produsul, decat daca l-ai vinde la 75% din valoare. Plus ca... vorba aia, vinzi acelasi lucru de mai multe ori. Aici sunt de acord cu ideea. Dar in rest, revin la intrebarea cu care am inceput. De ce atatea concesii?
Dar in ce alte tipuri de magazine se mai justifica utilitatea lui? Pentru ca la produse fizice, cat de des poti obtine adaos mai mare de 25% ? (acolo vorbim de inca un produs gratis si 25% reducere... deci ar fi nevoie de un adaos de minim 26% sa zicem, ca sa mai aiba si respectivii profit).
Si ultimul lucru, dar care mie mi se pare cel mai interesant: cum blochezi abuzurile? Daca as afla de o chestie de genul acesta, as recomanda si prietenilor mei sa cumpere pentru ca exista facilitatea asta. Ceilalti ar incerca sa reproduca "promotia" si abia apoi ar cumpara. Daca n-ar primi si ei promotia (sa zicem ca o oferi selectiv/radom), poate ca ar fi dezamagiti si n-ar mai cumpara oricum deloc.
Mai dau cate-un sfat
juridic aici, uneori chiar despre online. Nu-l rata! :) Vezi și sfaturi de
nutritie.