Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 20

Subiect: Sa-mi explice si mie cineva...

thefan este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    30th December 2006
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    49
    Posturi
    1.433
    Putere Rep
    39

Implicit Sa-mi explice si mie cineva...

Salutare

Azi dimineata un coleg de-al meu mi-a trimis un link catre o stire pe Antena3.ro (de fapt tot internetul .ro este plin de articolul respectiv mot a mot), care se refera la o presupusa revolutie a internetului (liberalizarea domeniilor).

Ideea este ca am citit articolul de 2 ori si tot nu inteleg despre ce e vorba... am incercat sa gasesc la sursa (cica BBC), dar nimic, iar pe iCANN nici atat... (am aflat in schimb ca acum e intalnirea lor anuala, la Paris).
    Imi explica si mie cineva despre ce e vorba?

Internetul ar putea să treacă prin una dintre cele mai importante schimbări de la apariţia sa, în urma unei decizii care ar permite "liberalizarea" adreselor web. Autorităţile internaţionale care se ocupă de internet vor vota joi, pentru a decide dacă regulile stricte de până acum asupra numelor "top level domain" precum ".com" sau ".ro", pot fi schimbate, anunţă BBC.

Ce înseamnă de fapt acest lucru? Dacă această măsură este aprobată, ar putea permite companiilor să-şi transforme "brand-ul" într-un nume de domeniu, ca şi persoanele fizice, care vor avea şi ele un loc în toată această ecuaţie.

Măsura ar putea, spre exemplu, marca apariţia unor site-uri de tipul ".xxx", după mulţi ani de dispute în acest sens. În prezent domeniile "top level" sunt limitate la numele de ţări precum ".ro" de la România,".it" (Italia) sau ".org", ".net" pentru organizaţii ori instituţii.

În ultimii trei ani, "The Internet Corporation for Assigned Names and Numbers" ("Corporaţia internetului pentru numele şi numerele atribuite" sau "Icann"), a lucrat la liberalizarea adreselor de net în acest fel.

"Impactul acestei măsuri va fi diferit în regiunile de asemenea diferite ale lumii, însă va permite grupurilor, comunităţilor şi mediului de afaceri să-şi exprime identitatea online", a declarat, pentru BBC, Paul Twomey, directorul executiv al Icann.

"Suntem pe cale să deschidem o nouă piaţă «imobiliară» a internetului, cu noi «terenuri», care vor fi revendicate de oameni pentru motivele pe care le au fiecare dintre ei. Acest lucru reprezintă o creştere masivă a geografiei internetului", a mai spus directorul executiv al Icann.
    Consumator și producător de articole despre SF&F. SEO de voie, de nevoie.

RoManiac este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    50
    Data înscrierii
    31st March 2008
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    1.045
    Putere Rep
    50

Implicit

probabil ca se refera la urmatorul lucru din ce inteleg eu.
    vine compania coca cola si doreste sa-si transforme brand-ul in extensie de domeniu.
    si va fi ceva de genul
    bauturi-racoritoare.cocacola
    in loc de .com va fi cocacola
    cu alte cuvinte oricine isi poate inregistra un domeniu pe orice extensie isi doreste
    cam ciudat iar daca se va intampla acest lucru cred ca internetul va deveni un haos prin multitudinea de TLD-uri noi aparute
    dar cine stie poate copiii copiilor nostri nu vor mai gandi la fel ca mine

deadworldisee este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    6th April 2008
    Locaţie
    iasi
    Vârstă
    39
    Posturi
    1.034
    Putere Rep
    36

Implicit

Bine ok,poate ca o sa se voteze sa existe domenii gen ".xxx".

O problema "mai mare" este daca acestea vor fi vandute pe viata sau pe ani?.

Dealtfel daca se voteaza aceasta chestie vor avea de pierdut cei care detin domenii importante, fiindca vor scadea foarte mult valoarea lor,pentru ca decat sa dea cineva 1000 $ pe un .com important mai bina da 10$ pe ".xxx"

Partea buna ar fi ca m-ar bate gandul sa cumpar ".microsoft" si sa il vand mai tarziu lor pt cateva miare))))
    Ultima modificare făcută de deadworldisee; 25th June 2008 la 12:04.

Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    30th December 2006
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    49
    Posturi
    1.433
    Putere Rep
    39

Implicit

ar putea permite companiilor să-şi transforme "brand-ul" într-un nume de domeniu
    Asta sa insemne fraza asta?

deci sa ne asteptam la www.fabricadefericire.coke sau www.blog.zoso?

Atunci iau si eu TLD-ul ".bulangiu" si fac o gramada de pagini de politicieni...

Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    30th December 2006
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    49
    Posturi
    1.433
    Putere Rep
    39

Implicit

Citat Postat în original de deadworldisee Vezi Post
    Bine ok,poate ca o sa se voteze sa existe domenii gen ".xxx".
    Ar fi o treaba... .xxx ar fi un TLD potrivit pentru un anumit tip de site-uri, cum e si org, si edu, si (era si) com...
    Desi TLD-ul .xxx nu a fost aprobat anul trecut (http://web.doizero.net/domenii/icann...e-tld-xxx.html)

RoManiac este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    50
    Data înscrierii
    31st March 2008
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    1.045
    Putere Rep
    50

Implicit

dupa parerea mea cred ca la asta se refera.
    Si trag concluzia oarecum din fraza asta :

"Măsura ar putea, spre exemplu, marca apariţia unor site-uri de tipul ".xxx", după mulţi ani de dispute în acest sens"

Se discuta de cativa ani introducerea extensiei .xxx pentru a delimita cat mai clar domeniile care au continut adult fata de celelalte domenii.
    Odata se ce introduce regula ca oricine isi poate crea o extensie atunci implicit va aparea si extensia .XXX pe care au blocat-o pana acum.
    Masura e riscanta pentru ca pot aparea dupa cum ai zis si tu , extensii gen .bulangiu si atunci va fi jenant sa tot vezi asa ceva pe net

Daniel este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    21st May 2008
    Locaţie
    Bucuresti(pt moment)
    Posturi
    493
    Putere Rep
    36

Implicit

asa arata un comunicat:
    ICANN will liberalise generic extensions on the internet from the first quarter of 2009. Internet users will be able to register nouns such as .love, .hate or .city or proper nouns as their top level domain, said ICANN president Paul Twomey in a Les Echos interview. He was speaking at the beginning of ICANN's international conference that opened in Paris on 23 June. The words chosen can not be brand names registered by another company, nor can they be too close to existing words. For example .kom or .comm. will not be allowed. Registered words will not be able to usurp the identity of a recognised community. If two people try to register the same extension, they will be given three months to settle their dispute amicably. If they do not come to an understanding, the extension will be auctioned to the higher bidder. Furthermore, internet users will be able to register addresses in various alphabets, ranging from Cyrillic to Chinese. ICANN has tested 15 languages to ensure that the new system will work with browsers from Mozilla, Microsoft and Apple. ICANN is also pushing hard for the switch to IPV6 which will enable a practically unlimited number of internet addresses, versus the current system, IPV4, whose 4.2 billion available addresses are expected to run out by 2010 or 2011

Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    30th December 2006
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    49
    Posturi
    1.433
    Putere Rep
    39

Implicit

Asta o cautam! Din articolul de pe antenatrei n-am inteles nimic
    Probabil pt. ca nu era in engleza

Daniel este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    21st May 2008
    Locaţie
    Bucuresti(pt moment)
    Posturi
    493
    Putere Rep
    36

Implicit

Citat Postat în original de thefan Vezi Post
    Probabil pt. ca nu era in engleza
    nu, cred ca era din cauza traducatorului.
    hai sa spunem ca "pierde ceva prin traducere"- cum ar fi firul logic

cos_raq este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    1st February 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    44
    Posturi
    173
    Putere Rep
    36

Implicit

E 100% sigura aceasta stire ?
    Din 2009 va trebui sa cumparam domenii engros....
    Bijuterii Accesibile si un Petshop Online :)

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Stie cineva cum ?
    De palex1988 în forumul Adsense
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 25th April 2010, 20:14
  2. A mai primit cineva?
    De alinalin0 în forumul E-mail SPAM
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 31st January 2008, 16:16
  3. IE 5, il are cineva instalat ?
    De Emil Chelariu în forumul Bar, lobby...
    Ultimul Post: 14th August 2007, 11:43
  4. AzoogleAds cineva?
    De florin în forumul Adsense
    Ultimul Post: 29th March 2007, 23:06
  5. Cineva dispus ptr 20 E ?
    De hyp3rion în forumul Metode de promovare, Analiza trafic.
    Răspunsuri: 7
    Ultimul Post: 24th March 2007, 18:47

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •