Eu unul iti recomand altceva. Cum am facut eu, decat sa dau 800 de dolari pe Iphone 4, mi-am luat ultimul Ipod Touch si il iau cu un telefon obisnuit.
Ultima versiune de Ipod Touch are tot ce are Iphone 4 cu exceptia telefonului. Are si camera video/foto, pe ambele fete, adica poti sa dai si video calls. Aplicatii, retina display, game center, ultima versiune de soft. Tot ce ai vazut la varianta 3g nu se compara cu ce vezi pe ultimul ipod touch. Decat sa iei la mana a doua un Iphone expirat (da , expirat,pe Iphone 4 se dezvolta ce se dezvolta) nu mai bine iei ultima varianta de Ipod Touch care este superioara din toate punctele de vedere unui Iphone 3 ?
Intra pe apple.com la ipod sa vezi ce are ultima varianta.
Cat despre ce a spus Adrian, nu trebuie sa faci jailbreak, orice soft modificat, fara updateuri va avea problemele lui iar despre aplicatii, ce ai nevoie gen skype, mess, facebook, twitt etc le gasesti gratuit iar pentru cele care merita, nu ai sa dai 1$ ? Eu unul am gasit aplicatii super intre 1 si 5 dolari, adica 3 si 15 lei ? O cafea si o shaorma? Acuma, daca nu iti permiti o cafea nu iti lua iphone, ce sa zic.
Jocuri, nici nu se pune problema, au pus parca un giroscop pe langa accelometru , experienta e super

.
Singura chestie care nu prea mi-ar placea ar fi Itunes , m-am obisnuit greu cu el.