Pagina 2 din 2 PrimulPrimul 12
Rezultate 11 la 18 din 18

Subiect: Taxe vamale

doro este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    8th September 2007
    Locaţie
    Berlin / Bucharest
    Posturi
    988
    Putere Rep
    39

Implicit

Depinde. Îţi pot spune ce am comandat fără probleme până acum. Am mers la risc şi până acum nu mi s-a cerut la nimic taxe:
    1. 4 x mp3playere din China;
    2. Laptop din UK;
    3. Filtre de camere foto din SUA;
    4. Cărţi din SUA;
    Se zvoneşte că la camere foto s-ar plăti vamă, totodată se zvoneşte că poţi "fraieri" vameşul dacă scrii pe box că sunt bunuri personale.

poison17 este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    5th February 2009
    Locaţie
    Ploiesti
    Posturi
    105
    Putere Rep
    30

Implicit

Citat Postat în original de supercar Vezi Post
    daca cumperi ceva de pe ebay sau un site din sua...sa zicem un detector sau o camera video nu platesti nimic in plus fata de costul produsului in sine?
    Am comandat de la inceputul anului vreo 10 diferite produse de pe EBAY.

ca tot veni vorba, chiar astazi am ridicat de la Posta un colet ce continea o furca de motocicleta ce am castigat-o la licitatie pe ebay. A fost cea mai mare valoare pe care am cheltuit-o pe net vreodata pe un produs, si mi-a fost frica ca o sa mi se ceara ceva taxe vamale, produsul in sine fiind cam 400 de euro + 100 de euro transport.

Ma duc la posta, ma intreaba aia de acolo.. "ce e domne aia" .. "pai niste fiare care se pune la roata la motocicleta" ... se uita ciudat la mine, si imediat pune mana pe un ditamai catalogu care cred ca avea pe putin 5 kile de pagini

Timp de vreo 5 minute se tot chinuie se gaseasca produsu cum se numeste si la cat e evaluat in catalog, (dar nici nu stia ce cauta) , bineinteles ca nu am fost prost sa-i spun denumirea de "Honda Magna Fork and Triple Tree" ... si dupa 5 minute s-a enervat si se intoarce la mine : "Data viitoare sa pastrezi factura sau o dovada din email sau ebay" .. ya right !

Deci.. nu am platit nici 1 leu.

Pana acum am cumparat de pe ebay (majoritatea din US) : 1 telefon, vreo 10 tricouri , incaltaminte, postere, multe, MULTE componente moto, niciodata nu am platit la posta nici o taxa vamala.

Nosfer este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    7th July 2008
    Locaţie
    Sibiu
    Vârstă
    38
    Posturi
    1.196
    Putere Rep
    34

Implicit

platesti transportul eu am avut chef sa-mi cumpar ochelari de soare din state. I-am vazut, mi-au placut... i-am comandat, mi-a venit 25$ transportul pentru fiecare pereche si se mai plateste la posta o taxa amarata de 2-5 lei pentru ca ti-au preluat coletul si l-au depozitat.

Toate chestiile pe care le-am cumparat din State le-am luat prin PayPal si am platit inainte produsul + transportul.

poison17 este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    5th February 2009
    Locaţie
    Ploiesti
    Posturi
    105
    Putere Rep
    30

Implicit

Citat Postat în original de Nosfer Vezi Post
    platesti transportul eu am avut chef sa-mi cumpar ochelari de soare din state. I-am vazut, mi-au placut... i-am comandat, mi-a venit 25$ transportul pentru fiecare pereche si se mai plateste la posta o taxa amarata de 2-5 lei pentru ca ti-au preluat coletul si l-au depozitat.

Toate chestiile pe care le-am cumparat din State le-am luat prin PayPal si am platit inainte produsul + transportul.
    da, transportu ala de 25 $ il platesti inainte, odata cu pretul produsului.

La posta am platit mereu o mica taxa de 5000 de lei vechi, 0.5 roni d'aia noi, o moneda de aia, mereu ma scap de marunt cand ma duc la posta Daca tii coletul la posta neridicat ceva mai mult timp, cica platesti mai mult, dar nu am fost curios sa vad cat

estera_petre este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    7th March 2011
    Posturi
    1
    Putere Rep
    0

Implicit i need an answer asap. thanks!

buna! vreau sa aduc din china chestii de papetarie. cum aflu si eu cat ma costa sa aduc in portul din constanta si plus taxa vamal. i need an answer asap. thanks!

pgpaul este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    27
    Data înscrierii
    17th January 2011
    Locaţie
    Simleu Silvaniei, Salaj
    Vârstă
    52
    Posturi
    40
    Putere Rep
    27

Implicit

Am vazut mentionata UK - este in UE - deci nu platesti.
    Pentru state - mi-am luat aparat foto cu obiectiv - cica pentru astea taxele vamale sunt 0 dar daca erau doar obiective ar fi trebuit sa platesc taxe vamale. Dar am platit (in 2007) TVA. Depinde si cum comanzi coletul si unde ajunge.

Serban Cristian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    82
    Data înscrierii
    1st November 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    4.328
    Putere Rep
    82

Implicit

Daca nu sariti peste cal, adica sa aduceti cinci camere si patru laptopuri, nu sunt probleme atata timp cat vine prin posta, adica USPS din USA si EMS din China. La oficile postate exista birou vamal, dar in 80% din cazuri nu iti da sa platesti taxe, in 15% dai si tu o spaga. Exista si acel 5% cand ti o poti lua. Incercati totusi sa nu fiti voi cu gura mare sau destepti. Pot sa iti ignore factura din pachet sau ca scrie gift pe ea, si iti "acorda" taxele in functie de valorile din nomenclatorul lor.

Evitati DHL/TNT pentru ca au birou vamal propriu si doar va instinteaza cat aveti de plata, si calculele se fac pe bune.

Pentru import mai serios, adica cantitati mai mari, e nevoie de firma si autorizatie EORI. Calculele in vama se fac astfel: valoarea bunurilor din factura ce insoteste marfa + valoare transport face total. La acesta se calculeaza in primul rand TVA 24% si taxe vamale 12-20% in functie de ceea ce contine ( vezi taric.ro ) . Unele produse sunt purtatoare de acize, verificati inainte. Nu va jucati ca sunt scrupulosi si insistenti. Un transport subevaluat de expeditor e pus pe hold si trebuie sa te prezinti cu dovada platii ( transfer bancar extern ), contract pentru achizitia la pretul din factura, samd.

Ceea ce cumparati din interiorul UE, nu conteaza, este ca si cum ai cumpara de la Brasov, iti vine direct la usa sau la posta. Daca cumperi pe firma, trebuie sa ai TVA ul autorizat ptr tranzactii intracomunitare, ultima gaselnita.
    Daca aveti nevoie de sfaturi, dati mi PM, fac import din 2007

Havrince Daniel este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    12th March 2011
    Locaţie
    Baia Mare
    Vârstă
    34
    Posturi
    323
    Putere Rep
    29

Implicit

Luna trecuta am cumparat de pe ebay un webcam la vreo 6$+free shipping. Fiind prima tranzactie de felul asta nu am stiut cum se procedeaza si ca trebuie sa duc copie dupa factura. S-a pus agentu sa imi desfaca coletul cand i-am zis de 6$. Mi-a spus ca data viitoare sa aduc factura ca peste 10$ se plateste TVA. Dar pe usa de la posta am vazut un afis cu 45Euro, de cere ceva cer explicatii. Am pe drum un spy pen.
    PS. Din singapore a ajuns in 10zile cu weekend cu tot.

Pagina 2 din 2 PrimulPrimul 12

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Program Afiliati ? - Taxe?
    De inSecure în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 7
    Ultimul Post: 10th November 2009, 16:03
  2. Taxe pentru un laptop cumparat din state?
    De stefan în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 7
    Ultimul Post: 7th November 2007, 12:00

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •