Citat Postat în original de O. Cosmin Vezi Post
Eu zic ca se poate. Nu o sa citez articole din lege ci doar va spun ca scrie asta in art 2 din Legea 84/1998. De exemplu Dacia e marca inregistrata, iar cuvantul se gaseste in dictionar. Ideea este ca respectivele cuvinte alese sa nu produca confuzie. Despre cuvintele care pot fi refuzate scrie in urmatoarele articole din lege.

Mai multe explicatii pe site-ul OSIM. Primul capitol.

Tot pe site-ul OSIM puteti verifica daca un anumit cuvant e inregistrat ca marca dar e mai complicat ca trebuie sa cautati prin toate clasele. Puteti intra si aici pentru a vedea o lista a marcilor in curs de expirare. Eu am gasit cuvantul "pinguin" inregistrat ca marca.
Asa e, n-am fost riguros in raspuns.

Citat Postat în original de Floki Vezi Post
O. Cosmin, ai dreptate; in sensul ca poti inregistra "fotbal" ca marca de biscuiti. Nu cred ca la cazul asta s-a referit colegul.
Completare binevenita in spiritul problemei.

In alta ordine de idei am cunostinta de o marca inregistrata inainte de 1995 de tipul "Catering Bucuresti" (exemplu fictiv) pe clasa respectiva. Probabil o lipsa de atentie a consilierului care a aprobat aceasta denumire de marca. Totusi detinatorii acestei marci nu au castigat niciun proces intentat celor care au folosit in pliante, siteuri sau spoturi video expresia respectiva. E drept ca dupa notificare acestia s-au adaptat intercaland un alt cuvant intre cele doua ale expressiei respective.