Salutare tuturor!
In primul rand as dori sa precizez ca desi am postat in categoria Bar / Lobby, acest thread as dori sa fie tratat cu seriozitate. Inteleg ca ne place sa facem caterinca, dar haideti va rog nu aici.
Sa va explic, pe scurt, despre ce e vorba.
Cunosc pe cineva care timp de vreo 6 ani a avut un studio videochat in Bucuresti. Omul are un domeniu .ro foarte bine indexat pe keyword-urile "videochat Bucuresti" si "videochat Timisoara" caruia, in trecut, i-a facut numeroase campanii de SEO, Social Media, Google Adwords, etc. Cu toate astea, datorita unor circumstante necunoscute mie, omul in cauza a decis sa paraseasca industria si sa se reprofileze pe o alta nisa (design interior) intrebandu-ma daca ar putea sa pastreze numele si domeniul in loc sa inceapa de la 0 cu nume nou si domeniu nou.
Eu i-am explicat ca, din punctul meu de vedere, datorita nisei anterioare din start nu pleaca cu cea mai buna publicitate posibila. Adica, sa fim seriosi, cati dintre voi ati apela la o firma de design interor care a fost studio de videochat in trecut? Omul e constient de treaba asta, dar tot ar prefera sa pastreze domeniul si cauta optiuni.
Cum ati vedea voi o astfel de migrare, mai ales din punct de vedere SEO? Pe mine aceasta problema ma depaseste complet. Nu stiu cum ar trebui sa procedeze cineva intr-o astfel de situatie si mi-as dori poate sa-mi oferiti cateva sfaturi sau idei despre cum s-ar putea concretiza asa ceva.
Sau, va intreb altfel: credeti ca ar fi mai bine sa inceapa de la 0?

Răspunde cu citat