Rezultate 1 la 6 din 6

Subiect: SEO si Javascript

Coman Teodor este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    23rd November 2010
    Vârstă
    36
    Posturi
    17
    Putere Rep
    0

Implicit SEO si Javascript

Toata lumea stie ca Javascript poate ridica anumite probleme in ceea ce priveste SEO prin faptul ca poate crea continut dupa incarcarea paginii in browser-ul utilizator-ului, ceea ce inseamna ca acel continunt este invizibil pentru crawleri. (daca simtiti nevoia sa ma corectati, va rog nu va abtineti).

Lumea mai stie si ca crawlerii vad tot ce este scris in codul HTML al paginii, tot.

O metoda de a face meniuri drop-down, dinamice este de a folosi JavaScript si clasele CSS(deci HTML). Sa presupunem ca construim un meniu si toti copii parintilor au display:none iar la mouseover, se schimba clasa copiilor care face ca display sa fie visible. In acest caz tot codul HTML este prezent in cod de la inceput, deci practic, crawlerii citesc si acest content (care de fapt sunt link-uri).

Mergand pe principiul asta (continutul este prezent in sursa inca de la incarcarea paginii, deci vizibil de crawleri) nu ar trebui sa fie probleme cu SEO. Insa am auzit ca in general JavaScript prezinta probleme pentru motarele de cautare.

Rugamintea mea ar fi, cei care au experimentat mai mult acest procedeu, ce ati observat, prezinta probleme pentru SEO? Faptul ca display are valoarea none, influenteaza negativ SEO, poate fi considerata tehnica asta o incercare de spam?

Astept cu nerabdare pareri si impresii.

Cristian Mezei este deconectat Administrator
    Reputatie:
    66
    Data înscrierii
    20th February 2005
    Locaţie
    Everywhere
    Posturi
    6.975
    Putere Rep
    66

2 out of 2 members found this post helpful.

Implicit

Salut Teodor.

Metodele moderne, acceptate de catre Google, chiar in surse oficiale (Google Blog, dar trebuie cautate articolele) sunt display:none cand afisezi tab-uri cu Ajax, categorii care le afisezi in sursa, dar pentru useragent de browser folosesti "Click to Show all categories", samd.

Vei intra la cloaking sau hidden text atunci cand ascunzi parti foarte mari de text, care fie nu sunt afisate niciodata, fie schimbi parti majore din website in functie de user agent (pentru boti una, pentru browsere client alta), fie cand maschezi text cu font ilizibil pentru ochiul uman (1px), fie cand ascunzi text cu aceeasi culoare ca si fundalul. Intelegi ideea.

Nu-ti fie frica sa-ti faci website-ul super user friendly. Mult Ruby, mult Ajax.

Probleme care pot aparea la indexare, sunt cand se folosesc link-uri JS sub forma "?gotoaddress=43" iar in spate undeva (in header sau intr-un fisier separat JS) tu faci 43 = Domeniu.com.

Link-urile js normale (eg. "<input type=button onClick="parent.location='http://www.domeniu.com'" value='click here'>") sunt vazute si indexate in cele mai multe cazuri.

La fel si valorile din listbox-uri (eg. Google nu da submit la un formular, dar citeste valorile goto).

La fel si flash-ul, pe care il vede in majoritatea acestuia. Daca se folosesc mii de layere si de actionscript, este posibil sa nu mearga adanc. Dar link-uri si text de la "suprafata" le vede si le indexeaza fara probleme.

Insa nimeni nu iti poate garanta ca toate aceste link-uri JS si Flash transfera (la fel de mult, sau ORICAT) trust si PR. Sigur transfera puterea de a "indexa" o pagina. Dar nu este sigur daca si puterea de a "ajuta sa urce in rezultate".
    Co-founder of Deepstash. Tech lover. Dinosaur. Dad. Chef.

Alex Dumitru este deconectat Administrator
    Reputatie:
    64
    Data înscrierii
    20th April 2006
    Locaţie
    Pitesti / Bucuresti
    Vârstă
    37
    Posturi
    3.339
    Putere Rep
    64

Implicit

Eu sunt de aceeasi parere cu Cristi si nu m-as baza pe linkuri JavaScript. Cu continutul afisat de Javasript nu e problema atata timp cat ai grija cum scrii codul. Trebuie verificat foarte bine daca se parseaza continutul usor si sa stai cu ochii pe indexul Google sa fii sigur ca indexeaza tot si corect.

ant7 este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    10th September 2010
    Locaţie
    bucuresti / constanta
    Posturi
    91
    Putere Rep
    29

Implicit

Citat Postat în original de Coman Teodor Vezi Post
    O metoda de a face meniuri drop-down, dinamice este de a folosi JavaScript si clasele CSS(deci HTML). Sa presupunem ca construim un meniu si toti copii parintilor au display:none iar la mouseover, se schimba clasa copiilor care face ca display sa fie visible.
    un pic pe langa subiect: o solutie mult mai scurta si care nu implica folosirea javascript: folosirea pseudo-clasei :hover

despre subiect: folosesc valoarea none pentru display de cate ori e nevoie (niciodata pentru spam) si n-am experimentat niciodata probleme din partea motoarelor de cautare. atata timp cat folosirea artificilor css (display: none, text-indent: -****px, etc) sau javascript au ca singur scop facilitarea navigarii sau imbunatatirea experientei vizuale (dar continutul ramane acelasi atat pentru motor, cat si pentru utilizator) atunci nu o sa ai nici un fel de probleme.

Coman Teodor este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    23rd November 2010
    Vârstă
    36
    Posturi
    17
    Putere Rep
    0

Implicit

Va multumesc pentru raspunsuri.

Ce am inteles din raspunsuri sunt urmatoarele: link-urile sunt indexate si se merge pe ele mai departe insa nu se face neaparat transfert de Trust si Pr. (iar, daca am inteles gresit corectati-ma, va rog). Deci, practic, este ca si cum ai avea un link normal de html cu rel=nofollow, nu?

Cristian, daca imi permiti, desi nu am experimentat cu AJAX, mi se pare normal (din modul de functionare AJAX) ca orice este redat prin aceasta tehnica, link sau content simplu, sa nu fie indexat de motoare. Daca te-ai lovit de asta si ai observat contrariul spune-mi te rog.

ant7 la prima vedere, ce spui pare in regula, insa nu imi este foarte clar cum ar merge doar cu pseudo-clasa. Va trebui sa ma murdaresc un pic pe maini aici.

Cristian Mezei este deconectat Administrator
    Reputatie:
    66
    Data înscrierii
    20th February 2005
    Locaţie
    Everywhere
    Posturi
    6.975
    Putere Rep
    66

Implicit

ca orice este redat prin aceasta tehnica, link sau content simplu, sa nu fie indexat de motoare. Daca te-ai lovit de asta si ai observat contrariul spune-mi te rog.
    Exista modalitati in ziua de astazi, ca atunci cand servesti nou content prin ajax, sa trimiti si o directiva in spate, care schimba URL-ul, on the fly.

Eg. inainte daca schimbai un tab de continut cu ajax, URL-ul ramanea la fel, deci, aceeasi pagina (plus nu puteai sa trimiti un link catre exact acelasi continut; valabil si pentru website-urile in flash). Acum se poate.
    Co-founder of Deepstash. Tech lover. Dinosaur. Dad. Chef.

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Google & JavaScript?
    De marcos29 în forumul Google
    Răspunsuri: 12
    Ultimul Post: 18th March 2009, 15:40
  2. Javascript are GET ?
    De Iulian în forumul Client side
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 16th March 2009, 12:11
  3. XHTML si Javascript
    De fester în forumul Client side
    Răspunsuri: 0