Rezultate 1 la 2 din 2

Subiect: O întrebare despre widget-uri

  1. #1
    Avatarul lui C. Andrei
    C. Andrei este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    4
    Data înscrierii
    19th January 2016
    Locaţie
    Bucureşti
    Posturi
    68
    Putere Rep
    4


    1 out of 1 members found this post helpful.

    Implicit O întrebare despre widget-uri

    Salutare.

    Mă uitam mai demult la facebook sau prin alte părţi cum au făcute pluginurile, codurile care trebuiesc inserate în site, iar unul dintre ele arată ceva de genul:

    <div id="fb-root"></div>
    <script>
    bla bla bla
    </script>

    Nu pot sa înţeleg de ce dau oamenilor 2 lucruri când poate foarte uşor să adauge un atribut în <script şi să nu mai dea şi partea cu div-ul. Adică în locul codului de mai sus să dea:

    <script data-selector="widget">
    bla bla bla
    </script>

    Deci, de ce adaugă şi div-ul ăla înaintea scriptului şi nu pune un atribut în <script> ca să-l poată găsi (selector) ?

    Există vreo explicaţie, că eu nu văd ?

    Întreb pentru că mi-am făcut şi eu unul şi mi-e că-mi scapă ceva vizavi de treaba aia cu div-ul...

    Codul meu arată aşa:

    Cod HTML:
    <script type="text/javascript" data-widget-site-com>
    (function(){var script = document.querySelector("[data-widget-site-com]");var widget = document.createElement("iframe");widget.setAttribute("src", "http://www.site.com/widget/?categories=actualitate");widget.setAttribute("style", "border:1px solid silver;width:250px;height:350px");script.parentNode.insertBefore(widget,script.nextSibling);})()
    </script>
    Ultima modificare făcută de C. Andrei; 16th July 2016 la 23:57.

  2. #2
    Avatarul lui Floki
    Floki este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    8
    Data înscrierii
    15th March 2015
    Vârstă
    48
    Posturi
    198
    Putere Rep
    8


    Implicit

    Citat Postat în original de C. Andrei Vezi Post
    Nu pot sa înţeleg de ce dau oamenilor 2 lucruri ... şi nu pune un atribut în <script> ca să-l poată găsi (selector)[/HTML]
    Este cel mai simplu si pe intelesul a cat mai multi utilizatori. Nu toata lumea se pricepe la programarea front end; "pui codul asta inainte/dupa... si pe asta unde vrei sa apara widgetul" e pe intelesul tuturor.

    Ce sugerezi tu sunt tot 2 lucruri, dar pe unul il omiti si asta creaza confuzie. Or sa puna oamenii codul si nu o sa le apara nimic.

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

  1. intrebare despre .terminatie
    De LuKian în forumul Subiecte pentru incepatori
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 23rd November 2012, 09:16
  2. Intrebare despre SEO si PR
    De Cristi G în forumul SEO Soft
    Răspunsuri: 10
    Ultimul Post: 22nd April 2009, 22:55
  3. intrebare despre pr
    De mamulea în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 25th October 2008, 19:14
  4. intrebare despre < h 1 >
    De CristiC în forumul Client side
    Răspunsuri: 23
    Ultimul Post: 19th May 2008, 15:00
  5. intrebare despre cod
    De zgabu în forumul Continut web
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 15th December 2007, 12:43

Permisiuni postare

  • Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •